Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 22:47:25
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Exact, nu te poti pronunta.
Sfanta Maica a Domnului a fost cea mai pura/curata fiinta omeneasca.
Nu poti sa faci presupuneri ca a avut menstruatie, de exemplu. Eu sunt convinsa ca nu a avut deloc.
Desigur ca nici eu nu am argumente, altul decat ca scurgerea lunara, desi asociata cu necuratia fizica, este un simbol al starii de cadere/pacatosenie al omului.
Nu cred ca interdictia este din motive de igiena, ci din cauza ca este emblematica pt o stare de pacat. In mod similar, exista interdictii si pentru scurgerile barbatilor.
Pai tocmai ca nu m-am pronuntat in ceea ce priveste lauzia. In ceea ce priveste perioada lunara insa nu are cum sa nu fi avut, este motivul pentru care a fost scoasa din templu.
Si apoi, la evrei nu erau necurate doar femeile in perioadele respective, ci si paganii (adica toti cei care nu erau evrei, deci si stramosii nostrii inainte de era crestinismului!), si animalele cu copita despicata ca si porcul, sau taratoarele, de unde interdictia de a nu manca aceste animale. Si iata ca dupa Invierea si Inaltarea la Cer a Domnului, Sf. Ap. Petru trebuia sa mearga la niste pagani insa nu vroia pentru ca ii considera necurati dupa Legea evreiasca. Si iata ca in vis ii apare din cer o masa bogata plina cu bucate facute din animale din care nu avea voie sa manance pentru ca erau considerate necurate. Si Domnul ii cere sa manance in timp ce el nu vrea, ii zice ca acele mancaruri sunt necurate. La care Iisus ii raspunde sa nu mai numeasca necurat ceea ce El a curatit. Si asa se trezeste Sf. Petru si intelege ca nici paganii nu mai sunt necurati, de aici si inlaturarea interdictiei de a manca carne de porc care exista la evrei din cauza ca era animal necurat, si ca atare nici femeia nu mai are cum sa fie necurata pentru ca, daca porcul s-a curatit, pai cu atat mai mult femeia! Prin moartea si invierea Sa, Hristos a curatit lumea intreaga, deci si femeia!
Cat despre necuratia la barbat acolo este o alta socoteala pentru ca ea este de multe ori rezultatul unor ganduri nu tocmai curate... Asa ca nu ceea ce se intampla este necurat, ci gandurile care au provocat... In timp ce la femeie, cu sau fara ganduri, perioada tot vine pentru ca este cu randuiala pentru a putea face copiii...

Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 22:50:17.

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04