Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 22:16:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
1. Considerați că orice părinte ar trebui să aibă dreptul să-și poată educa copilul așa cum consideră de cuviință, indiferent de ce atitudine are față de fenomenul religios? Adică fie că e ortodox, musulman, catolic, ateu sau mai știu eu ce, considerați că fiecare din aceștia are dreptul să-și educe copii așa cum consideră, inclusiv ateii?
Dacă nu, de ce nu?
Desigur că părinții au acest drept. Dar la școală, educația o face școala, nu părinții. Părinților trebuie să le fie garantat dreptul de a-și retrage copiii de la școală. În multe țări, în care statul a impus programe școlare anti-religioase, părinții au luptat și, uneori, au reușit să obțină dreptul ca educația copiilor să se facă în întregime acasă. Se cheamă homeschooling.

Atâta timp cât programa școlară este una pentru toți, copiii nu pot alege (prin părinții lor) să facă numai anumite materii, decât dacă acest drept se extinde la toate materiile. Când am să am dreptul să îmi retrag copii de la materii la care, după părerea mea, sunt intoxicați ideologic, așa cum este "Istoria României", voi fi de acord ca și ateii să aibă acest drept de a folosi școala în mod selectiv.

Citat:
2. Considerați că este just ca un copil care nu participă la orele de religie să-i fie afectată în mod negativ media generală, relativ la ceilalți?
Aceeași problemă se pune în cazul copiilor care nu participă la alte materii. De exemplu, la educație fizică.

Citat:
3. Ați avea ceva împotriva predării istoriei religiilor, inclusiv istoria formării bibliei?
Nimic împotrivă. Numai că "istoria religiilor" este altceva decât "religie". Practic propuneți o materie nouă. Când, în loc de matematică, se va preda "istoria matematicii" am să fiu și eu de acord ca în loc de religie să se predea "istoria religiilor".

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. [/quote]

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42