Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2011, 12:46:41
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Mi se pare normal ca fiecare din noi să avem părerile proprii și credința proprie. Nu te poți aștepta ca milioane de oameni să aibă aceeași părere despre un lucru, doar pentru că așa li s-a spus. Chiar și între cei mai credincioși oameni (din aceeași religie) pot existe divergențe. Omul e o ființă rațională. Mereu își va pune întrebări și mereu va gândi, indiferent ce îi spun alții.
Draga Lilith, cu riscul de a te supara un pic, dar te rog, sa nu te superi, ca n-o zic cu rautate ci cu dreptate, te contrazic: NORMAL este ca fiecare din noi, noi toti oamenii, sa avem aceeasi credinta dreapta care bineinteles este credinta ortodoxa. Zic, deci ca asa este normal sa fie. Dar avem LIBERTATEA sa fim sau sa nu fim NORMALI.
In alte privinte, desigur, nu te poti astepta ca toti oamenii sa aibe aceeasi parere. Unora le place o culoare, altora alta. Unora cafeaua, altora ceaiul, etc
Vechi 14.06.2011, 12:55:51
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Draga Lilith, cu riscul de a te supara un pic, dar te rog, sa nu te superi, ca n-o zic cu rautate ci cu dreptate, te contrazic: NORMAL este ca fiecare din noi, noi toti oamenii, sa avem aceeasi credinta dreapta care bineinteles este credinta ortodoxa. Zic, deci ca asa este normal sa fie. Dar avem LIBERTATEA sa fim sau sa nu fim NORMALI.
In alte privinte, desigur, nu te poti astepta ca toti oamenii sa aibe aceeasi parere. Unora le place o culoare, altora alta. Unora cafeaua, altora ceaiul, etc
Nu mi se pare corect să definești normalitatea prin prisma religiei și a credinței tale. Exact așa ar putea spune catolicii că li se pare absolut normal ca toată populația globului să fie catolică. Tot așa ar putea spune anglicanii, protestanții, luteranii, budiștii etc.
Normalitatea e extrem de relativă. Tu ai credința ta și ți se pare normală. Alții au credința lor și li se pare foarte normal să o aibă. S-a mai pus pe undeva, pe ceva thread, problema în felul următor: cei născuți în Africa, cei care nici măcar n-au auzit de ortodoxie, sunt anormali? Nu vor fi mântuiți, nu sunt iubiți de Dumnezeu?

Uite, am să-ți definesc normalitatea, așa cum o văd eu: Normal mi se pare ca oamenii să fie buni și iubitori și milostivi. Că o fac în numele lui Dumnezeu sau în numele lui Buddha e irelevant. Eu cred că orice nume i-ai da, e unul singur.

PS: Nu mă supără niciodată să fiu contrazisă, atâta timp cât respectul și bunul-simț sunt prezente. Iar la tine au fost, nu se pune problema. Și te rog să nu citești mesajul meu ca fiind unul răutăcios. Mi se spune deseori că par caustică și flegmatică în exprimarea scrisă. Însă tonul meu e cald și prietenos, de obicei. Cel puțin mie așa îmi pare.

Last edited by Lilith23; 14.06.2011 at 12:58:18.
Vechi 14.06.2011, 13:02:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu mi se pare corect să definești normalitatea prin prisma religiei și a credinței tale. Exact așa ar putea spune catolicii că li se pare absolut normal ca toată populația globului să fie catolică. Tot așa ar putea spune anglicanii, protestanții, luteranii, budiștii etc.
Normalitatea e extrem de relativă. Tu ai credința ta și ți se pare normală. Alții au credința lor și li se pare foarte normal să o aibă. S-a mai pus pe undeva, pe ceva thread, problema în felul următor: cei născuți în Africa, cei care nici măcar n-au auzit de ortodoxie, sunt anormali? Nu vor fi mântuiți, nu sunt iubiți de Dumnezeu?

Uite, am să-ți definesc normalitatea, așa cum o văd eu: Normal mi se pare ca oamenii să fie buni și iubitori și milostivi. Că o fac în numele lui Dumnezeu sau în numele lui Buddha e irelevant. Eu cred că orice nume i-ai da, e unul singur.
Bunul Dumnezeu ne-a dat si un dar, inteligenta si libertatea de alegere. Fiecare poate cauta adevarul, si este obligat sa o faca daca vrea sa se mantuiasca. Nu poate sta sa asculte ce zic unii oameni, trebuie sa asculte ce zice Dumnezeu. Si cautand sincer adevarul Domnul il va ajuta sa-L si gaseasca (mai ales acum cand exista internet si alte surse de informare).
Nu-l tine nimeni legat in religia lui. Daca pentru o buna educatie si un trai mai bun pe pamant facem 12 ani de studii plus o facultate, e normal ca pentru viata vesnica sa acordam macar o mica parte din acesti ani.
Vechi 14.06.2011, 13:06:14
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Bunul Dumnezeu ne-a dat si un dar, inteligenta si libertatea de alegere. Fiecare poate cauta adevarul, si este obligat sa o faca daca vrea sa se mantuiasca. Nu poate sta sa asculte ce zic unii oameni, trebuie sa asculte ce zice Dumnezeu. Si cautand sincer adevarul Domnul il va ajuta sa-L si gaseasca (mai ales acum cand exista internet si alte surse de informare).
Nu-l tine nimeni legat in religia lui. Daca pentru o buna educatie si un trai mai bun pe pamant facem 12 ani de studii plus o facultate, e normal ca pentru viata vesnica sa acordam macar o mica parte din acesti ani.
Ok. Am să le spun ălora din Somalia să intre pe net, imediat ce își rezolvă problemele alea cu lipsa mâncării. Să își facă și ei cont aici, să vorbim cu ei pe forum și să îi convertim. Mă întreb dacă vorbesc engleză, să mă pot înțelege cu ei.
Vechi 14.06.2011, 13:14:45
Thor01 Thor01 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Implicit

