![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E logic ca e si un fel de loc (repet, nu in acceptiunea pamanteasca), din moment ce sufletele sunt duse acolo, iar acolo se afla in comuniune cu alte suflete. Doar stare am intalnit pe site-uri ezoterice, dar ei au notiuni diferite despre cum e viata de dupa, cum sunt sufletele, etc. Iar dupa marea judecata primesc sufletele si trupuri. Citat:
Einstein era adeptul panteismului, la fel ca cel ce l-a influentat, Spinoza. In panteism divinitatea face parte din lumea creata, pare ca Einstein a incercat sa introduca notiuni din lumea cealalta in lumea noastra, finita (parerea mea). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Deocamdată toate experimentele și măsurătorile verifică Teoria Relativității restrânse, iar ca și caz particular legea gravitației lui Newton. Până se va găsi o dovadă contrară, această teorie are valoare de rezultat. Până la urmă nici Newton nu era ortodox, dar asta nu infirmă legea gravitației. Oricum, nu despre asta era vorba. Era doar un mod plastic de a imagina o dimensiune nouă... Poate nereușit... Last edited by luciand; 19.04.2011 at 11:51:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In aceasta conceptie divinitatea face parte din lume, tot ce e creat este parte din divinitate. Iar divinitatea si pentru panteisti este infinita si alte atribute. Asadar Einstein a cautat probabil sa gaseasca dovezi stiintifice ale panteismului. In mesajele scrise de mine la acel subiect am analizat si dovezile teoriei relativitatii. Am scris inclusiv despre povestea cu gemenii, considerata chiar si in stiinta o fantezie niciodata realizabila, doar o constructie a imaginatiei. dar sa nu deviem de la subiect. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cătălin, uite ce-ți propun eu: Suntem în Săptămâna Patimilor lui Hristos, slăbiți de post, de ce să ne încrâncenăm pe o temă așa de greoaie? Mai bine, hai să privim detașați meciul de „volei” care se încinge pe topicul acesta! Uite ce frumos se ridică „mingile” la fileu, uite ce grațios zboară ele prin văzduhul virtual! Uite în ce armonie desăvârșită se bat prietenește pe umăr „echipele adverse” uite ce „dragoste” universală și necondiționată răzbate de prin toate colțurile! Nu-i așa că-i penibil…. ah, pardon!... sublim! Fără reguli, fără constrângeri, într-o armonie perfectă, cu sau fără blănuri de oaie…. ah, iar am greșit!... miel voiam să zic, că doar se apropie Paștile! Ce zici? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest cred ca e bine sa judecam cat putem de putin (ca deloc nu prea vem noi puterea), mai ales daca nu sunt greseli mari de credinta sau nu deranjeaza pe cineva si nu se ataca o persoana care spune adevarul. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu va mai pot multimi decat in varful picioarelor si in soapta pt precizari intrucat se supara domnul Lucian pe mine.Intrucat dansul este convins de existenta lupilor cu aspect de miel si de existenta unui blat intre echipa protestanta(formata din 1,unul,one, om pe tot forumul)si echipa ortodoxa(mai multi jucatori)nu-mi ramine decat sa va fac conspirativ cu ochiul si sa trec la urmatoarea etapa a planului malefic :) Il simpatizez pe domnul Lucian datorita umorului dansului si cunostiintelor teologice evidente.Acum va rog sa ma scuzati,dar trebuie sa ma intorc la incalcitul meu plan conspirativ desi am fost dat in vileag :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Cătălin, sper că nu te superi, dar se pare că ai devenit canal de comunicații, antenă de retransmisie, amplificator de sunet „scris”!
Te rog să-i spui Bravului domn Scoțian că nu trebuie să vorbeasă în șoaptă. Nu doarme nimeni – din contra! Te rog să-i mai spui că nu m-am mai distrat de mult așa bine ![]() Și eu îl simpatizez, în primul rând pentru sinceritate și calitatea umană de care dă dovadă. Sinceritatea e doar una din calități, ar mai fi și umorul, dorința de cunoaștere și (nu în ultimul rând) rațiunea care răzbate din logica sa (calitate ce se dovedește foarte rară prin zonă). Departe de mine gândul de a judeca (osândi) pe cineva, în schimb judec (trec prin filtrul discernământului), tot timpul, faptele, vorbele și intențiile celor din jur. Și asta pentru că Îl ascult pe Hristos care spunea: „fiți vicleni ca șerpii și blânzi ca porumbeii” și, totodată, pe Sfântul Vasile cel Mare care ne spune să culegem ca albina informații din toate locurile dar să le trecem prin filtrul rațiunii și dicernământului nostru (diacrisis). Dacă Bravul domn Scoțian ar fi fost puțin mai atent ar fi observat că am specificat clar că nu mă refer la persoana dumnealui deoarece fiind sincer din start (probabil prin educație) iese din aria bănuielilor mele. Îi înțeleg, totuși, reacția și chiar o admir pentru că datorită ei se dovedește încă o dată totala sinceritate care răzbate din persoana sa. Restul rămâne cum am stabilit! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pedeapsa pentru pacate | Florin-Ionut | Pocainta | 147 | 02.11.2013 15:06:22 |
Pedeapsa cu moartea | marinel 07 | Intrebari utilizatori | 40 | 22.03.2011 00:45:29 |
Pedeapsa capitala | Dia20_diana | Eutanasia | 82 | 21.01.2011 23:14:24 |
Crima fara pedeapsa... | silverstar | Generalitati | 37 | 11.04.2009 16:09:06 |
Pedeapsa pentru vrajitorie ! | cristiboss56 | Vrajitoria | 0 | 17.12.2008 19:55:01 |
|