Citat:
În prealabil postat de Lilith23
Nu e vorba de voință, ci de circumstanțe. Dacă nu știi despre existența unui anumit lucru, nu poți să pui întrebări despre el.
"Auzi, dragă, nu există vreo religie ortodoxă cumva? Mi-a venit cuvântul ăsta în minte, așa din senin și sună bine".
Nu e logic?
|
De exemplu eu, in tara ortodoxa, fiind am cautat cativa ani adevarul. In vietile sfintilor scrie ca Domnul lumineaza pe cineva care afla adevarul, de exemplu la Sf. Mina scria ca din cauza faptelor bune ighemonul a crezut (sfantul avusese o viziune cu o zi inainte iar Domnul i-a spus ca a doua zi ighemonul va afla credinta, data lui datorita faptelor sale bune de pana atunci). Deci nu doar acea persoana cauta adevarul, il ajuta si Dumnezeu.
Avem sfinti ortodocsi eschimosi, si 222 de sfinti chinezi martiri la inceputul secolului XX.
Iar cautarea adevarului poate conduce un om la o singura credinta, nu sunt mai multe adevaruri. La fel cum daca noi cautam orasul Cluj nu dam peste mai multe orase, e unul singur.
Parintele Rafail Noica spune:
„Biserică creștin-ortodoxă“ este, nu știu cum să zic, triplu pleonasm sau dublu pleonasm. Adică cele trei sunt sinonime: dacă e Biserică, nu poate fi decât creștină; dacă e creștinism, numai ortodox. Tot restul este o deformare.