Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2014, 12:14:25
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ai inteles bine... eram sarcastic.

La care copil te referi?
Cu ce sunt indoctrinati copii "atei"? Cu materia scolara? Sau ce altceva?

Si eu n-am zis sa-i bagi copilului in cap ca nu exista Dumnezeu sau lucruri de genul. Doar am zis ca nu il instruiesti in adancurile religiei. Pe la varsta de 14 ani, ii dai o Biblie si un Coran, si il lasi sa aleaga (Pentru o familie musulman+ordotox).
Si ce sa faca la 14 ani cu Biblia? Sau Coranul ?
Doar nu sunt carti cu poze ?

Citat:
Doua pana acum. Ambele prieteni de familie buni. In ambele, sotii sunt musulmani (sirian si iranian), iar sotiile ortodoxe. In nici una nu si-a schimbat nimeni religia, si ambele s-au casatorit in conformitate cu ambele religii (2 nunti pentru fiecare religie). Ambele au cate 3 copii, si sunt impreuna de mai bine de 20 de ani.
Casatoriile cu musulmani sunt facute in general din ratiuni fanaciare.
Care leaga bine femeile de barbatii musulmani.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2014, 12:23:29
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Si ce sa faca la 14 ani cu Biblia? Sau Coranul ?
Doar nu sunt carti cu poze ?
Eu la 14 ani am citit Biblia pentru prima oara, si pot sa spun ca am inteles marea majoritate. Nu stiu de altii... ma raportam la propria persoana. Scuzati.

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Casatoriile cu musulmani sunt facute in general din ratiuni fanaciare.
Care leaga bine femeile de barbatii musulmani.
Cand s-au casatorit, nici unul nu avea nimic in Romania. Abia venisera dupa revolutie ca sa scape de regimele dictatoriale din orient.

Acum se poate spune ca au un trai decent, dar si femeile contribuie la fel de mult ca barbatii. Au si ele loc de munca, etc.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2014, 13:04:36
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Copiii pot recepta mesajul Evangheliei foarte de timpuriu și foarte bine, mai bine chiar decât adulții (care sunt deja deformați sufletește și plini de convingeri eronate prin prisma cărora interpretează sucit Scriptura).
Copiii gândesc cu inima și găsesc absolut firesc Cuvântul.
Ei au o disponibilitate de a ierta (și de a înțelege și răsplăti pe cei care iartă) net superioară adultului. Ei nu iartă din buze ci din tot sufletul. În primul rând ne iartă pe noi adulții, care îi masacrăm sistematic în tot ce au ei mai bun și totodată ne lăudăm că îi "educăm". Iar ei ne iartă într-un mod uluitor, total.
Copiii mei, în special Tudor, aveau deja la intrarea în școală o lectură aproape completă a Bibliei și o sistematizare deja consistentă a ideilor de bază. I-au ajutat mult cărțile și revistele cu tematică biblică apărute în ultimii ani. Precum și seria de reviste cu prezentarea vieții câte unui Sfânt (Dimitrie, Parascheva, Gheorghe etc.). Foarte mult participarea la slujbe, unde ei merg de obicei cu o mare disponibilitate, cu dragoste.
În școală la orele de religie (nivelul cls. I-II) ei discută de obicei de la egal la egal cu profesorii. Am participat și eu la câteva lecții, dialogul întrece cu mult, uneori, nivelul unor discuții de aici de pe forum, să fiu iertat de sinceritate. Duhul copiilor este viu și bogat și surprinzător de informat.
Memoria lor excepțională le permite să reproducă, la nevoie, rugăciuni lungi, capitole din Scriptură sau cărți întregi (în rezumat, în idei principale).
Pot cânta cea mai mare parte a slujbelor, avînd uneori nevoie de mici indicații ajutătoare (pentru respectarea tipicului).
Fac conexiuni bogate și precise între diverse cărți ale Scripturii, între VT și NT.
În biserica din satul meu natal, de câte ori merge Tudor este copil de altar, îndeplinind cu ușurință toate cerințele; el este cel care spune Crezul, mai face și altele care presupun o bună înțelegere a Liturghiei.
Am sesizat că majoritatea tâlcuirilor lor sunt parcă rupte din scrierile Părinților. Deseori ei ne corectează gândirea, când începem să fantazăm sau să interpretăm abuziv, prea speculativ. Au repere simple, ferme, clare. Nu rătăcesc.
La ora de cateheză de după Sfânta Liturghie diaconul se mulțumește uneori doar să puncteze câteva repere ori să ofere unele date istorice - restul îl poartă copiii, cu vârste între 6 și 14 ani...
Fericiți cei curați cu inima!

