![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pentru mantuire este nevoie de credinta si botez. Daca botezul este facut fara sa se ceara parerea copilului, de ce nu s-ar face si o cateheza, aducatoare de credinta, ca sa facem treaba pana la capat? Caci copilul neinvatat va creste, va devani ateu sau np, apoi vom spune ca nu putem sa-l aducem cu forta. Candva trebuie totusi sa fie timp pentru lucrarea aceasta... In plus, de unde stiti ca nu vor sa vina pana nu ii chemati? Nici apostolii nu aduceau oamnii cu forta. Insa traiau credinta cu fapta si o strigau din toti plamanii. Unii ii dispretuiau pentru asta, altii insa ii urmau. Noua insa ne e frica, pentru ca noi nu traim Evanghelia, cum o traiau ei. Ereticii sunt oameni ca si voi, cu bune si rele, cu necazuri si bucurii. Dar daca nu ai dragostea de a-i mantui, e bine sa nu te bagi in discutii cu ei.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 14.07.2012 at 14:22:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Formalismul ne dă încă mult de furcă. Last edited by N.Priceputu; 14.07.2012 at 14:26:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.Uite ce spune Hristos si ia de aici: "Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și SA URASTI pe vrăjmașul tău". Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc". Exista IUBIREA VRAJMASULUI pana la Hristos amice adventist? Arata-mi asta in Biblie. Asta e IUBIREA pe care a adus-o Hristos: IUBIREA ADEVARATA, DIVINA si nu cea din VT: sa iubesti pe aproapele si sa urasti vrajmasul. 2.Ghici ghicitoarea mea: "sa uibesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" apare in decalog? Uite ce spune Biblia si ia de aici: "Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci? Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citești? Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi". Cum se face ca in aceste versete nu apare cinstirea sabath-ului si NICI UNA din poruncile decalogului ca esentiale (singurele) pentru mostenirea vietii vesnice? Si ia din nou de aici: "Și L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci? Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. Știi poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta. Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele" UPS...din nou NU apare cinstirea sambetei. Oare DE CE NU aminteste Hristos de ea daca este esential pentru mantuire tinerea sabath-ului? Last edited by stefan florin; 14.07.2012 at 14:35:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am purtat discutii contradictorii lungi si cu toate ca eu aveam dreptate de cele mai multe ori , nu am reusit.Si preotul a incercat ... dar familia mea nu a vrut. Cu forta nu-i pot aduce. Si nu mi-a ramas nimic de facut , decat sa ma rog pentru ei...altceva nu pot sa fac. Biserica se roaga pentru toti oamenii in fiecare Sfanta Liturghie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu intotdeauna este intelept sa vorbim oamenilor despre Hristos, dar rugaciunea este intotdeauna binevenita si deschide calea catre ascultarea cuvantului. Dar cei mai multi nu stiu asta. Ei vor afla de faptul ca Bisericii ii pasa de ei atunci cand cineva va veni sa puna umarul la suferintele si cautarile lui, cand cineva ii va arata dragoste si mila in Numele lui Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Mergi acum și bate pe Amalec și pe Ierim și nimicește toate ale lui. Să nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimicește și dă blestemului toate câte are. Să nu-i cruți, ci să DAI MORTII de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin". (1 Regi 15:3) Porunceste aici Dumnezeu uciderea vrajmasului? Citat:
Citat:
Last edited by stefan florin; 14.07.2012 at 20:53:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Aici greșești fundamental, dar FUNDAMENTAL! Adventiștii susțin sus și tare că nu Legea îl mântuiește pe om, ci Hristos. Cât privește virtutea faptelor spre mântuirea omului, Ortodoxia are o sumedenie de dogme nebiblice și nehristice; dar acest aspect îl treci cu vederea... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu doar a nașilor; m-am referit și la părinți, și la preoți. Însă am vorbit în primul rând de responsabilizare. Nașul, dacă este neînvățat dar responsabil, înțelege fie că nu e vrednic să transmită credința finului – și atunci stă deoparte –, fie că trebuie să se învrednicească pentru aceasta, și atunci va cere mai mult de la sine, sporindu-și cunoștințele și credința. Important mi se pare să încetăm a mai face lucruile formal, să nu mai primim Tainele formal, să nu ne mai rugăm formal, să nu ne ducem la biserică formal. În toate să participăm întregi, adică cu suflet, minte și trup.
