![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Americanii sunt foarte buni la a identifica si atrage tineri cu potential in universitatile lor (si aici nu ma refer doar la americani, ci si la non-americani). Au universitati care educa cu succes elite, atat in stiinta cat si in politica. Si asta nu de ieri, de azi. Asa ca nu cu cetateni prosti sunt in varf. Aia prosti (sau needucati) isi vad de treaba, platesc taxe si voteaza. Si cam atat. Tara o conduc altii (cei mai buni din aia 27% care au terminat o facultate). Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atitudinea ta de denial e comică. Cum îți explici că doar 0,4 din americani sunt atei? Din cei 17 milioane de studenți în America, sub un milion sunt străini: http://chronicle.com/article/Number-...ents-in/49142/ Deci ce tot vorbești tu acolo? De ce nu vrei să recunoști că America este o creație creștină? La fel și Europa. Tot ce a putut să facă noul val de ateism (de care sunteți voi atât de mândri) în Europa a fost să distrugă ce au realizat creștinii, prin doctrina liberal-multiculturalistă sprijinită în special de atei, doctrină care a dus la invazia de musulmani și alți primitivi cu gânduri rele, care au adus înapoi barbarismul în Europa. Aproape toți marii gânditori, artiști și oameni de știință au fost creștini. Chiar și tu ești creștin prin ideile pe care le susții, de separare a statului de Biserică și altele (dați Cezarului ce e al Cezarului și lui Dumnezeu ce al lui Dumnezeu). Ai devenit plictisitor tot revenind cu clișeele acestea ieftine și false. Încearcă să fii și tu constructiv, vino cu ceva benefic nu cu negativismul ăsta distructiv. Sau măcar încearcă să fi amuzant.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Idea e în felul următor, girafa nu și-a dorit un gât mai lung și și-a întins gâtul să devină lung, ci acei indivizi cu gâtul puțin mai lung decât media au putut supraviețui pentru că au putut să se hrănească, deci au avut apoi șanse mai mari să se reproducă. Acest tip de diferențe aparent minore se propagă de la o generație la alta și favorizează reproducerea acelor indivizi, deci și transmiterea genelor lor ce spun că gâtul e un pic mai lung. Asta ar fi explicația pe scurt și simplificat. În cazul peștelui este vorba de alunecare genetică gradulă a peștilor care sunt capabili să trăiască în ape superficiale, cei care rezistă puțin mai mult fără apă sau în ape mai superficiale având, la fel, șanse mai mari de reproducere, deci progeniturile lor având șanse mai mari de supraviețuire datorită bagajului genetic favorabil. Un asemenea avantaj este capacitatea de a absorbi oxigen prin piele, așa cum este la amfibieni (broscuțele de lac sunt cel mai comun exemplu). Un asemenea avantaj ar fi permis acelor indivizi care sunt puțin mai performanți la acest capitol să aibă acces la mai mulți nutrienți decât ceilalți, deci șansele lui de supraviețuire ar fi fost un pic mai mari decât media. Supraviețuind, are șanse mai mari de a avea progenituri care, la rândul lor ar avea acel avantaj genetic. Asta ar fi explicația pe scurt. Sper să fi fost de ajutor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am apucat cu răspunsurile și am lăsat pe urmă motivul pentru care m-am înscris în discuție, tocmai campania ASUR.
Am câteva întrebări pentru creștinii ortodocși: 1. Considerați că orice părinte ar trebui să aibă dreptul să-și poată educa copilul așa cum consideră de cuviință, indiferent de ce atitudine are față de fenomenul religios? Adică fie că e ortodox, musulman, catolic, ateu sau mai știu eu ce, considerați că fiecare din aceștia are dreptul să-și educe copii așa cum consideră, inclusiv ateii? Dacă nu, de ce nu? 2. Considerați că este just ca un copil care nu participă la orele de religie să-i fie afectată în mod negativ media generală, relativ la ceilalți? 3. Ați avea ceva împotriva predării istoriei religiilor, inclusiv istoria formării bibliei? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.DA 2.nu 3.nu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Irrelig..._United_States Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atâta timp cât programa școlară este una pentru toți, copiii nu pot alege (prin părinții lor) să facă numai anumite materii, decât dacă acest drept se extinde la toate materiile. Când am să am dreptul să îmi retrag copii de la materii la care, după părerea mea, sunt intoxicați ideologic, așa cum este "Istoria României", voi fi de acord ca și ateii să aibă acest drept de a folosi școala în mod selectiv. Citat:
Citat:
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. [/quote]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Publicată în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007 Parlamentul României adoptă prezenta lege. Art. 3. – (1) Părinții sau tutorii au dreptul exclusiv de a opta pentru educația religioasă a copiilor minori, conform propriilor convingeri. (2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbată fără consimțământul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul să-și aleagă singur religia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Oricum, din punct de vedere a numerelor pe care ti le-am prezentat, tot nu poti sa ajungi de la x la y. (x fiind numarul de universitati de top, iar y fiind afirmatia aia cum ca "americanii sunt instruiti"). Citat:
Citat:
In concluzie, chiar daca: 1. Crestinismul a creat civilizatia europeana si americana 2. Toti marii ganditori sunt crestini asta tot nu dovedeste ca bazele crestinismului contin ceva adevar.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|