Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2013, 23:36:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Dacă vrem să păstrăm credința adevărată, nu ne este de folos să dăm citate interminabile care au un „anti-” în față, ci să o trăim la modul cel mai autentic cu putință; și să nu uităm că mărturisirea credinței se face cu propria viață, căci fără faptă este moartă, puterea ei venind tocmai din unirea cu făptuirea.
De fapt e doar partial asa. Am dat un citat (nu-mi mai amintesc de unde era si nu mai caut mesajul) in care se spunea ca si un pacatos daca marturiseste adevarul sa ne uitam la ce spune, chiar daca e pacatos. In schimb si cineva care pare a avea viata sfanta daca nu marturiseste adevarul sa nu ascultam orbeste. Totul in functie de invatatura revelata, invatatura Bisericii, nu are importanta ce spune unul sau altul. Arie se spune ca se ruga mult si postea, nu avea importanta.
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Să le respingem atunci când este cazul, respectiv atunci când ni se cere să le adoptăm. Părinții de care pomenești n-au vorbit obsesiv despre ecumenism, au avut o viață duhovnicească în primul rând.
Concentrându-ne atât de mult pe problema ecumenismului trecem prea ușor peste ceea ce este cel mai important în Ortodoxie. Uităm că ea înseamnă, de fapt, creștinismul autentic, uităm, prea adesea că ce ne interesează este viața în Hristos.
Nu vine nimeni sa ne roage sa le adoptam, nici macar nu sunt prezentate ca oferta, sunt luate la pachet cu inavatura ortodoxa, multi nefacand deosebire intre aceste invataturi. Fiecare credincios are datoria sa cunoasca invatatura ortodoxa si sa stie sa o deosebeasca de cea falsa.
Deja e aoptata de multi credinciosi si chiar preoti. Sa nu uitam ca stilismul a aparut tocmai din cauza ecumenismului adoptat atunci de Patriarhia Ecumenica. S-a dorit atunci sa se faca niste pasi pentru apropierea de alte culte si una din modificarile propuse a fost schimbarea calendarului la fel ca celelalte culte. Deja cred ca mai mult de jumatate din credinciosi cred ca si catolicii sunt la fel ca ortoodcsii, sau tot pe acolo. De aceea cand e ceva, o casatorie nu prea stau pe ganduri sa faca nunta la catolici sau chiar sa se converteasca la ei. Erezia cred ca nici nu se mai stie ce e, Se numeste acum diferenta de opinie.
Erezia este cel mai am mare pacat, duca la pierderea harului chiar si pentru cineva din Biserica, daca o adopta voit (adica stie si adevarul). Iar ecumenismul nu e doar o erezie, e mai mult decat atat. Este negarea intregii invataturi ortodoxe, pentru ca se considera pe acelasi plan si invatatura gresita catolica, si a celorlalte culte.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
ORTODOXIA SI ECUMENISMUL cristir Despre Biserica Ortodoxa in general 563 08.07.2013 03:58:38
Ortodoxia și ecumenismul monoteist doctor_faustus Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.10.2010 22:48:14
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17