Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2012, 18:00:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pai omul nici nu stie ce este acela un eretic...
In plus, cui i se da mult i se cere mult. Cui i se da insa numai o propovaduire scurta, fie ea si eretica, dar raspunde la ea cu dragostea unui mucenic, "credinta aceasta i se socoteste ca dreptate".
Nu ma refer la cazul muceniciei, am auzit de mai multe ori ca daca nu stie cineva ca e intr-o credinta gresita atunci nu greseste. Pana acum nu am intalnit prea multi oameni care sa spuna ca sunt intr-o credinta gresita, apropae toti cred ca sunt in adevar, indiferent de ce religie au. Cineva care crede intr-o erezie va spune ca el crede in ceva adevarat, altfel nu va mai crede asa si va deveni ortodox.
Chiar daca stie adevarul sau nu-l stie rezultatul e acelasi, ca rezultatul conteaza. Daca cineva vrea sa ajunga la Cluj si se indrepta spre Constanta nu are cum sa ajunga la Cluj, chiar daca el crede ca merge spre Cluj. Nu conteaza ce crede el, ci care e adevarul. Sau daca cineva nu stie ca un cutit taie, daca va da cu el pe mana va avea acelasi rezultat ca in cazul in care stia ca taie: se va taia. Sau un hindus care pratica religia lui fara sa stie ca e gresita tot hindus e, nu e ortodox. Dar daca are fapte bune e posibil sa il ajute Dumnezeu sa vada adevarul. Poate va nimeri "din intamplare" peste un crestin, sau va citi tot "din intamplare" ceva despre crestinism, sau poate sa aiba chiar o revelatie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Religia pentru prescolari Lilith23 Sectiune dedicata profesorilor de religie 52 12.08.2011 20:08:50
Ruga pentru un suflet tanar ancaperluta Umanitare 5 09.03.2011 17:30:51
Ruga pentru un suflet tanar!!!! ancaperluta Intamplari adevarate 4 09.03.2011 10:34:27
Ruga pentru un suflet tanar!!! ancaperluta Rugaciuni 0 08.03.2011 19:30:03
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa hmiron Generalitati 35 07.04.2010 18:12:16