Mai copii , voi doar aveti impresia ca cei de demult nu aveau cunostinte despre imensitatea universului ... Pentru a va convinge ca intr-adevar aveau cunostinte vaste ar trebui sa studiati un pic istoria sumerului , incasilor , mayasilor , a catorva triburi din africa ... chiar si a egiptenilor ..
Vechi 14.06.2011, 13:26:10
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thor01 Vezi mesajul
Mai copii , voi doar aveti impresia ca cei de demult nu aveau cunostinte despre imensitatea universului ... Pentru a va convinge ca intr-adevar aveau cunostinte vaste ar trebui sa studiati un pic istoria sumerului , incasilor , mayasilor , a catorva triburi din africa ... chiar si a egiptenilor ..

Aici e vorba de Biblie. S-a pus întrebarea: de ce nu apar în Biblie astfel de referiri la Univers?
Vechi 14.06.2011, 15:14:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Ok. Am să le spun ălora din Somalia să intre pe net, imediat ce își rezolvă problemele alea cu lipsa mâncării. Să își facă și ei cont aici, să vorbim cu ei pe forum și să îi convertim. Mă întreb dacă vorbesc engleză, să mă pot înțelege cu ei.
Aproape toti somalezii sunt musulmani, deci de Mohamed au putut sa auda. Asadar au si ei Vechiul Testament. Tarile vecine lor, Etiopia si Eritrea au majoritatea populatiei crestina (majoritatea ortodocsi monofiziti) si restul sunt musulmani. Deci au de unde sa afle, chiar si fara internet.
Vechi 14.06.2011, 15:18:20
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Aproape toti somalezii sunt musulmani, deci de Mohamed au putut sa auda. Asadar au si ei Vechiul Testament. Tarile vecine lor, Etiopia si Eritrea au majoritatea populatiei crestina (majoritatea ortodocsi monofiziti) si restul sunt musulmani. Deci au de unde sa afle, chiar si fara internet.

Deci fiecare ființă de pe planeta asta a auzit despre ortodoxie.
Vechi 14.06.2011, 15:30:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci fiecare ființă de pe planeta asta a auzit despre ortodoxie.
Nu. Dar poate afla daca vrea.
Vechi 14.06.2011, 14:09:12
vintage
Guest

Implicit

Citat:

PS: Nu mă supără niciodată să fiu contrazisă, atâta timp cât respectul și bunul-simț sunt prezente. Iar la tine au fost, nu se pune problema. Și te rog să nu citești mesajul meu ca fiind unul răutăcios. Mi se spune deseori că par caustică și flegmatică în exprimarea scrisă. Însă tonul meu e cald și prietenos, de obicei. Cel puțin mie așa îmi pare.
Raspunsul tau nu mi se pare rautacios, deloc. Stiu ca tu iti exprimi parerea si te folosesti de libertatea pe care o ai. Crezi sau nu... tu alegi.
Religia si credinta mea, si nu numai a mea, si nu numai de ieri, alaltaieri ci de peste 2000 de ani, este starea de normalitate a omului. Asa cum ar trebui sa fie tot omul.
Biserica ortodoxa este biserica lui Hristos, adevarata biserica, dreapta credinta. Ca unii oameni au ales alta credinta, este spre paguba lor, sunt in ratacire. Insa nu-i judec eu pe acestia si stiu sigur ca multi isi vor veni in fire, adica vor veni la Adevar.
Tot ce facem sa facem in numele lui Dumnezeu. Nu in numele lui Budha sau in numele altor zei pagani.
Dumnezeu este unul singur in fiinta si intreit in persoane. El a facut cerul si pamantul. El l-a facut pe om si pe toti oameni ii asteapta la El, la Viata vesnica. Iar domnul nostru Iisus Hristos, Unul din Treimea Sfanta, ne-a aratat Adevarul, Calea si Viata:
"Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. "
Sunt multe de adaugat.
Si acestea au fost spuse de nenumarate ori pe forum, de catre useri buni teologi ortodocsi, in diverse subiecte de discutii.

"
Subiect închis

Tags
creatie, geneza, universul

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua teorie despre univers ! iuliu46 Stiri, actualitati, anunturi 2 19.06.2012 15:58:20
Cum a aparut diavolul in Univers? mariamargareta Secte si culte 100 19.01.2011 18:46:15
Univers ORTODOX cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 21.01.2010 20:17:46
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48