Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2012, 18:46:43
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
A precizat foare clar ca are trairi de credinta ortodoxa...nu are legatura carui curent religios apartine. Uita-te la produs si lasa eticheta deoparte.
Exista ortodox cu trairi penticostale? Nu exista jumatati de masura! Ori e ortodox ori nu e.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 18:57:15
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Exista ortodox cu trairi penticostale? Nu exista jumatati de masura! Ori e ortodox ori nu e.
Exista o multime de ortodocsi cu trairi neortodoxe(filocatolice, filopenticostale, filobaptiste, filosectare,filoatee). O multime!
ortodocsi cu trairi autentice de ortodocsi sunt asa de putini!
Exista si sferturi de masura: astia sunt ortodocosii din an in paste(adica vin la Biserica de 2-3 ori pe an
Exista si optimi de masura(astia sunt ortodocsii care vin la Biserica doar la Botez/botezuri si cununii).
Deci.....exista de toate :D
Vechi 27.01.2012, 19:07:58
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Mda..... si mie imi pare rau pentru ca ne-a parasit acest user pe care il putem considera un crestin ortodox autentic... pe mine m-a sprijinit mult prin mesaje pe privat si nu numai, folosind numai invataturi crestine, nu a facut uz de invataturi penticostale niciodata... pot spune ca nici un ortodox de pe forum nu a discutat cu mine asa cum a facut el..... m-a ridicat din deznadejde de cateva ori...... cred ca o sa se reintoarca... avem nevoie de el.... dar ramane numai decizia lui...... Doamne ajuta!!!

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 09:05:25
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Da, da, de o mie de ori da! Ori ortodox, ori nu... Și atunci, pentru numele lui Dumnezeu, cum se face că am primit lecții de viață ortodoxe de la un protestant? Să luăm, totuși, aminte și să nu ne erijăm în mari judecători.

P.S. Sunt împotriva ecumenismului și iubiristicii "creștine", dar nu pot să nu văd în acest om un frate luptător pentru mântuire. Greșelile lui doctrinare sunt dureroase. Dar, în mod cert, nu voi fi eu cel care-i va selecta la Judecata de Apoi pe cei ai Domnului Iisus Hristos!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 11:35:58
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Și atunci, pentru numele lui Dumnezeu, cum se face că am primit lecții de viață ortodoxe de la un protestant?
Da,si cartile sfintilor stau in rafturi... (ca sa o citez pe o colega de forum,ca bine a zis). Am ajuns sa luam lectii de ortodoxie tocmai de la protestanti,de parca ne-ar fi secat toate izvoarele bune care le avem.

Citat:
P.S. Sunt împotriva ecumenismului și iubiristicii "creștine", dar nu pot să nu văd în acest om un frate luptător pentru mântuire.
Pai asa si neoprotestantii lupta,sunt oameni buni,saritori,milostivi... Daca vrei iti prezint cativa. Poti sa juri ca sunt pe calea cea dreapta!

Citat:
Greșelile lui doctrinare sunt dureroase.
Pai vezi omule. Mai ales in situatia in care el a luat cunostinta si stie perfect do ortodoxie,dar o respinge de bunavoie. Citeste Biblia si vezi ce atitudine are Mantuitorul despre acestia... Ca poate pe Hristos il crezi daca pe mine nu ma iei in seama.

Citat:
Dar, în mod cert, nu voi fi eu cel care-i va selecta la Judecata de Apoi pe cei ai Domnului Iisus Hristos!
Asa,si care e legatura? Am zis eu sau oricare alt ortodox ca ii va selecta la judecata? Sunt tainele lui Dumnezeu pana la urma,dar pana una alta avem niste canoane care trebuiesc respectate! Faceti ascultare fata de sfintii parinti fratilor,sa nu o mai luam noi de capul nostru ca nu e de bine.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:40:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Unde dai si unde crapa. S-a precizart foarte clar ca omul asta are trairi de ortodox si ca ne-a dat farte multe exemple in acest sesns - marturie stau parerile si celorlalti usei care sunt tocami ortodocsi.

