![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar cum se împacă această idee cu cuvintele Lui Hristos, care spune clar la Ioan 3, 5: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Și cum mai rămîne valabilă afirmația din catehism care spune așa: Conditiile mantuirii sunt: harul dumnezeiesc, credinta si faptele bune. Adica acela se mantuieste care face parte din adevarata Biserica, unde se poate impartasi de dumnezeiescul har, prin Sfintele Taine, unde dobandeste dreapta credinta in adevarul mantuitor si unde este indrumat sa savarseasca fapte bune. Despre ce fel de mîntuire se vorbește deci în catehism și despre ce fel de mîntuire îi vorbește Hristos lui Nicodim? Încă o dată, ca să nu smintim lumea: ne referim prin excelență numai și numai despre păgînii la care nu a ajuns dreapta credință ortodoxă, nu de ereticii care au luat la cunoștință dar fac după capul lor.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|