Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2012, 21:48:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Uite, citeste omu un cuvant intr-o carte de teologie, ii pica o fisa, se bucura, intelege cate ceva si...hopa repejor pe forum si tranteste o postare entuziasta. E valabil si pentru Biblie (si cam asta fac sectarii, dar si noi astia, ortodocsii, laudarosi): iau de sus in jos, de la conducatorul lor, tot felul de invataturi, de interpretari, de talcuiri, de sofisticarii, de critici, toate inteligente si istete, cu argumente, cu corelatii, uneori savante de-a dreptul, extraordinar de documentate (cum faceau de altfel iudeii in lectiile lor de Sola Scriptura, caci morbul acesta al intelectualismului e foarte vechi, nu-i doar np). Scolastica asa s-a dezvoltat de a sufocat toata viata crestina, intr-o vreme, de era sa ne omoare de tot.
Asta e si problema, la fel ca in neoprotestantism unii isi iau ca reper intelegerea los i logica lor, chiar si ortodocsi fiind. Nu ar trebui sa fie discutii filozofice, ci doar reproducerea inavataturii ortodoxe. Dar cand aceasta nu se concorda cu conceptiile acelei persoane incep justificarile si interpretarile, adica filozofia.
Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Harul, asta imi e clar, lucreaza in insasi manifestarea de viata.
Aici daca te referi la ce am inteles eu (harul e in tot ce este viu) este gresit, tine mai mult de panteism (au de exemplu vaci sfinte :)). Chiar si omul castiga si pierde harul, harul interior, lucrator, l-am reprimit la Cincizecime si il primeste fiecare la Botez si Mirungere. Tot ce are har este considerat sfant, de exemplu sfinte moaste.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Religia pentru prescolari Lilith23 Sectiune dedicata profesorilor de religie 52 12.08.2011 20:08:50
Ruga pentru un suflet tanar ancaperluta Umanitare 5 09.03.2011 17:30:51
Ruga pentru un suflet tanar!!!! ancaperluta Intamplari adevarate 4 09.03.2011 10:34:27
Ruga pentru un suflet tanar!!! ancaperluta Rugaciuni 0 08.03.2011 19:30:03
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa hmiron Generalitati 35 07.04.2010 18:12:16