Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Bine, nu e cazul de comparare.
Da, dar mai ales sa asculte de mine, ca le vreau binele. Daca ei ma vad ca aprind aragazul, eu le zic sa nu umble pentru ca nu se descurca si este periculos, le interzic categoric, le dau voie sa se joace cu ce vor ei, mai putin cu gazul , insa ei nu ma asculta, se lasa ispititi de flacara facuta si umbla la aragaz si asa are loc o nenorocire. Daca i-am indepartat inseamna ca nu i-am iubit?
Mandria este opusul smereniei, ori esti mandru, ori smerit. Ce i-a promis diavolul? Ca vor fi asemeni lui Dumnezeu "Nu, nu veti muri, Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul." (Facerea 3: 4-5). Nu uita ca au fost avertizati ca daca vor manca, vor muri.
Ei nu au cerut iertare, nu s-au smerit cand le-a fost descoperit pacatul, au dat vina unul pe altul.
|
de ce a interzis Dumnezeu lui Adam sa manance din pom... de ce pomul acela aducea moartea?ce a fost rau si daunator la acest pom?ce a fost rau la acest pom in sine? de ce aducea moartea? daca vreau sa te previn de un pericol care te paste iti si dau informatii despre ce si cum... aa si daca era asa de periculos pomul acesta de ce era in Eden?Ce cauta acolo?Dupa ceea ce ai citat tu mai jos, la prima vedere asa si a fost "Adam a fost ca Dumnezeu".. ce motiv ar fi avut sa ceara iertare?spune-mi si mie?
Citat:
Consecinta pacatului este moartea.
|
nu cred ca neascultarea unor porunci nejustificate in sine se califica automat ca pacat, poate chiar contrariul.. aceasta neascultare se justifica..
Citat:
Parca suntem la pariuri. Sunt in Biblie informatiile.
|
dupa cum am spus mai sus si dupa cum reiese si mai jos sarpele avea dreptate , adica "Adam a devenit ca Dumnezeu" .. si asta cu amagitu e cam..
Citat:
Pai Dumnezeu nu l-a facut pe om sa fie robul pacatului. Ei nu au ascultat din cauza ca voiau sa fie ca Dumnezeu, chiar este un pasaj: "Si a zis Domnul Dumnezeu: Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. Si acum sa nu cumva sa-si intinda mana si sa ia rodul din pomul vietii, sa manance si sa traiasca in veci..."
Pai ei puteau face orice, doar sa nu manance dintr-un pom.
Pomul vietii implica consecinte mult mai grave.
|
aici Elohimii par sa se sperie.. sa le fie frica de Adam... ironic nu?Cum sa se teama Dumnezeul atot-puternic de un om, pe care el l-a facut... parca sarpele incepe sa arate mai mult cu dumnezeu necircumscris in cazul asta.. cel care ne-a eliberat, a vrut sa ne faca bine... poate ca sunt mai multi dumnezeii (ingeri) , poate ca si elohimii printre ei, si sarpele , dar cu siguranta si Dumnezeul atotputernic... sarpele in cazul asta pare sa fie de partea buna a baricadei.. si elohimii niste fricosi invidiosi.. pana la urma elohimii astia fac parte din mitologie evreiasca... de ce sa o luam de-a buna.. apropos acesta e un ton semi-ironic, nu reprezinta neaparat ceea ce cred.. dar tot vreau raspunsuri la toate aspectele astea..