Citat:
În prealabil postat de Lilith23
Nu mi se pare corect să definești normalitatea prin prisma religiei și a credinței tale. Exact așa ar putea spune catolicii că li se pare absolut normal ca toată populația globului să fie catolică. Tot așa ar putea spune anglicanii, protestanții, luteranii, budiștii etc.
Normalitatea e extrem de relativă. Tu ai credința ta și ți se pare normală. Alții au credința lor și li se pare foarte normal să o aibă. S-a mai pus pe undeva, pe ceva thread, problema în felul următor: cei născuți în Africa, cei care nici măcar n-au auzit de ortodoxie, sunt anormali? Nu vor fi mântuiți, nu sunt iubiți de Dumnezeu?
Uite, am să-ți definesc normalitatea, așa cum o văd eu: Normal mi se pare ca oamenii să fie buni și iubitori și milostivi. Că o fac în numele lui Dumnezeu sau în numele lui Buddha e irelevant. Eu cred că orice nume i-ai da, e unul singur.
PS: Nu mă supără niciodată să fiu contrazisă, atâta timp cât respectul și bunul-simț sunt prezente. Iar la tine au fost, nu se pune problema. Și te rog să nu citești mesajul meu ca fiind unul răutăcios. Mi se spune deseori că par caustică și flegmatică în exprimarea scrisă. Însă tonul meu e cald și prietenos, de obicei. Cel puțin mie așa îmi pare.
|
Raspunsul tau nu mi se pare rautacios, deloc. Stiu ca tu iti exprimi parerea si te folosesti de libertatea pe care o ai. Crezi sau nu... tu alegi.
Religia si credinta mea, si nu numai a mea, si nu numai de ieri, alaltaieri ci de peste 2000 de ani, este starea de normalitate a omului. Asa cum ar trebui sa fie tot omul.
Biserica ortodoxa este biserica lui Hristos, adevarata biserica, dreapta credinta. Ca unii oameni au ales alta credinta, este spre paguba lor, sunt in ratacire. Insa nu-i judec eu pe acestia si stiu sigur ca multi isi vor veni in fire, adica vor veni la Adevar.
Tot ce facem sa facem in numele lui Dumnezeu. Nu in numele lui Budha sau in numele altor zei pagani.
Dumnezeu este unul singur in fiinta si intreit in persoane. El a facut cerul si pamantul. El l-a facut pe om si pe toti oameni ii asteapta la El, la Viata vesnica. Iar domnul nostru Iisus Hristos, Unul din Treimea Sfanta, ne-a aratat Adevarul, Calea si Viata:
"Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. "
Sunt multe de adaugat.
Si acestea au fost spuse de nenumarate ori pe forum, de catre useri buni teologi ortodocsi, in diverse subiecte de discutii.
"