Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 09:18:24
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Vasalie, ce cauti tu pe forumul asta?

Daca esti de alta confesiune si cauti sa ne "luminezi" pe noi, mai bine ti-ai vedea de treaba.

Dar eu cred, mai degraba, ca in adancimea constiintei tale esti mustrat de Hristos, care iti da astfel "ghes" sa vii sa cercetezi Ortodoxia. Chiar daca nu o intelegi, apropiindu-te de ea e posibil sa ajungi sa respiri "aerul" ei, ceea ce iti doresc din toata inima.

Dar oricum ar fi, tie ti-ar placea sa vina cineva la tine in casa si sa adreseze cuvinte urate la adresa ta si a familiei tale? Eu cred ca nu, si de aceea sper sa realizezi ca toate acuzele si invectivele la adresa noastra nu se potrivesc in gura unui urmator al lui Hristos, asa cum pretinzi ca esti.

Domnul sa ne lumineze!
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:23:43
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul

Dar eu cred, mai degraba, ca in adancimea constiintei tale esti mustrat de Hristos, care iti da astfel "ghes" sa vii sa cercetezi Ortodoxia. Chiar daca nu o intelegi, apropiindu-te de ea e posibil sa ajungi sa respiri "aerul" ei, ceea ce iti doresc din toata inima.
Ai o parere foarte urata despre Domnul Iisus Hristos. Il cobori la nivelul unui partizan al unui sitem religios. Mantuitorul a vazut credinta adevarata la un o siro-feniciana sau la un sutas roman. Nu suferea de complexul apartenentei la un grup religios.

Citat:
sper sa realizezi ca toate acuzele si invectivele la adresa noastra nu se potrivesc in gura unui urmator al lui Hristos, asa cum pretinzi ca esti.

Domnul sa ne lumineze!
De acuze, cred ca sunt vinovat (nu stiu cat au fost de constructive). Cat despre invective, am fost numai la primire.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 10:22:46
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
.

Domnul sa ne lumineze!
Este extraordinar de adevarat si de frumos exprimat:"Aerul" , adica parfumul si mireasma care-ti umple pieptul si fiinta si sufletul de fericire. Acesta traire am experimentat-o si eu intrand in ortodoxie. Nu ma refer numai la simturile olfactive desi mirosul de tamaie si mir imi sunt o delectare.Este ,intr-adevar, "ceva", o alta traire, o alta perceptie,o alta dimensiune.
M-au impresionat cuvintele marelui om Petre Tutea:
"Creștinismul este o religie absolută, dar, vorba lui Gandhi, are un cusur: e prea perfect! Poți să-l imiți, imperfect, dar una e imitarea și alta e participarea care te face să te realizezi în tine, prin el, în mod total."
"În Evul Mediu s-a formulat de către filozofii șireți teoria adevărului dublu: secundum fidem - adevărul după credință și secundum rationem - adevărul după rațiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească până îi ia dracul... Că poți, în filozofie, să rătăcești până devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au niciun adevăr."
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 10:42:57
Senior Member

Implicit O definitie a neoprotestantismului.

PETRE TUTEA:
"Protestantismul este o religie coborâtă la rangul de morală pentru grădinița de copiii."
Este foarte adevarat !
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 10:57:06
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
PETRE TUTEA:
"Protestantismul este o religie coborâtă la rangul de morală pentru grădinița de copiii."
Este foarte adevarat !
Oamenii mari pe lângă multe vorbe de duh mai spun și prostii. Oamenii inteligenți știu să le evite pe acestea din urmă, nu să le popularizeze.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 12:14:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Oamenii mari pe lângă multe vorbe de duh mai spun și prostii. Oamenii inteligenți știu să le evite pe acestea din urmă, nu să le popularizeze.
Apocalipsa
Cap. 3

17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!

Sincer, imi este mila de tine !Dar daca Duhul Sfant nu-ti vorbeste nu poti intelege nimic.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 12:31:38
Banned

Implicit

Citat:
Apocalipsa
Cap. 3

17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!

Sincer, imi este mila de tine !Dar daca Duhul Sfant nu-ti vorbeste nu poti intelege nimic.
Aceste cuvinte adresate bisericii Laodicea, biserica a 7-a, ultima biserică a perioadei creștine ni le asumăm (mi le asum). Ajute Domnul să și facem uz de remediul divin ce ne este oferit!
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 19:08:38
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Apocalipsa17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!
Cand vine vorba de dat replici dure imediat gasim citate taioase din Biblie, numai ca vezi tu, citatul ala e pentru cine in citeste, adica pentru tine si pentru mine. Scopul cititului prin Scripturi este sa descopere pacatul MEU nu al celui de langa mine. Dar e tentatia mare s-i acuzam pe altii, o fac si eu de multe ori, Dumnezeu sa ne dea intelepciune.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:08:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Un protestant daca ar recunoaste adevarul din acele cuvinte, n-ar mai fi protestant
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 17:16:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Un protestant daca ar recunoaste adevarul din acele cuvinte, n-ar mai fi protestant
Un protestant probabil nici nu-și bate capul să scoată adevăruri dintr-o prostie. Un neoprotestant nici pe-atâta...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32