![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
"Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt". (Matei 5:38-39) Mai e valabil atunci "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"? PS: si aici Hristos a citat tot din traditia evreiasca? Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa clarificam : Ereticii sunt numiti in Sfanta Scriptura "lupi grei" - Fapt.Ap. 20,29-30 ; "vipere care nu vor sa auda" Ps 57 ; "izvoare fara apa" si carora li s-a pastrat "intunericul cel nepatruns" 2Petru- 2; "serpi cu venin pe buzele lor" Ps. 139,3 ; "pleava luata de vant" Osea13,3.... deci nu inteleg de ce ar trebui sa fiu prieten cu un eretic ? (eretic care este demigrat si de catre Sfanta Scriptura). Sfanta Traditie nu spune sa urasti (daca ma insel , arata-mi unde scrie in Sf. Predanie asa ceva), si din nou nu scrie nicaieri ca trebuie exterminati , ci trebuie sa nu-i luam in seama. Sfanta Traditie spune sa nu vorbesti cu ei , si sa nu intri in casele lor de adunare. Si nu vad nimic rau in asta avand in vedere ca si Sfantul Apostol spune : "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit. (Tit 3,10-11) |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Nu toti pot cauta singuri; nu atunci cand nu stiu deosebi stanga de dreapta si nu pot merge pe picioarele lor. Lor trebuie sa le bage cineva in gura. Mai tarziu, dupa ce se inalta putin, s-ar putea sa se descurce... Si aici intra si copiii trupesti si copiii in credinta. "Dar cum vor chema numele Aceluia în Care încă n-au crezut? Și cum vor crede în Acela de Care n-au auzit? Și cum vor auzi, fără propovăduitor? " Cum, Alin? Aproape necunoscuta. Am trait printre ortodocsi, am relationat cu ei si am discutat cu ei. Nu multi au duhovnici. De fapt am aflat de pe forumuri ca exista o relatie cu duhovnicul... Citat:
http://radio.logos.md/?p=597 Citat: "Congo sta mai bine cu ortodoxia decat Moldova" (!!) Citat:
Citat:
Citat:
Eu imi vad vina si imi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac. Insa se pare ca BO nu are solutii pentru vina mea. Nu mai mult ca altii. Imi mai ramane nadejdea in Dumnezeu...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Se mai vorbeste iarasi despre faptul ca cei ce cauta ar trebui sa citeasca multitudinea de carti care exista. Aceste carti sunt foarte bune in cazul in care omul cauta informatie. Insa exista mult mai multe feluri cautari, iar una dintre cele mai arzatoare este nevoia de mantuire uneori imediata dintr-un anume pacat. De exemplu demonizatul din Gadara, raul de el...nu a avut vointa sa citeasca carti sau sa caute preoti. Insa Iisus a inteles ca nu putea sa ii ceara asta si l-a mantuit de demonii care il posedau, ca sa poata citi si el carti mai apoi. Sau macar sa inteleaga ce se predica.
La fel, leprosii sau parintii cu copii demonizati. Nu au fost trimisi intai sa se asigure ca tin la litera credinta (pe care nici nu o cunosteau), ci li s-a venit in intampinare rezolvandu-li-se o problema stringenta. Iar asta a adus credinta in inimile lor. Mai departe au putut cauta si ei. Lui Iair ii murise fetita. Ce carte ar fi trebuit sa citeasca pentru a si-o primi inapoi? In Biserica de astazi este din fericire destula informatie scrisa. Insa nu mai sunt oameni care sa mai adune demonizatii de prin morminte si sa invie mortii, fizici sau spirituali. Caci celor care au capul mare de informatie le lipseste practica si trairea cu Hristosul care invie morti si vindeca boli (trupesti, sufletesti si spirituale).
