Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 22:19:26
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Ai o logica formata la supermarket (cred ca esti mai priceputa la shoping - una din pasiunile tale - decat la oameni si credinta).

Andrushca,e a doua oara cand cineva se ia de shopping-ul tau!Mare pacat o fi si asta.
Vechi 19.04.2010, 22:21:51
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Ma stiu destul de incapatanata. Intai zic "nu" si apoi "da" . Insa citisem in Biblie, nu mai stiam exact pe unde, ca Dumnezeu a vorbit prin prooroci. Deci mi se parea normal sa o mai faca si azi.
In Biblie spune si de prooroci mincinosi.
Vechi 19.04.2010, 22:22:21
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Rugaciunile nu se invata pe de rost. Nu-i reciti lui Dumnezeu texte invatate. Nu asa ne-a invatat Mantuitorul.

In religiile pagane se obisnuieste sa se recite anumite texte (se mai numesc si mantre). Dumnezeul nostru are nevoie de o rugaciune sincera a inimii, nu de texte repetate.
Deci sa nu ii recitim lui Dumnezeu texte invatate, precum rugaciunea " Tatal Nostru"...asa cum ne-a invatat Mantuitorul?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:26:11
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul

Andrushca,e a doua oara cand cineva se ia de shopping-ul tau!Mare pacat o fi si asta.
A 2 a oara cand se ia acelasi cineva...se poate sa fie si asa!!?!

Oricum singurul lucru stabil in toata ecuatia asta ramane...pasiunea mea, shopping-ul (care nu e trecuta in capul listei, ci in coada, dar stii cum e...unii citesc doar prooroci, dar de aia mincinosi nu mai citesc...desi tot in Biblie scrie si asta).
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:34:37
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deci sa nu ii recitim lui Dumnezeu texte invatate, precum rugaciunea " Tatal Nostru"...asa cum ne-a invatat Mantuitorul?
Mantuitorul ne-a aratat "cum sa ne rugam" nu "ce sa ne rugam". Si, daca tot vrei sa-I adresezi lui Dumnezeu rugaciunea "Tatal Nostru", nu trebuie sa o reciti ci sa o spui din inima. Numai ca majoritatea o recita, nestiind ce spun.

Tu, ai curaj sa-i ceri lui Dumnezeu sa-ti ierte greselile la fel cum si tu ierti gresitilor tai? Sau, nici nu stii ca ceri acest lucru?

Ce ai spune daca Dumnezeu iti iarta greselile tot asa cum ierti si tu? Recunosti ca ai fi pierduta? Eu nu am nici o indoiala despre mine (ca as fi pierdut daca Dumnezeu mi-arasculta o astfel derugaciune).
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:40:49
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
A 2 a oara cand se ia acelasi cineva...se poate sa fie si asa!!?!

Oricum singurul lucru stabil in toata ecuatia asta ramane...pasiunea mea, shopping-ul (care nu e trecuta in capul listei, ci in coada, dar stii cum e...unii citesc doar prooroci, dar de aia mincinosi nu mai citesc...desi tot in Biblie scrie si asta).
In loc sa te mai smiorcai atata, mai bine incearca sa-ti cizelezi modul de a gandi. Arata ca nu esti doar o precupeata ci un om cu care se poate discuta. Si, daca discutam despre crestinism, ma astept sa vii cu mai multe invataturi crestine (ale Domnului Iisus Hristos, ale Sfintilor Apostoli,ale Sfintilor Parintii).
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 23:08:53
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mantuitorul ne-a aratat "cum sa ne rugam" nu "ce sa ne rugam". Si, daca tot vrei sa-I adresezi lui Dumnezeu rugaciunea "Tatal Nostru", nu trebuie sa o reciti ci sa o spui din inima. Numai ca majoritatea o recita, nestiind ce spun.

Tu, ai curaj sa-i ceri lui Dumnezeu sa-ti ierte greselile la fel cum si tu ierti gresitilor tai? Sau, nici nu stii ca ceri acest lucru?

Ce ai spune daca Dumnezeu iti iarta greselile tot asa cum ierti si tu? Recunosti ca ai fi pierduta? Eu nu am nici o indoiala despre mine (ca as fi pierdut daca Dumnezeu mi-arasculta o astfel derugaciune).
Vasalie, zau daca iti pot urmari toate schemele, rasucirile, mersul cu spatele, triplu-tulup-urile, parca ai fi pe gheata, nu alta!

Pana la urma, citim/recitam texte scrise... lui Dumnezeu, asa cum ne-a invatat Mantuitorul, sau nu?

Asta cu rugatul din inima o stiam si eu, insa rugaciunea e si recitata...si e tot text scris, sau spus...pentru ca eu asa am invatat rugaciunea, si compusa de mine nu e in nici un caz!!

Last edited by AndruscaCIM; 19.04.2010 at 23:17:56. Motiv: il uitasem pe "pe" :)
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 12:17:02
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Rugaciunile nu se invata pe de rost. Nu-i reciti lui Dumnezeu texte invatate. Nu asa ne-a invatat Mantuitorul.

