Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 03:35:38
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De unde această idee, că ar fi avut "burtica plată" ? Adam și Eva au avut mereu buric. Ca și Isus. De unde știm asta ? Din iconografie. Care e legătura cu conservatorismul ? Păi, exact la acest fel de întrebări ajută conservatorismul.
Nu inteleg ce legatura are iconografia cu faptul ca buricul este rezultatul unei nasteri ombilicale,ca sa-i zicem asa, nu a creatiei a modelarii lui Adam de catre Dumnezeu.
Dumnezeu nu a adaugat nimic in plus care nu tinea de corpul creat de el din tarina. Care ar fi scopul adaugarii unui buric aiurea care nu-si are rostul in procesul "nasterii" din miinile creatorului.

Insa daca-mi afirmi ca din profunda ta credinta ai tras concluzia ca "A. si E. au avut mereu buric" atunci mai bine nu te mai obosi sa-mi raspunzi!..si mai astept , poate gaseste cineva ceva mai intertesant.

Dumnezeu nu cred ca le-a facut burice arbitrar, asa doar pentru a nu soca generatiile viitoare de oameni care s-ar fi uitat la cei doi ca la extraterestrii aterizati de pe alta "planeta", ca la circ, mai ales ca au trait aproape 1000 de ani, fara o suta :)

Interesant ca multora li se par astea aberatii, aceste perspective ale felului cum aratau primii oameni insa alte lucruri anormale ale existentei limitate de pe pamint de genul imaculatei conceptii sau a nasterii din Duhul Sfint sau a pune in perspectiva faptul ca o femeie de la tara poate sa fie de trei ori fecioara nu trezeste nici un fel de intrebari.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
renuntare la religie 111111111111 Intrebari utilizatori 30 08.08.2013 21:12:16
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13