Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2012, 12:01:47
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Multumesc de sfaturile tale marete. Vad ca judeci foarte usor. De nunde stii ca el s-a lepadata de BO? De unde stii ca el nu este in cautare? Cum il ajuti tu, alungandu-l cu pietre? Atata timp cat el nu ti-a hulit credinta si biserica, atata timp cat a fost de folos atatora useri prin exemple, citate, carti etc nu ai nici undrept sa arunci pietre il el. Singura ta datorie este sa-l ajuti si sa-l sustii in a-si gasi drumul spre Adevar. Daca nu esti in stare stai in banca ta, nu fa pe ortodoxul ca s-ar putea sa cazi.
Cine esti tu sa-i arati Calea? Nici nu stii cat de mic esti!

Calea nu o cauta pe net, tastand!

Singura ta datorie e sa-ti vezi de mantuirea ta!

Nici unul dintre noi de aici de pe forum, nu suntem in masura sa-i aratam Calea!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:12:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
În schimb, așa cum s-ar exprima colegul Mihailc, este necesar să fim capabili de a deosebi Ortodoxia de ortodoxism...
Din acest motiv, pentru ca topic-ul să nu degenereze într-o critică nejustificată la adresa colegului Scotland, vă propun tuturor ca, indiferent de opiniile pe care le susțineți, să evitați apelative precum "eretic", din respect față de colegul căruia dorim să-i arătăm simpatia noastră și care NU este eretic, ci creștin adevărat!
Cred că este foarte trist pentru orice persoană devotată credinței sale să vadă mesaje în care acea credință, pe care o consideră drept adevărată și mântuitoare, este numită în mod sistematic "erezie". Dacă Scot ar avea cont pe forum, n-ar fi nicio problemă, dar acum el nu mai poate răspunde acestor critici formulate la adresa confesiunii din care face parte.

Ci încerc doar să arăt că Domnul Hristos are mulți închinători care "nu sunt în staulul acesta" (al Ortodoxiei) și pe care NU este drept să-i numim "eretici", ci avem datoria de a-i considera confrați ai noștri întru credința creștină.
Ai inceput bine, sa nu folosim civintele "sectari", "eretici", ca sa nu se considere jigniti cei ce sunt asa. Eu de obicei nu le folosesc, dar numai din acest motiv, pentru a nu supara prea tare. In niciun caz pentru ca ar fi de aceeasi credinta, ar insemna sa spun ca si eu accept ereziile din alte culte. Aceasta e o conceptie ecumenista, am obsevat ca multi nu inteleg ce inseamna aceste conceptii de care se tot vorbeste. In principal aceasta conceptie sustine ca nu e doar o Biserica sau ca Biserica e mai larga, cuprinzand toate cultele. Trebuie sa avem grija sa cunoastem aceste invataturi gresite si sa ni le clarificam, ele nu au legatura cu ortodoxia.
Iisus se referea la fraza cu staulul ca nu numai evreii vor fi crestini, ca exemplu noi nu suntem evrei. Fiecare alege sa faca parte dintr-un cult, nu e ceva ce nu poti alege.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:15:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Fa-ma atent unde am precizat ca sunt mare? Nu am discutata niciodata cu acest om. Deci chiar nu sunt cel care sa-i arate calea.

Citat:
Asa si care este problema ta, daca omul a ales sa tasteze?

Citat:
Nici unul dintre noi de aici de pe forum, nu suntem in masura sa-i aratam Calea!
Dar suntem in masura sa dam cu pietre?
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:24:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Prietenul meu Raul. Cred ca tu nu vrei sa intelegi ceea ce multi vor sa transmita. De ce nu vrei sa intelegi ca nu prin alugarea ereticilor faci voia lui Dmnezeu. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii de acord cu ei. Cred ca am dat dovada de atatea ori ca sunt impotrva ereziilor si pacatului in general. Dar daca omul asta nu a suparat pe nimeni, ba din contra a adus atata plus forumului, cu ce sunt eu mai in masura sa-l judec in ceea ce face. Ai stat sa te gandesti de ce e pe acest forum? Ai stat sa te gandesti ca poate isi cauta drumul? Iar noi ce facem, il alugam? Iti spune tie undeva Biblia de acest lucru?
Nu cred ca are rost sa va contraziceti, de fapt spuneti cam acelasi lucru dar cu alte cuvinte. Desigur ca putem lua exemplu de la cum se comporta si altii, fara a uita ca e gresit ce cred. De exemplu am o amica buna care e mormona, am ramas prieteni de cand am discutat mai demult, inainte sa devin credincios. Scotianul a avut un scurt moment in care a incercat sa impuna conceptiile sale (ecumeniste), mai agresiv: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8836&page=86
Dar dupa aceea si-a revenit.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:34:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca are rost sa va contraziceti, de fapt spuneti cam acelasi lucru dar cu alte cuvinte.
E distanta mare intre ceea ce spun eu si Raoul. Nu mai intru in amanunte este inutil. Cred ca am fost destul de clar.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:37:14
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Ovidiule,dar cine a dat cu pietre?? Ca si tu incepi sa scoti cuvinte din burta... Eu am aratat ce a zis Hristos,nu am spus-o de la mine.

