Citat:
În prealabil postat de AlinB
Presupunand ca toti cei care au o Biblie cad de acord asupra a ceea ce Dumnezeu a vrut sa transmita cu ea, nu?
|
Presupunand ca omul nici macar nu are o Biblie sau ca nu a auzit ca exista diferite interpretari ale ei. A citi doar si a crezut.
Vorbesc aici de cazuri speciale, Alin, in care oamenii, inainte de a muri, au aflat de mantuire din alte surse, caci ortodoxia este rezervata in special est europenilor, acestia fiind mai merituosi. Ceilalti se descurca si ei cum pot...
Citat:
Eu cred ca aveti o definitie foarte saraca a credintei.
|
Presupusa bogatie a cuvintelor poate complica nedorit calea catre mantuire: de aceea nu o mai ating multi. Dar este greu sa le spui celor care cauta satisfactii mentale ca credinta este ceva simplu, mai ales ca a fost data in special unor oameni simpli. Ei vor totusi sa se complice, doar - doar vor avea motiv sa ramana la nivel de discutii, care sunt atat de interesante.
Citat:
Revenind la citatul care l-am dat mai sus + perspectiva pe care ati oferit-o asupra credintei, putem spune ca Hristos nu a avut o credinta autentica ca desi Dumnezeu a spus ca n-ar pati nimic daca s-ar arunca de pe acoperis, totusi nu s-a aruncat.
|
Nu Dumnezeu i-a spus sa se arunce, ci satan. Domnul a spus altceva:
"10. Nu vor veni către tine rele și bătaie nu se va apropia de locașul tău.
11. Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale.
12. Pe mâini te vor înălța ca nu cumva să împiedici de piatră piciorul tău. " Ps 90
Citat:
Si in afara de textul Scripturii si propriile interpretari pe marginea ei, ce aveti, concret?
|
Interpretarile altora, inclusiv ale Sf Parinti si cuvantul direct al lui Dumnezeu. (rhema)
Observ ca vorbesti la plural; eu am vorbit doar de persoana mea. Sau poate ai vrut doar sa fii politicos...