![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hm, nu te stiam empirist, Topcat, ci mai degraba rationalist! ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Topcat, uite aici ce facem noi - variatiuni pe aceeasi tema - http://www.youtube.com/watch?v=IMAe_...x=0&playnext=1
Simplu, pentru mine, Binele este Dumnezeu si raul este tot ceea ce e in afara Lui. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
asta e de fapt oful tau, nu-i asa, cum Il cunosti pe Dumnezeu? (pentru a cunoaste binele si raul trebuie sa Il cunosti pe Dumnezeu).
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca ar trebui sa stabilesti ceva: sau Dzeu e omnipotent, omniscient si omniprezent sau e doar o chestiune figurata si poate avea un sens a spune "tot ceea ce nu este Dzeu" ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De altfel, constiinta este doar o intuitie, or, in Imparatia Cerurilor, nu poate fi vorba de asa ceva, este alta cunoastere, fata catre fata, nu prin oglinda sau ghicitura. Si, oricum, acolo, fiind numai Bine, nu ai avea nevoie ce sa discerni. ![]() CONȘTIÍNȚĂ, (rar) conștiințe, s.f. 1. (Fil.) Sentiment, intuiție pe care ființa umană o are despre propria existență; p. ext. cunoaștere intuitivă sau reflexivă pe care o are fiecare despre propria existență și despre lucrurile din jurul său. 2. Faptul de a-și da seama; înțelegere. ♢ Conștiință socială = ansamblu de reprezentări, idei, concepții, cunoștințe, mentalități ale unei colectivități umane, care reflectă condițiile de existență ale acesteia, precum și psihologia socială a oamenilor. Conștiință de clasă = parte a conștiinței sociale care reflectă existența socială a unei clase determinate. 3. (În opoziție cu existența, materia) Gândire, spirit. 4. Sentiment al responsabilității morale față de propria sa conduită. [/quote] Cred ca ar trebui sa stabilesti ceva: sau Dzeu e omnipotent, omniscient si omniprezent sau e doar o chestiune figurata si poate avea un sens a spune "tot ceea ce nu este Dzeu" ![]() Ma refeream la faptul ca pacatul nu are nimic de a face cu Dumnezeu, este un act liber al omului. Acum, este Dumnezeu omnipotent, omniscient si omniprezent, dar respecta libertatea omului. Eu nu il pot identifica pe Dumnezeu cu creatia (NB - prin creatie inteleg si creatia omului!), dar eu nu sunt in masura sa te conving cu asemenea lucruri, pentru ca nu am studii teologice si cu atat mai putin traire ca sa iti explic clar! Insa intrebarile tale nu vor ramanea fara raspuns, cu siguranta!Iti multumesc foarte mult ca imi dai peste nas si imi arati mereu ca trebuie sa studiez si, mai ales, sa traiesc! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
In rezumat, preferi sa stai ca o leguma si sa fi fericita, fara sa simti nimic si fara sa fi constienta de tine. Super
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Asta poti sa o faci de pe-acum
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Rămas bun! Sa ne vedem la Poarta Raiului! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 32 | 13.01.2013 18:59:29 |
sa ne vedem la poarta raiului! | lore86 | Generalitati | 11 | 31.08.2010 21:29:54 |
Frumusetile ortodoxiei | Hartford | Generalitati | 4 | 05.10.2009 21:39:45 |
|