Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2011, 13:04:51
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu cred ca are importanta, fiind o teorie putem vedea care a fost gandirea ce a influentat aceasta teorie. Spinoza era un evreu ce a adoptat panteismul, daca imi aduc bine aminte chiar a fost exclus din cauza asta din comunitatea lui. Einstein era un admirator al lui Spiniza, a luat si conceptia s-a religioasa. Einstein era adept al panteismului, deci nu credea intrun Dumnezeu personal (cum si spunea in mai multe articole).
In aceasta conceptie divinitatea face parte din lume, tot ce e creat este parte din divinitate. Iar divinitatea si pentru panteisti este infinita si alte atribute. Asadar Einstein a cautat probabil sa gaseasca dovezi stiintifice ale panteismului.
In mesajele scrise de mine la acel subiect am analizat si dovezile teoriei relativitatii. Am scris inclusiv despre povestea cu gemenii, considerata chiar si in stiinta o fantezie niciodata realizabila, doar o constructie a imaginatiei. dar sa nu deviem de la subiect.
Am spus că nu are relevanță în contextul de față, nu că n-ar avea importanță! Probabil că are, dar acum hai să ne bucurăm de consensul în ceea ce privește subiectul ridicat în acest topic.
Cătălin, uite ce-ți propun eu:
Suntem în Săptămâna Patimilor lui Hristos, slăbiți de post, de ce să ne încrâncenăm pe o temă așa de greoaie?
Mai bine, hai să privim detașați meciul de „volei” care se încinge pe topicul acesta! Uite ce frumos se ridică „mingile” la fileu, uite ce grațios zboară ele prin văzduhul virtual! Uite în ce armonie desăvârșită se bat prietenește pe umăr „echipele adverse” uite ce „dragoste” universală și necondiționată răzbate de prin toate colțurile! Nu-i așa că-i penibil…. ah, pardon!... sublim! Fără reguli, fără constrângeri, într-o armonie perfectă, cu sau fără blănuri de oaie…. ah, iar am greșit!... miel voiam să zic, că doar se apropie Paștile!
Ce zici?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pedeapsa pentru pacate Florin-Ionut Pocainta 147 02.11.2013 15:06:22
Pedeapsa cu moartea marinel 07 Intrebari utilizatori 40 22.03.2011 00:45:29
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Crima fara pedeapsa... silverstar Generalitati 37 11.04.2009 16:09:06
Pedeapsa pentru vrajitorie ! cristiboss56 Vrajitoria 0 17.12.2008 19:55:01