Last edited by Ioan_Cezar; 12.09.2014 at 13:08:41.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:55:16
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Copiii pot recepta mesajul Evangheliei foarte de timpuriu și foarte bine, mai bine chiar decât adulții (care sunt deja deformați sufletește și plini de convingeri eronate prin prisma cărora interpretează sucit Scriptura).
Copiii gândesc cu inima și găsesc absolut firesc Cuvântul.
Ei au o disponibilitate de a ierta (și de a înțelege și răsplăti pe cei care iartă) net superioară adultului. Ei nu iartă din buze ci din tot sufletul. În primul rând ne iartă pe noi adulții, care îi masacrăm sistematic în tot ce au ei mai bun și totodată ne lăudăm că îi "educăm". Iar ei ne iartă într-un mod uluitor, total.
Copiii mei, în special Tudor, aveau deja la intrarea în școală o lectură aproape completă a Bibliei și o sistematizare deja consistentă a ideilor de bază. I-au ajutat mult cărțile și revistele cu tematică biblică apărute în ultimii ani. Precum și seria de reviste cu prezentarea vieții câte unui Sfânt (Dimitrie, Parascheva, Gheorghe etc.). Foarte mult participarea la slujbe, unde ei merg de obicei cu o mare disponibilitate, cu dragoste.
În școală la orele de religie (nivelul cls. I-II) ei discută de obicei de la egal la egal cu profesorii. Am participat și eu la câteva lecții, dialogul întrece cu mult, uneori, nivelul unor discuții de aici de pe forum, să fiu iertat de sinceritate. Duhul copiilor este viu și bogat și surprinzător de informat.
Memoria lor excepțională le permite să reproducă, la nevoie, rugăciuni lungi, capitole din Scriptură sau cărți întregi (în rezumat, în idei principale).
Pot cânta cea mai mare parte a slujbelor, avînd uneori nevoie de mici indicații ajutătoare (pentru respectarea tipicului).
Fac conexiuni bogate și precise între diverse cărți ale Scripturii, între VT și NT.
În biserica din satul meu natal, de câte ori merge Tudor este copil de altar, îndeplinind cu ușurință toate cerințele; el este cel care spune Crezul, mai face și altele care presupun o bună înțelegere a Liturghiei.
Am sesizat că majoritatea tâlcuirilor lor sunt parcă rupte din scrierile Părinților. Deseori ei ne corectează gândirea, când începem să fantazăm sau să interpretăm abuziv, prea speculativ. Au repere simple, ferme, clare. Nu rătăcesc.
La ora de cateheză de după Sfânta Liturghie diaconul se mulțumește uneori doar să puncteze câteva repere ori să ofere unele date istorice - restul îl poartă copiii, cu vârste între 6 și 14 ani...
Fericiți cei curați cu inima!
Cu adevarat fericiti! Felicitari, sunteti un fericit ca ii aveti! Cred ca e o adevarata bucurie sa ii cunosti! Poate vor ajunge preoti! Bine ar fi!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:13:21
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Eu la 14 ani am citit Biblia pentru prima oara, si pot sa spun ca am inteles marea majoritate. Nu stiu de altii... ma raportam la propria persoana. Scuzati.

Cand s-au casatorit, nici unul nu avea nimic in Romania. Abia venisera dupa revolutie ca sa scape de regimele dictatoriale din orient.

Acum se poate spune ca au un trai decent, dar si femeile contribuie la fel de mult ca barbatii. Au si ele loc de munca, etc.
Va flatati daca credeti ca ati inteles.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10