Citat:
Multumesc de sfaturile tale marete. Vad ca judeci foarte usor.
Ce judec? Am zis foarte clar ca sentimentul fata de aceste persoane trebuie sa fie unul de MILA. Da,e aproapele meu,daca l-as vedea in fata nu l-as lovi,nu l-as judeca,nu i-as vorbi urat si l-as si ajuta! Asta ca om,pentru ca imi e frate si e si el fiu al lui Dumnezeu. Dar cand vine vorba de credinta,pai stai asa frate,ca nu stergem noi pe jos cu canoanele... cand pozitia Bisericii este destul de clara. Incearca de doua ori cu omul eretic,iar a treia oara fugi de el (a se intelege fugi de orice discutie si "disputa" pe tema religioasa - ca iar interpretezi cum vrei apoi). Deci NU sa-l judeci sau sa faci altceva,dar sa judeci erezia lor,intunericul in care se afla,minciunile si hulele care le transmit,cu asta NU pot fi deacord si nu exista NICIO scuza in a tolera toate acestea!

Citat:
De nunde stii ca el s-a lepadata de BO? De unde stii ca el nu este in cautare?
Nu stiu daca s-a lepadat sau nu,de aceea nici nu-l judec. Dar atunci de ce afirma ca este protestant? I-ar fi rusine de ortodoxie,sa marturiseasca (in caz ca ar fi ortodox)?? Si daca este in cautare in veci nu va gasi raspunsul pe internet,sau in niciun caz pe acest forum ecumenic!!! Are sfintele biserici ortodoxe,preoti si calugari buni,carti ale sfintilor... Acolo e adevarul frate,nu pe un forum digital!

Citat:
Cum il ajuti tu, alungandu-l cu pietre? Atata timp cat el nu ti-a hulit credinta si biserica
Stai asa,adica pui la egalitate credinta noastra (ortodoxa) cu a lui (protestanta)?? Deci nu trebuie sa fim impotriva invataturilor eretice decat daca si ei sunt impotriva noastra? Si ca tot vorbeai de adevar... adevarul l-a spus Hristos cu privire la aceste lucruri,la cei care au cunoscut adevarata credinta dar au refuzat s-o impartaseasca! Chiar tu ai dat un citat din Biblie,in care spunea de cei care NU i-au primit pe ucenici,pe vestitorii Evangheliei. Zicea de "casele si cetatile acelea",adica se referea si la oameni in mod individual dar si la popoare. Pacat ca nu ai continuat cu citatul pana la capat. Facea o comparatie intre acele cetati si Sodoma & Gomora. Dar cum nu e important ce spune Domnul,nici nu mai conteaza ce scrie acolo,nu?

Citat:
atata timp cat a fost de folos atatora useri prin exemple, citate, carti etc nu ai nici undrept sa arunci pietre il el.
Dar NU arunc cu pietre in el,imi este frate si aproape! Arunc cu pietre in dogma protestanta,care este una ERETICA si pierzatoare! Citeste-i pe sfinti si vezi pozitia lor...

Citat:
Singura ta datorie este sa-l ajuti si sa-l sustii in a-si gasi drumul spre Adevar. Daca nu esti in stare stai in banca ta, nu fa pe ortodoxul ca s-ar putea sa cazi.
A citit cred ca mii si mii de mesaje ortodoxe graitoare de adevar. L-au schimbat cu ceva? De ce sa o iau eu de la capat? Sa-mi vad de mantuirea mea,ca sunt pacatos,nu de a altora (in mod exagerat ma refer aici). Cand orb pe orb calauzeste... amandoi cad in groapa!

