Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Parcă era vorba de o poruncă a Legii Vechi, iar am ajuns la Ploiești?
|
ar fi bine sa iei niste lecitina pentru ca vad ca nu m-ai tii minte ceea ce scrii in propriul mesaj.Uite ce mi-ai cerut: "În schimb, tu nu-mi poți indica un verset al VT care să poruncească ura și uciderea vrăjmașului".Ti-am postat ceea ce mi-ai cerut, un verset care sa arate o porunca pentru uciderea vrajmasului. In schimb m-ai exista asa ceva in NT, in Legea lui Hristos? NU!
Citat:
L-a postat Domnul Hristos atunci când a rostit esența Legii: IUBIREA. Iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Ce crezi că mai conține Legea și care să nu se circumscrie uneia din cele 10 porunci?
|
In porunca "Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior,arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie" (Iesirea 21:24-25) unde este esenta Legii: IUBIREA? Hristos cand a venit a invatat altceva. Daca primim o palma sa intorcem si celalalt obraz:
"Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte".
Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt". (Matei 5:38-39)
Mai e valabil atunci "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"?
PS: si aici Hristos a citat tot din traditia evreiasca?
Citat:
/Da, am făcut o întreagă teologie din atașamentul față de Legea lui Dumnezeu, Legea lui Hristos de fapt.
|
arata-mi UN SINGUR VERSET in care Hristos a spus raspicat sa tinem sabath-ul. Hristos a criticat public de multe ori poporul evreu si mai ales fariseii pentru modul superficial in care aplicau legea. Cum se face ca nu i-a criticat pentru modul in care tineau sabath-ul mai ales ca fariseii introdusesera anumite norme la sabath: cati pasi puteai sa faci in acesta zi, etc. care nu se gaseau in lege? De ce?
Citat:
Aici greșești fundamental, dar FUNDAMENTAL! Adventiștii susțin sus și tare că nu Legea îl mântuiește pe om, ci Hristos. Cât privește virtutea faptelor spre mântuirea omului, Ortodoxia are o sumedenie de dogme nebiblice și nehristice; dar acest aspect îl treci cu vederea...
|
cum ar fi?