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 15.07.2012 at 18:53:36. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Poți începe chiar cu cele două exemple citate deja: duminica și icoanele. Sunt acestea biblice și hristice? A cerut Hristos vreodată să păzim duminica? A cerut El vreodată să ne închinăm la icoane? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Constat ca observatiile tale sunt pertinente si binevenite. Ortodoxia inseamna sfintenie... nu vorbe goale. Ortodoxul care se ascunde in spatele cuvintelor invataturii ortodoxe se aseamna fariseilor si carturarilor care stiau corect invatatura lui Moise insa doar vorbeau despre ea si nu doreau sa o implineasca in Adevar. Dupa cum spun Sfintii Parinti si filocalia, ortodoxia se popovaduieste duhovniceste (prin conclucrarea cu harul Duhului Sfant)... si doar daca este nevoie se folosesc cuvinte. Si demonii cred si se cutremura... si ei vorbesc cuvantul evangheliei... insa nu implinesc nimic, nu conclucreaza cu harul Duhului Sfant, ei doar doresc sa strabe Adevarul (care implica atat intelesul cuvantului cat si fapta). Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Serafim de Sarov... sunt doar doua exemple elocvente. Biserica Ortodoxa, Sfintele Taine sunt depline... insa asta nu implica mantuirea, sfintenia implicita a tuturor membrilor ci doar ca ei au aceasta posibilitate. Nici preotii nu sunt scutiti de judecata... ba mai mult judecata lor va fi si mai aspra caci "celui ce mult i s-a dat mult i se va cere" si "sluga care a stiut si nu a facut mult va fi batuta". "Nu tot ce imi zice Doamne Doamne se va mantui... ci cel ce face voia Mea, cel ce asculta Evanghelia si o implineste" spne Domnul ... in practica (duhovnicesca in primul rand si apoi fizica)... si aceasta se reflecta in fapte, caci ceea ce este omul in interior se vede in faptele sale care sunt urmare a gandurilor inimii. In inima omului (cugetul inimii) poate sa imparateasca fie Dumnezeu fie patimile si demonii si astfel apare: satanofilia, satanolatria, satanomorfia... Filocalia este elocventa in acest sens. Asadar sa luam aminte. Doamne ajuta. Har si pace. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va rog sa imi permiteti sa fac urmatoarea remarca: considerati ca justificarea credintei dvs bazata pe "prinderea in cuvant" (infrangerea in cunostinte biblice) a unor crestini ortodocsi care "au dinti de lapte si nu se pot hrani cu hrana duhovniceasca" este elocventa, eshaustiva, pertinenta? Poate multumi constiinta dvs o asemenea victorie? Cu toata onestitatea afirma ca "intrecerea" "lupta" onesta intre invataturile crestine pentru a afla care este deplina si care este eronata trebuie sa se dea numai si numai in sfintenie, in roadele conlucrarii cu harul Duhului Sfant. In acest sens consider pertinenta abordarea teologica a Sfantului Ilie Tesviteanul care nu s-a lansat in discutii teologice cu reprezentatii cultului lui Baal si nici cu cei ai dumbravilor astartei (in total 850)... ci el, insuflat de duhul lui Dumnezeu a spus: sa lucram cu harul lui Dumnezeu si sa vedem roadele lucrarii. Si poporul a vazut ca rugaciunea Sfantului Ilie, izvorata din sfintenie a fost ascultata... chiar daca a avut cuvinte putine dar pline de iubire si de adevar... iar rugaciunea mincinoasa si eronata... multa vorbarile a teologilor si preotilor lui baal si ai dumbravilor astartei este stearpa si curata inselare. Asadar sa luam aminte. Har si pace. Domnul Dumnezeu sa ne mantuiasca si sfintii sai sa ne aduca si pe cei dintre noi ce ce suntem ologi si nu mai putem veni singur la Hristos Iisus... (pilda de Duminca aceasta cu cei patru prieteni care il aduc pe olog la Hristos sa fie tamaduit, sa fie si el un om normal... si ologul a fost iertat si vindecat. Muti pot tamadui, vindeca boli trupesti si sufletesti... insa doar Dumnezeu poate ierta pacatele, Doar Iisus Hristos Manutieste si ne da viata cea adevarata in Sfanta Sa Biserica, prin Sfintele Taine. Doar El poate ierta si tamadui. Amin.) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Amin, Așa Să Fie! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|