![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calea nu o cauta pe net, tastand! Singura ta datorie e sa-ti vezi de mantuirea ta! Nici unul dintre noi de aici de pe forum, nu suntem in masura sa-i aratam Calea! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus se referea la fraza cu staulul ca nu numai evreii vor fi crestini, ca exemplu noi nu suntem evrei. Fiecare alege sa faca parte dintr-un cult, nu e ceva ce nu poti alege. |
|
|||
|
|||
![]()
Fa-ma atent unde am precizat ca sunt mare? Nu am discutata niciodata cu acest om. Deci chiar nu sunt cel care sa-i arate calea.
Asa si care este problema ta, daca omul a ales sa tasteze? Dar suntem in masura sa dam cu pietre? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar dupa aceea si-a revenit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||||
|
||||||
![]()
Ovidiule,dar cine a dat cu pietre?? Ca si tu incepi sa scoti cuvinte din burta... Eu am aratat ce a zis Hristos,nu am spus-o de la mine.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Ar fi fost imposibil ca acest topic sa nu se transforme in disputa. Era previzibil de la primele mesaje, dar atunci s-a putut aplana.
Fratilor, un singur lucru v-as ruga sa aveti in vedere, inainte de a va dezlantui, sau macar inainte de a da "clic": voia cui o faceti!? Cu cat vreti sa "va aparati" in acest mod, cu atat va osanditi si e nevoie de multa rugaciune ca sa puteti recupera starea de liniste si pace. Nu toti gandim la fel, iar de asta profita diavolul cel mai mult, ca ne poate insela cum vrea el. Mantuitorul insa e Unul. Iar pacea Lui ar trebui s-o cunoastem bine si sa ne-o insusim. Restul e consum inutil de energie, care ar putea fi binefacatoare in alta parte. Ganditi-va la asta si nu mai dati replay, oricat v-ar clocoti sangele si v-ar impulsiona mandria... Dupa cateva minute, (poate chiar clipe) de "Doamne, Iisuse", o sa vedeti ca nu mai simtiti nevoia sa mai dati vreo replica dura... Doamne-ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=OmuBun;425463]... Dupa cateva minute, (poate chiar clipe) de "Doamne, Iisuse", o sa vedeti ca nu mai simtiti nevoia sa mai dati vreo replica dura...
Doamne-ajuta![/quote] Bine ai spus ! O zi linistita fratilor , o zi frumoasa Culai ! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
E ultima incercare pe care o fac desi am zis ca renunt. Eu am pus foarte clar in discutie omul cu faptele si trairile lui si nu credinta careia apartine (protestanta sau neoprotestanta). Restul sunt vorbe care nu fac subiectul acestui topic. Incearca sa te detasezi putin, desprindeti doua minute mintea de dogme, coboara putin in adancul inimii tale si cauta acolo apeland la putina rugaciune (dupa cum si am primit deja sfaturi de la OmBun si Cristi sa ne rugam putin fara a ne mai prinde in contradictii). |
|
||||
|
||||
![]()
Doamna, nu exista trairi penticostale, ei sunt tot o denominatiune protestanta. Trairea credintei n-are nicio legatura cu dogmele ci cu drumul catre sine. Reforma protestanta a prevalat prioritatile individualiste, a pus accentul pe varianta individualizata a credintei, moralei si trairii, au dezvoltat o optica individualista nerelationala , mantuirea identificandu-se cu primirea individuala a “darurilor”. In Ortodoxie, omul are raspunderi si dincolo de desavarsirea sa, care nu poate fi obtinuta individual, ci masura desavarsirii sale e modul cum intelege sa se poarte cu semenii sai, sa se perfectioneze lasandu-se modelat si de ceilalti, deci mantuirea isi extrage esenta din relatiile de comuniune. Nu exista “eu imi vad de mantuirea mea!”, caci prin asta aratam ca n-am parasit egoismul, ca chip general al pacatului, nu exista aspiratie singuratica la Paradis, efort solitar.
Last edited by ioanna; 28.01.2012 at 14:28:19. |
|