Citat:

Singura ta datorie e sa-ti vezi de mantuirea ta!

Adevarate si frumoase cuvinte,desi (pentru unii) cam dure.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:56:16
OmuBun
Guest

Implicit

Ar fi fost imposibil ca acest topic sa nu se transforme in disputa. Era previzibil de la primele mesaje, dar atunci s-a putut aplana.
Fratilor, un singur lucru v-as ruga sa aveti in vedere, inainte de a va dezlantui, sau macar inainte de a da "clic": voia cui o faceti!? Cu cat vreti sa "va aparati" in acest mod, cu atat va osanditi si e nevoie de multa rugaciune ca sa puteti recupera starea de liniste si pace.
Nu toti gandim la fel, iar de asta profita diavolul cel mai mult, ca ne poate insela cum vrea el. Mantuitorul insa e Unul. Iar pacea Lui ar trebui s-o cunoastem bine si sa ne-o insusim. Restul e consum inutil de energie, care ar putea fi binefacatoare in alta parte. Ganditi-va la asta si nu mai dati replay, oricat v-ar clocoti sangele si v-ar impulsiona mandria... Dupa cateva minute, (poate chiar clipe) de "Doamne, Iisuse", o sa vedeti ca nu mai simtiti nevoia sa mai dati vreo replica dura...
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 13:16:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

[quote=OmuBun;425463]... Dupa cateva minute, (poate chiar clipe) de "Doamne, Iisuse", o sa vedeti ca nu mai simtiti nevoia sa mai dati vreo replica dura...
Doamne-ajuta![
/quote]

Bine ai spus ! O zi linistita fratilor , o zi frumoasa Culai !
Vechi 28.01.2012, 13:41:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ovidiule,dar cine a dat cu pietre?? Ca si tu incepi sa scoti cuvinte din burta... Eu am aratat ce a zis Hristos, nu am spus-o de la mine.
Totul a inceput de acest mesaj al meu.
Citat:
A precizat foare clar ca are trairi de credinta ortodoxa...nu are legatura carui curent religios apartine. Uita-te la produs si lasa eticheta deoparte.
Apoi tu spui:

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Si de ce nu treci si tu la protestanti? Ca doar ramai acelasi om,dar te lepezi de Biserica Ortodoxa si o imbratisezi pe-a lor. Daca esti om bun,ai trasaturi ortodoxe si te porti frumos te mantuiesti si acolo,nu?
E ultima incercare pe care o fac desi am zis ca renunt. Eu am pus foarte clar in discutie omul cu faptele si trairile lui si nu credinta careia apartine (protestanta sau neoprotestanta). Restul sunt vorbe care nu fac subiectul acestui topic. Incearca sa te detasezi putin, desprindeti doua minute mintea de dogme, coboara putin in adancul inimii tale si cauta acolo apeland la putina rugaciune (dupa cum si am primit deja sfaturi de la OmBun si Cristi sa ne rugam putin fara a ne mai prinde in contradictii).
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 13:52:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Exista ortodox cu trairi penticostale? Nu exista jumatati de masura! Ori e ortodox ori nu e.
Doamna, nu exista trairi penticostale, ei sunt tot o denominatiune protestanta. Trairea credintei n-are nicio legatura cu dogmele ci cu drumul catre sine. Reforma protestanta a prevalat prioritatile individualiste, a pus accentul pe varianta individualizata a credintei, moralei si trairii, au dezvoltat o optica individualista nerelationala , mantuirea identificandu-se cu primirea individuala a “darurilor”. In Ortodoxie, omul are raspunderi si dincolo de desavarsirea sa, care nu poate fi obtinuta individual, ci masura desavarsirii sale e modul cum intelege sa se poarte cu semenii sai, sa se perfectioneze lasandu-se modelat si de ceilalti, deci mantuirea isi extrage esenta din relatiile de comuniune. Nu exista “eu imi vad de mantuirea mea!”, caci prin asta aratam ca n-am parasit egoismul, ca chip general al pacatului, nu exista aspiratie singuratica la Paradis, efort solitar.

Last edited by ioanna; 28.01.2012 at 14:28:19.
Reply With Quote
Răspunde