Ortodox nu inseamna doar numele ci si trairea. Degeaba ne numim ortodocsi daca noi nu traim Ordoxia. Crestinismul nu este numai o afacere de Duminica, ci e o stradanie de toate zilele.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:48:02
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Ovidiu,am explicat cred ca destul de bine niste lucruri mai sus,nici tu nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nu se vorbea de cat de neortodocsi sunt ortodocsii,ci de cat de "ortodocsi" sunt (neo)protestantii! Hristos S-a exprimat destul de clar,scrie negru pe alb in Scriptura care e soarta celor care au auzit si au fost invatati despre dreapta credinta dar au refuzat-o! Si ca si cum n-ar fi suficient avem si nenumaratele marturii ale sfintilor cu privire la acestia. Cum putem noi sa invatam de la ei? Dar ce frate,ai consumat toate scrierile sfintilor si nu mai ai pe cine intreba si de unde sa-ti mai iei o vorba buna sau un sfat,decat de la un eretic??

Eu am spus ce am avut de zis. Cine are urechi de auzit sa auda (sau ochi sa citeasca!).

Doamne-ajuta!

PS cu riscul de a fi banat acest forum are din ce in ce mai evidente tente ecumenice!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 12:59:18
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ovidiu,am explicat cred ca destul de bine niste lucruri mai sus,nici tu nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nu se vorbea de cat de neortodocsi sunt ortodocsii,ci de cat de "ortodocsi" sunt (neo)protestantii! Hristos S-a exprimat destul de clar,scrie negru pe alb in Scriptura care e soarta celor care au auzit si au fost invatati despre dreapta credinta dar au refuzat-o! Si ca si cum n-ar fi suficient avem si nenumaratele marturii ale sfintilor cu privire la acestia. Cum putem noi sa invatam de la ei? Dar ce frate,ai consumat toate scrierile sfintilor si nu mai ai pe cine intreba si de unde sa-ti mai iei o vorba buna sau un sfat,decat de la un eretic??

Eu am spus ce am avut de zis. Cine are urechi de auzit sa auda (sau ochi sa citeasca!).

Doamne-ajuta!

PS cu riscul de a fi banat acest forum are din ce in ce mai evidente tente ecumenice!
Prietenul meu Raul. Cred ca tu nu vrei sa intelegi ceea ce multi vor sa transmita. De ce nu vrei sa intelegi ca nu prin alugarea ereticilor faci voia lui Dmnezeu. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii de acord cu ei. Cred ca am dat dovada de atatea ori ca sunt impotrva ereziilor si pacatului in general. Dar daca omul asta nu a suparat pe nimeni, ba din contra a adus atata plus forumului, cu ce sunt eu mai in masura sa-l judec in ceea ce face. Ai stat sa te gandesti de ce e pe acest forum? Ai stat sa te gandesti ca poate isi cauta drumul? Iar noi ce facem, il alugam? Iti spune tie undeva Biblia de acest lucru?

Last edited by ovidiu b.; 28.01.2012 at 13:01:39.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 13:24:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Prietenul meu Raul. Cred ca tu nu vrei sa intelegi ceea ce multi vor sa transmita. De ce nu vrei sa intelegi ca nu prin alugarea ereticilor faci voia lui Dmnezeu. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii de acord cu ei. Cred ca am dat dovada de atatea ori ca sunt impotrva ereziilor si pacatului in general. Dar daca omul asta nu a suparat pe nimeni, ba din contra a adus atata plus forumului, cu ce sunt eu mai in masura sa-l judec in ceea ce face. Ai stat sa te gandesti de ce e pe acest forum? Ai stat sa te gandesti ca poate isi cauta drumul? Iar noi ce facem, il alugam? Iti spune tie undeva Biblia de acest lucru?
Nu cred ca are rost sa va contraziceti, de fapt spuneti cam acelasi lucru dar cu alte cuvinte. Desigur ca putem lua exemplu de la cum se comporta si altii, fara a uita ca e gresit ce cred. De exemplu am o amica buna care e mormona, am ramas prieteni de cand am discutat mai demult, inainte sa devin credincios. Scotianul a avut un scurt moment in care a incercat sa impuna conceptiile sale (ecumeniste), mai agresiv: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8836&page=86
Dar dupa aceea si-a revenit.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 13:34:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca are rost sa va contraziceti, de fapt spuneti cam acelasi lucru dar cu alte cuvinte.
E distanta mare intre ceea ce spun eu si Raoul. Nu mai intru in amanunte este inutil. Cred ca am fost destul de clar.
Reply With Quote
Răspunde