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Eu ma refer la cei care cauta - daca ei cauta, este imposibil sa nu gaseasca. Daca nu cauta, pot sa fie si sub nas, au sa le ocoleasca cu talent, mirandu-se de ce viata lor are intorsaturi "ciudate". Citat:
Dar relatia cu duhovnicul ce e? (zic de omul serios duhovniceste, ca ala neserios oricum nu se prinde mare lucru de el). Si stiu biserici unde duminica se face cateheza. E drept, e o initiativa a preotilor si nu "ordin de sus" - si chiar daca ar fi "ordin de sus", prezenta nu poate fi facuta obligatorie. Apoi, s-a introdus religia in scoli - am fost uimit sa ascult relatari personale cat de utila s-a dovedit pentru multi copii si prin ei chiar pentru familiile lor. BOR a militat pentru asta desi putea ca alte culte, neoprotestante, sa intoarca spatele problemei si sa zica ca n-au treaba cu treburile Statului afirmand cu mandrie, chipurile, ca ei organizeaza intern aceste cursuri - problema fiind pana la urma ca prezenta este mult mai optionala (si scazuta) decat in cadrul scolii. Si inca ceva: de vreo 15 ani incoace s-a tiparit ENORM in domeniu si spre deosebire de taranii lui Luther si pomana care si-a facut-o "traducand" Biblia, cam toata lumea stie carte. Nu mai vorbesc ca fiecare e liber sa caute preoti, manastiri, duhovnici - au de unde alege, perseverenta sa fie. Citat:
Ideea era ca ala care nu cauta, nici nu gaseste. Sau daca o face superficial si rezultelele vor fi pe masura. Exemplu a unei persone care o cunosc si care chipurile a ajuns la un moment in viata in care, in urma unei nenorociri din familie, chipurile s-a gandit ca ar avea nevoie de Dumnezeu. Si cum a ales? A inceput sa citeasca, sa se sfatuiasca, etc.? Nuuuu, a inceput sa viziteze cultele neoprotesante - judecand aprioric si superficial anumiti oameni si acolo unde s-a simtit mai confortabil, a decis ca aia sunt "cei adevarati". Si a sfarsit in mod jalnic, la adventisti, unde in timp a ajuns sa vada si acolo destule dar culmea, si-a pierdut brusc simtul critic. Citat:
Dar daca tu poti.. Citat:
Dar ca o persoana care asa cum ziceam mai sus, a sfarsit intr-o fundatura din cauza lipsei de vrednicie, a mai multor pacate in general, nu poti intelege asta. Dar cine stie, poate intr-o zi ai sa poti, sunt oarecum semne in acest sens. A, si inainte sa te grabesti sa sari in sus si sa afirmi iar: "zici asa ca te-ai nascut bine mersi si cu ortodoxia in nas" - pot sa-ti zic ca nu este asa si ca si eu am trecut printr-o perioada arida dpdv spiritual, si eu am fost tentat sa invoc lipsa ajutorului potrivit la timpul potrivit, insa cu timpul realizezi ca el a venit totusi exact la timpul potrivit si daca ceva nu a mers in continuare cum trebuia este vina personala. Asta e una din lectiile ortodoxiei si a pocaintei autentice care nu se gaseste la asa zisii "pocaiti" - asumarea responsabilitatii pentru propriile esecuri spirituale si sa nu dai vina pe altii ca pana la urma ai sa ajungi sa dai vina si pe Dumnezeu. Citat:
Insa atat timp cat nu ajungi sa intinezi haina botezului (pana si cu) baitza ereticilor cred ca pocainta e mai ..accesibila ca sa zic asa. Pe urma, dupa gestul respectiv de lepadare si consecintele sale spirituale vine indoctrinarea cu minciuni care deformeaza tocmai unul din premizele intoarcerii (si nu doar): pocainta autentica. Last edited by AlinB; 15.07.2012 at 02:57:30. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|