![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca e nici bara de plastilina sau coarda de bungee jumping.E mai curand o sabie de samurai cu un otel dur la exterior si unul mai flexibil in interior.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu oricine are o diploma e destept. Si nu oricine a luat un examen chiar a studiat. Cu infatuarea nu dati clasa la nimeni, ba mai mult o data ce ai ajuns la acel punct, acela este marginea inteligentei si a bunului simt. Si macar daca ati fi parcurs un drum atat de lung pana acolo, dar, citand "dupa calitatea interventiilor d-vs pe forum" a fost unul foarte foarte scurt. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Inca o data, daca vorbim de mantuirea acestora e in seama lui Dumnezeu. In ceea ce priveste sfitenia lor, ramane un semn de intrebare pana la sfarsitul veacurilor. Citat:
Citat:
Glumesti, nu? Citat:
Problema este ca tu asociezi ortodoxia unei complicatii (care nu exista) si neoprotestantismul cu simplitatea (care de fapt nu e simplitate e cu totul altceva). Citat:
La fel se folosesc si altii azi de cuvintele Scripturii pentru a indeparta pe om de mantuire. Daca stii sa citezi din Biblie pentru a sprijini o idee nu inseamna neaparat ca acea idee e corecta mai ales cand ea ignora alte parti din Sf. Scriptura. Citat:
Citat:
Exista chiar doua crime recente ( o mama care si-a ucis copilul si un enorias care a ucis un preot) bazat pe ceea ce credeau ei a fi revelatii divine. Sigur, sunt cazuri extreme dar nu inseamna ca intre o revelatie autentica si un astfel de caz evident de inselare nu mai pot fi si altele. Sigur, respectivii au avut un fond psihic, dar asta nu inseamna ca nu se pot inampla oamenilor "normali". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar mantuiea inca o data, este judecata lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu insa am spus ce aveam de spus. Deocamdata nu mai am nimic de adaugat la tema topicului.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc de atenționare, o să încerc ca de acum să vă iau pe dumneavoastră ca model de modestie și smerenie. Dar dacă demersul n-o să aibă rezultatele scontate, să nu mi-o luați în nume de rău.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate e bine si la tine sa fiu mai clar, ecumenismul e apropiat protestantismului, asta e invatatura pe care o crezi si o marturisesti pe forum. Ai chiar si pietismul acela protestant adogmatic, mesajele tale mi s-au parut foarte asemenatoare cu ale neoprotestantilor (pe care de altfel ii si numesti frati, nici nu mai era nevoie de o dovada). Gandeste-te, poate fi cineva ortodox avand invatatura protestanta in mare masura? Desigur, din punct de vedere ecumenist (adica protestant) nu are nicio importanta, nu conteaza cultul, dar noi vrem sa fim ortodocsi, nu protestanti, ecumensiti, catolici, etc. Cerceteaza, ce diferenta este intre ce crezi tu si un ecumenist neoportestant sau chiar catolic, in afara ca tu faci parte din BO si ei din altele. Citeste invatatura ortodoxa, nu cea de aiurea, ai spus ca acum ai descoperit vietile sfintilor, niciodata nu e prea tarziu, continua sa le citesti. Culmea e ca cei ce au invataturi gresite si sunt ortodocsi (iar asta de obicei e din cauza lipsei de cunostinte) cred ca ei stiu invatatura ortodoxa si ii apostrofeaza pe cei ce au invatatura ortodoxa nu pe cea ecumenista, protestanta. Am mai observat ca daca pe un ecumenist il deranjeaza de obicei invatatura ortodoxa, in timp ce pe un ortodox il deranjeaza invatatura gresita, de aceea si tu esti plictisit cand citesti asemena lucruri. Tot un ecumenist va fi preocupat in primul rand de a nu se scrie ceva critic despre un cult si de a-i proteja astfel pe eterodocsi din cauza umanismului secular din curentul acesta modernist. In general e o intelegere gresita a ortodoxiei, totul e vazut prin prisma acestui curent care pana la urma e o mare tampenie pentru cine vrea sa il cerceteze. ce treaba avem noi cu inavaturile protestante care stau la baza ecumenismului? Poate pentru eterodocsi e un lucru bun, incep sa caute adevarul, dar ortodocsii ce adevar sa mai caute, e in ortodoxie. Sper ca ai inteles, parerea mea e ca un articol care poate te va putea pune pe ganduri este despre pietismul protestant adogmatic (e scris de mitropolitul Clujului): http://www.crestinortodox.ro/diverse...oxa-69434.html Mult succes! Se poate, am observat ca multi incep sa inteleaga mai bine inavatura ortodoxa si chiar sa renunte la conceptii ecumeniste. pana la urma asta vrem fiecare, sa stam in adevar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt ecumenista, dar imi pasa de toti cei care mor pentru Hristos. Ca nu-i putem cinsti ca sfinti ortododocsi pe crestinii neortodocsi e de inteles, dar in cazul muceniciei, ar trebui sa avem mai multa condescendenta pentru oameni care-si dau viata pentru Hristos. Last edited by antoniap; 19.06.2012 at 19:19:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Era o fervoare exagerata fara baze reale si s-a ajuns chiar la afirmatii de o indoielnica ortodoxie (cea cu traitorii..supraconfesionali). Last edited by AlinB; 19.06.2012 at 21:14:23. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Religia pentru prescolari | Lilith23 | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 52 | 12.08.2011 20:08:50 |
Ruga pentru un suflet tanar | ancaperluta | Umanitare | 5 | 09.03.2011 17:30:51 |
Ruga pentru un suflet tanar!!!! | ancaperluta | Intamplari adevarate | 4 | 09.03.2011 10:34:27 |
Ruga pentru un suflet tanar!!! | ancaperluta | Rugaciuni | 0 | 08.03.2011 19:30:03 |
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa | hmiron | Generalitati | 35 | 07.04.2010 18:12:16 |
|