In religiile pagane se obisnuieste sa se recite anumite texte (se mai numesc si mantre). Dumnezeul nostru are nevoie de o rugaciune sincera a inimii, nu de texte repetate.
Trecand peste partea ca esti incapabil sa intelegi cultura ortodoxa si frumusetea rugaciunilor sacramentale , da trebuie sa ne rugam din inima lui Dumnezeu dar neavand un saboln s-ar putea tare sa ne rugam unui dumnezeu confectionat de noi si nu celui adevarat
si cuvintele rostite din inima nu trebuie sa fie aiurea si adresarea la fel ca de multe ori atat voi cat si noi ne confectionam un dumnezeu caruia ii cerem si ii impunem fel si fel de lucruri

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 12:25:49
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Ce spectacol fratilor, ca mai toti de pe-aici spuneti ca nu pricepeati o iota, va treceau cuvintele pe langa urechi, fix de spectacol va durea pe voi. Daca era asa spectacol sigur ati fi fost atenti si-ati fi stiut toate rugaciunile pe de rost inainte sa plecati pe la alte culte confesiuni si secte. Hai sa fim seriosi, auzim la radio in treacat show de genul Beyoncee si dupa doua repetari stim refrenul, dar la Biserica unde e tot asa, 'spectacol', mergem si stam ca momaile cine stie cat timp si nu ramanem cu nimic, mai si avem nonsalanta sa spunem pe urma "aaah ca mie nu mi-a vorbit nimeni de vietuire curata bineplacuta Domnului". Ba tocmai ca se vorbea dar repet, cine n-are urechi de auzit n-aude. Altii de ce aud si fac ce aud?

Eu daca as ajunge, din vreo intamplare nefasta a fiintei mele, pe la altii, show-neshow as asculta macar, daca nu de altceva, din curiozitate. Adica am pretentia ca Il caut pe Hristos, intru in Biserica Lui, nu aud si nu pricep si nimic si pe urma zic ca nu e acolo, a trebuit sa vina sa ma traga cineva de manecuta sa vad cum e la NP si-acolo, eei, acolo da, era si mi-au picat mie solzii de pe ochi.

Cam interesanti solzii astia.
Eu cred ca incep sa inteleg din ce in ce mai mult ceea ce afirma fostii ortodocsi, cautatori de raspunsuri, si de Hristos...cu toata inima!!!

Deci, fostii ortodocsi, acum pocaiti, penticostali...nu prea treceau pe la Biserica, slujbele ii plictiseau, nu intelegeau mai nimic...si chiar nu le placea ideea de Slujba/e.

Buuuun, pana aici totul foarte clar...dar de aici incepe norul de cenusa:

Aceiasi fosti credinciosi ortodocsi, care nici nu prea dadeau pe la Biserica, Biblia nu le-o daduse nimeni in mana ( deci fix ca si cum nu au manifestat niciodata dorinta de a-si achizitiona o Biblie, in cautarea acerba de raspunsuri, si a lui Hristos)...afirma acum, pentru ca noi ortodocsii de pe acest forum...sa intelegem ca ei intelesesera atunci ( cand se plictiseau) ca preotii ortodocsi nu isi fac bine treaba, nu predica bine, nu se ingrijesc de enoriasi, de oameni...si nu raspandesc Cuvantul lui Dumnezeu!!

Oare au aflat ei personal aceasta stare generala de lucruri din Biserica Ortodoxa in care nu intrau, si cand intrau...ori se plictiseau, ori nu intelegeau...sau le-a spus cineva acest lucru, si ei au inghitit doar cumintei, molusca?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 13:29:30
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pe Dumnezeu. Punct.

Si sper sa-ti fie suficient, nu stiu ce intelegi atat de greu.

Nu ca n-ar fi fost si pe la altii, dar acolo L-am vazut eu.
Bun, expresia asta ai tot folosit-o, dar in acelasi timp spui niste lucruri...care denota ca de fapt nu prea Il cautai pe Dumnezeu, si la altii...

Tu esti aceeasi persoana care critica Biserica Ortodoxa, modul cum predica preotii ortodocsi Cuvantul lui Dumnezeu, si ca de fapt nu prea il mai predica, acuzai BO de existenta cersetorilor, betivilor, oamenilor care nu au ce manca...si afirmai ca lumina sare de la un cult la altul, ( in viziunea mea cam asa...fix atunci cand se afirma: " Stoooop, avem un prooroc, a aparut in noaptea asta, si din aceasta dimineata, pentru ca avem un nou prooroc, trebuie sa ne si gandim ce nume sa ii dam acestui cult! E prooroc...fara intrebari, fara raspunsuri!")

Cum critici tu BO acum ( si in baza carei expreriente personale?), cand tu nici macar nu ai intrat in zeci de Biserici, Manastiri, nu ai vorbit si ascultat zeci, sau sute de predici,...cu atentie sporita ( ca un om care cauta, si e atent sa vada ...daca gaseste, sau nu?), nu ai citit carti ortodoxe banuiesc, nu ai facut pelerinaje pe la Manastirile din intreaga Romanie Ortodoxa...

Cati preoti ai ascultat tu, cati ai vazut...in cate perechi de ochi de preoti ortodocsi ai privit, in aceasta cautare a lui Dumnezeu? Cate ai facut din toate acestea...ca sa poti afirma ca ai cautat, si ca sa inteleg si eu ce inseamna aceasta cautare a crestinului insetat de Adevar?

Imi pare rau, dar nu pot intelege decat ca...tu nu nu stii sa cauti, si astfel am dubii serioase in legatura cu substanta a tot ceea ce afirmi tu aici...

De fapt nu inteleg de ce folosesti acest forum, pe post de jurnal..si nici nu te intereseaza ce inteleg ortodocsii din ceea ce spui tu?

Da, stiu ca aceste marturisiri...nu sunt pentru a te descarca de sfintenia pe care o simti, ci pentru a convinge de existenta sfintenie nemarginite din cultul penticostal, ceva ce nu nu ai gasit in BO (in cautarile tale necontenite)....insa cam dai chixl!

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 20.04.2010 at 13:51:37.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32