Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu
.
Dar eu cred, mai degraba, ca in adancimea constiintei tale esti mustrat de Hristos, care iti da astfel "ghes" sa vii sa cercetezi Ortodoxia. Chiar daca nu o intelegi, apropiindu-te de ea e posibil sa ajungi sa respiri "aerul" ei, ceea ce iti doresc din toata inima.
Domnul sa ne lumineze!
|
Este extraordinar de adevarat si de frumos exprimat:"Aerul" , adica parfumul si mireasma care-ti umple pieptul si fiinta si sufletul de fericire. Acesta traire am experimentat-o si eu intrand in ortodoxie. Nu ma refer numai la simturile olfactive desi mirosul de tamaie si mir imi sunt o delectare.Este ,intr-adevar, "ceva", o alta traire, o alta perceptie,o alta dimensiune.
M-au impresionat cuvintele marelui om Petre Tutea:
"Creștinismul este o religie absolută, dar, vorba lui Gandhi, are un cusur: e prea perfect! Poți să-l imiți, imperfect, dar una e imitarea și alta e participarea care te face să te realizezi în tine, prin el, în mod total."
"În Evul Mediu s-a formulat de către filozofii șireți teoria adevărului dublu: secundum fidem - adevărul după credință și secundum rationem - adevărul după rațiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească până îi ia dracul... Că poți, în filozofie, să rătăcești până devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au niciun adevăr."