Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2014, 11:57:04
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Cred ca prin "sunt sigur ca Iisus ar fi facut la fel" de fapt se refera la faptul ca Iisus SIGUR NU ar fi facut la fel. Eu cel putin asta am inteles si sunt convinsa 80% ca m intels bine (da, ma poate bate procentul de 20%, nu zic nu).

pt abaaaabbbb63: Daca cineva e ortodox si practicant pe de-asupra, nu e indoctrinare sa iti cresti copilul cu aceleasi convingeri; copilul oricum va ajunge la o varsta in care va stie exact despre ce vorbesc parintii, si isi va face atunci alegerea; si ateii si celelalte confesiuni crestine, tot din ortodocsi se trag la origine; sunt doar oameni care, la un moment dat, aveau alte convingeri sau nu mai credeau in ce au fost invatati. Copilul, care ajunge la o varsta va avea sti sa ia o decizie in cunostinta de cauza; oricat de indoctrinat ai fi (in orice domeniu) ajungi la un moment dat sa te intrebi daca e chiar asa sau nu, si in functie de raspunsurile care le gasesti la intrebarile tale, alegi sa crezi sau nu, sau sa crezi unele lucruri si altele nu. E simplu. Si e absolut normal ca 2 parinti e aceeasi religie/confesiune sa isi creasca copilul in spiritul aceleiasi confesuni/religii.
Ai inteles bine... eram sarcastic.

Da, sunt de acord ca este normal ca o familie 100% ortodoxa sa-si creasca copiii ortodocsi, la fel cum o familie 100% musulmana isi creste copiii musulmani. Eu ziceam de familiile 50-50, ca sa se evite discutiile majore, trebuie sa gaseasca o solutie neutra. Eu am sugerat o solutie de genul "sa-i lasam pe copii sa aleaga cand va intelege". E doar sugestia mea pe care am observat-o la cunoscuti. Si a mers foarte bine.

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Uitati-vă un copil născut intr-o familiei de atei.
E indoctrinat din fasa in asa hal incat el nu va putea decat să respinga si sa sfideze Adevărul.

De ce oare? Pentru ca sunt indoctrinati de parintii lor atei.

Copiilor nascuti in familii atee doar printr-o minune li se vor deschide ochii.
La care copil te referi?
Cu ce sunt indoctrinati copii "atei"? Cu materia scolara? Sau ce altceva?

Si eu n-am zis sa-i bagi copilului in cap ca nu exista Dumnezeu sau lucruri de genul. Doar am zis ca nu il instruiesti in adancurile religiei. Pe la varsta de 14 ani, ii dai o Biblie si un Coran, si il lasi sa aleaga (Pentru o familie musulman+ordotox).

Si daca Adevarul mentionat de tine este adevarat, acesta intotdeauna va iesi la suprafata.

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Despre biserica rea care nu vrea sa-i cunune pe oamenii care nu se lasa convertiti. Daca nu vrei sa te lasi convertit atunci ce importanta are daca esti sau nu cununat de biserica respectiva ? Adica uite, presupunem prin absurd ca eu ma indragostesc de o adventista. Atunci trag linie si inteleg ca sunt responsabil de actiunile mele, nu arunc cu pietre nici in BOR pentru ca nu ma cununa, si nici in biserica adventista pentru ca face acelasi lucru. Stiu de la inceput care sunt regulile si incerc sa deranjez cat mai putina lume, nu incerc sa schimb regulile doar pentru ca am eu o problema si vreau sa mi-o rezolv, sa stau cu fundul in doua luntri.
Si cum ai rezolva problema? Ai renunta la fata aceea de care te-ai indragostit (sa zicem ca e dragostea vietii tale)?

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Intrebare pentru majoritatea: cate familii cu copiii, musulman - ortodox ati cunoscut sau cunoasteti? ma refer cunoscut bine nu doar prin mass media.
Doua pana acum. Ambele prieteni de familie buni. In ambele, sotii sunt musulmani (sirian si iranian), iar sotiile ortodoxe. In nici una nu si-a schimbat nimeni religia, si ambele s-au casatorit in conformitate cu ambele religii (2 nunti pentru fiecare religie). Ambele au cate 3 copii, si sunt impreuna de mai bine de 20 de ani.

Last edited by abaaaabbbb63; 12.09.2014 at 12:05:00.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10