Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2010, 23:42:10
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sunt foarte de acord cu aceasta defintie.
In paranteza fie spus, din pacate la noi (ortodocsi) nu se face o schimbare a canoanelor de multe, multe secole, si atunci ele devin (toate, absolut toate) pentru unii reguli batute in cuie, egale cu dogmele, iar pentru altii (din fericire) o orientare. Nu este la fal ca in BC unde sunt un fel de codex si unde Biserica (in sensul de : papa, episcopii) le schimba si le adapteaza vremurilor.
1) Ortodox, conform, Dex: "2. Conform cu principiile tradiționale ale unei doctrine, ale unei dogme etc., considerată ca fiind singura adevărată"
Intrebare: daca Biserica Ortodoxa "face o schimbare a canoanelor de multe, multe secole" nu ar tb sa isi schimbe titulatura? precum o linie dreapta care se curbeaza nu mai poate fi linie dreapta prin definitie...

2)"Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos. Dar vă fac cunoscut, fraților, că Evanghelia cea binevestită de mine nu este după om" (Gal. 1:10)
Ce treaba are Biserica cu duhul lumii acesteia, cand insusi Iisus le spune apostolilor ca ei nu sunt din lume. De cand lumea dicteaza trend-ul in Biserica precum consumatorii in super-market?
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
renuntare la religie 111111111111 Intrebari utilizatori 30 08.08.2013 21:12:16
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13