Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2011, 16:51:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul

Măreția civilizației creștine s-a văzut în evul mediu.
Greselile celor din evul mediu are cine sa le judece. Daca ai fi crestin ortodox, ti-as spune sa studiezi ce tipuri de greseli s-au facut si de ce si abia apoi sa tragi o concluzie serioasa, nu una superficiala. Nu cred ca esti pregatit sa discuti un asemenea subiect.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:09:55
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Greselile celor din evul mediu are cine sa le judece. Daca ai fi crestin ortodox, ti-as spune sa studiezi ce tipuri de greseli s-au facut si de ce si abia apoi sa tragi o concluzie serioasa, nu una superficiala. Nu cred ca esti pregatit sa discuti un asemenea subiect.
Măi da' prost sunt eu și 'mneata nu vrei să mă scoți din prostia mea.

Ce greșeli? Aia cu sclavia nu e greșeală? Urmarea cuvintelor bibliei care îndeamnă la arderea presupuselor vrăjitoare pe rug nu e o greșeală? Ardere pe rug a non-creștinilor nu e o greșeală? Omorârea și/sau denigrarea lor nu e o greșeală?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:26:06
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
Măi da' prost sunt eu și 'mneata nu vrei să mă scoți din prostia mea.

Ce greșeli? Aia cu sclavia nu e greșeală? Urmarea cuvintelor bibliei care îndeamnă la arderea presupuselor vrăjitoare pe rug nu e o greșeală? Ardere pe rug a non-creștinilor nu e o greșeală? Omorârea și/sau denigrarea lor nu e o greșeală?
Iti reamintesc ca te afli pe un forum crestin ortodox. Nu mai amesteca lucrurile. Greselile catolicilor, care ,,s-au jucat <<de-a Dumnezeu>>'', nu ma intereseaza.

Ortodocsii au denigrat ereticii, dar n-am auzit sa-i fi omorat. Ortodocsii au fost victime ale altor confesiuni si religii (Sinai, Athos etc).
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:38:18
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Iti reamintesc ca te afli pe un forum crestin ortodox. Nu mai amesteca lucrurile. Greselile catolicilor, care ,,s-au jucat <<de-a Dumnezeu>>'', nu ma intereseaza.

Ortodocsii au denigrat ereticii, dar n-am auzit sa-i fi omorat. Ortodocsii au fost victime ale altor confesiuni si religii (Sinai, Athos etc).
nu a existat sclavie la noi?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:51:27
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu a existat sclavie la noi?
Fii mai explicit. Eu n-am auzit de asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 18:02:46
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
la noi sclavia a existat pana acum o suta si ceva de ani.
mai mult, cazul clerului romanesc este unic in Europa.
nicaieri nu au existat robi manastiresti ca la noi.
doar ideea ca o manastire detinea sclavi te infioara.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 18:25:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
la noi sclavia a existat pana acum o suta si ceva de ani.
mai mult, cazul clerului romanesc este unic in Europa.
nicaieri nu au existat robi manastiresti ca la noi.
doar ideea ca o manastire detinea sclavi te infioara.

Iti multumesc pentru explicatii. Am cautat pe internet si am mai gasit informatii referitoare la acest subiect:
Crestinismul si sclavia
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 21:36:09
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
Vezi poza și ce scrie în ea

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_Romania

Despre ortodocșii și cât de minunați erau ei:

http://bezbojnicul.blogspot.com/2011...valahilor.html
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 21:55:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Se pare ca aceasta era moda timpului.
Pai si daca crestinii nu stiu altceva decat sa se ia dupa moda timpului, mai ales cand e vorba de o nedreptate atat de flagranta ca si sclavia, de ce cred ca ar avea dreptul sa dea lectii de viata in alte circumstante?
De ce sustin ca au monopol asupra moralei, si dreptul de a o impune altora, cand de fapt nu sunt cu nimic mai buni decat contemporanii lor?

Citat:
Petre Tutea : A vorbi cu un ateu este ca si cum ai vorbi cu usa...
Total gresit. Cu usa e mult mai usor, ca nu te contrazice vreodata. Iti urez conversatie placuta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 18:05:04
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Smile pt Dumitru73

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91
Iată un „om de știință” de mâna a doua! Cei ca tine au încetinit progresul măreței noastre civilizații! Dacă nu exista atesimul, eram departe acum, căci aveam ajutor de la Domnul!
Dar tu și cu ceilalți slujitori ai diavolului ați tras omenirea înapoi cu un mileniu! Rușine să vă fie!

Dumitru73
si care dupa tine omul de stiinta de prima mana?
ce intelegi prin "departe"?

Dragul meu Dumitru, din discursul plin de venin al acestui domn Vlad si 91, in care ataca injust, rezulta clar ca s-a incins prea tare la focul smolindu-i orice urma de bun simt crestin....Si da....cred ca e tare departe atat de credinta cat si de adevar....E bine sa il ignoram!

ps. E un site crestin, dar mereu se isca atacuri, se aduc ofense, se incearca convingerea cu "pumnul gurii", si toate astea in numele unei false iubiri de fapt , de Dumnezeu si de aproape.....Sa ne ierte pe toti Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42