Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2015, 20:48:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Aici e diferenta: in modul diferit de a calca in picioare valorile europene, care au fost, sunt si trebuie sa ramana valorile crestine ale iubirii de oameni si justei masuri.

Acel ziar satiric de stanga a blasfemiat si pe Cristos, si pe vicarul Lui, si Biserica Lui. Mult mai mult decat si-a batut joc de asa-zisul profet al musulmanilor. Si totusi, niciun crestin nu s-a gandit sa-i impuste pe cei care nu stiu ce fac. Nici pe contabilul care face declaratiile fiscale ale publicatiei. Nici pe politistii care au ajuns sa trebuiasca sa-i pazeasca pe ziaristii amenintati.

Asta e diferenta: un martir crestin e acela care Il apara pe Crstos cu pretul propriei vieti. Un fanatic musulman este un criminal care isi apara profetul epileptic omorand el pe altii.

Imi place sa cred ca sesizezi aceasta deosebire.
Normal ca este sesizabil de la o posta!
Ce treaba am eu cu altii care au ales sa-si bata joc de Dumnezeu?M-a insarcinat Dumnezeu sa-i omor?
Cum spuneam in primul comentariu,extremismul religios este bun cand ti-l aplici tie personal,caci nu poti sa te pocaiesti pe spinarea altora!

Daca vrem cu adevarat si fim crestini-adica urmasii lui Cristos trebuie sa uram violenta si varsarile de sange,sa-i deplangem pe altii care au murit nevinovati in sanul evenimentelor.Sa avem compasiune,empatie,sa umblam in papucii lor o vreme ca sa-i intelegem mai mult.
Nici mie nu-mi plac teroristii si nu-I doresc morti-desi poate ar merita"ce tie nu-ti place,altuia nu-I face"...dar trag nadejde ca numai Dumnezeu I-o aduce pe calea cea dreapta cat mai curand...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.