![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pentru mantuire este nevoie de credinta si botez. Daca botezul este facut fara sa se ceara parerea copilului, de ce nu s-ar face si o cateheza, aducatoare de credinta, ca sa facem treaba pana la capat? Caci copilul neinvatat va creste, va devani ateu sau np, apoi vom spune ca nu putem sa-l aducem cu forta. Candva trebuie totusi sa fie timp pentru lucrarea aceasta... In plus, de unde stiti ca nu vor sa vina pana nu ii chemati? Nici apostolii nu aduceau oamnii cu forta. Insa traiau credinta cu fapta si o strigau din toti plamanii. Unii ii dispretuiau pentru asta, altii insa ii urmau. Noua insa ne e frica, pentru ca noi nu traim Evanghelia, cum o traiau ei. Ereticii sunt oameni ca si voi, cu bune si rele, cu necazuri si bucurii. Dar daca nu ai dragostea de a-i mantui, e bine sa nu te bagi in discutii cu ei.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 14.07.2012 at 14:22:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Formalismul ne dă încă mult de furcă. Last edited by N.Priceputu; 14.07.2012 at 14:26:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu intotdeauna este intelept sa vorbim oamenilor despre Hristos, dar rugaciunea este intotdeauna binevenita si deschide calea catre ascultarea cuvantului. Dar cei mai multi nu stiu asta. Ei vor afla de faptul ca Bisericii ii pasa de ei atunci cand cineva va veni sa puna umarul la suferintele si cautarile lui, cand cineva ii va arata dragoste si mila in Numele lui Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Nu doar a nașilor; m-am referit și la părinți, și la preoți. Însă am vorbit în primul rând de responsabilizare. Nașul, dacă este neînvățat dar responsabil, înțelege fie că nu e vrednic să transmită credința finului – și atunci stă deoparte –, fie că trebuie să se învrednicească pentru aceasta, și atunci va cere mai mult de la sine, sporindu-și cunoștințele și credința. Important mi se pare să încetăm a mai face lucruile formal, să nu mai primim Tainele formal, să nu ne mai rugăm formal, să nu ne ducem la biserică formal. În toate să participăm întregi, adică cu suflet, minte și trup.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Constat ca observatiile tale sunt pertinente si binevenite. Ortodoxia inseamna sfintenie... nu vorbe goale. Ortodoxul care se ascunde in spatele cuvintelor invataturii ortodoxe se aseamna fariseilor si carturarilor care stiau corect invatatura lui Moise insa doar vorbeau despre ea si nu doreau sa o implineasca in Adevar. Dupa cum spun Sfintii Parinti si filocalia, ortodoxia se popovaduieste duhovniceste (prin conclucrarea cu harul Duhului Sfant)... si doar daca este nevoie se folosesc cuvinte. Si demonii cred si se cutremura... si ei vorbesc cuvantul evangheliei... insa nu implinesc nimic, nu conclucreaza cu harul Duhului Sfant, ei doar doresc sa strabe Adevarul (care implica atat intelesul cuvantului cat si fapta). Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Serafim de Sarov... sunt doar doua exemple elocvente. Biserica Ortodoxa, Sfintele Taine sunt depline... insa asta nu implica mantuirea, sfintenia implicita a tuturor membrilor ci doar ca ei au aceasta posibilitate. Nici preotii nu sunt scutiti de judecata... ba mai mult judecata lor va fi si mai aspra caci "celui ce mult i s-a dat mult i se va cere" si "sluga care a stiut si nu a facut mult va fi batuta". "Nu tot ce imi zice Doamne Doamne se va mantui... ci cel ce face voia Mea, cel ce asculta Evanghelia si o implineste" spne Domnul ... in practica (duhovnicesca in primul rand si apoi fizica)... si aceasta se reflecta in fapte, caci ceea ce este omul in interior se vede in faptele sale care sunt urmare a gandurilor inimii. In inima omului (cugetul inimii) poate sa imparateasca fie Dumnezeu fie patimile si demonii si astfel apare: satanofilia, satanolatria, satanomorfia... Filocalia este elocventa in acest sens. Asadar sa luam aminte. Doamne ajuta. Har si pace. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am purtat discutii contradictorii lungi si cu toate ca eu aveam dreptate de cele mai multe ori , nu am reusit.Si preotul a incercat ... dar familia mea nu a vrut. Cu forta nu-i pot aduce. Si nu mi-a ramas nimic de facut , decat sa ma rog pentru ei...altceva nu pot sa fac. Biserica se roaga pentru toti oamenii in fiecare Sfanta Liturghie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|