Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2017, 18:37:04
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Vezi youtube te rog, sunt suficiente exemple de "vorbitori", carismatici si altii.

Sunt ai tai, esti in aceeasi barca, asa ca trebuie sa ti-i asumi. Sunt penticostali 100%...
Vezi pe youtube suficiente exemple de preoti betivi si curvari si batausi si homosexuali si drogati si corupti si cersetori si simoniaci. Sunt ai tai, esti fratiorul lor, esti in aceeasi barca, asa ca trebuie sa ti-i asumi. Sunt ortodocsi adevarati 100%...
Milioane.
Vechi 29.12.2017, 18:44:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Noi spunem ca Sfantul Ambrozie (340-397 d.Hr.) în lucrarea "Despre Duhul Sfânt"€, are dreptate cand scrie:

Vedeți că și Tatăl și Fiul au pus învățători în biserici; și așa cum Tatăl dă daruri de vindecare, la fel dă și Fiul; după cum Tatăl dă darul vorbirii în limbi, la fel îl acordă și Fiul. În același fel am auzit dincolo de orice îndoială că și Duhul Sfânt acordă același fel de daruri. Deci, Duhul dă aceleași daruri pe care le dă Tatăl și Fiul.

Noi credem ca daca el vorbeste la timpul prezent si le considera functionale in Biserica din timpul lui, inseamna ca Duhul Sfant lucra cu aceeasi putere ca in Biserica Primara.
Sunt pe net carti ale Sfantului Ambrozie, exista si aceasta carte, dar nu e data pe net. Presupunand ca citatul e corect, l-am gasit pe net tot intr-o lucrare penticostala, unde erau mai multe citate din sfinti. Si in acea carte scrie la Origen ca deja aproape disparusera sau se redusesera foarte mult vorbirile in limbi, asta cu aproape 150 de ani inaintea Sfantului Ambrozie. Coroborand asta si cu ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur, ca vorbirea in limbi a fost doar la inceput si nu mai exista atunci, rezulta ca Sfantul Ambrozie nu se referea la faptul ca ami existau in vremea lui.

Dar chiar daca ar exista si azi vorbirea in limbi nu are nicio importanta pentru penticostali, pentru ca acolo nu e vorbire in limbi si nu e nicio lucrare a Sfantului Duh, e o lucrare a ingerilor cazuti. Daca o sa citesti scrieri ortodoxe (de fapt majoritatea din primul mileniu) o sa vezi o multime de inselari ale ingerilor cazuti, inclusiv ale unor pustinici mai avansati. Crestinismul pune un mare accent pe deosebirea duhurilor, pentur ca si ingerii cazuti dau minuni, ca sa insele. De fapt lupta omului este cu ingerii cazuti si actiunea lor.

Referitor la ultimul pasaj, Duhul Sfant lucreaza cu aceeasi putere si in zilele noastre in Biserica, dar numai in Biserica (cand ma refer la Biserica ma refer intotdeauna la cea Ortodoxa, celelalte nu sunt biserici). Noi spunem ca doar vorbirea in limbi a fost la inceput, in schimb minunile nu au incetat sa existe in nicio perioada, in abundenta. Dar acestea sunt numai in Biserica, pentru ca Domnul nu arata minuni la pagani sau la eretici, ca sa arate ca religia lor e buna. Uita-te la monofiziti, s-au despartit acum mai bine de 1500 de ani de Biserica, dar nu prea zic ca au avut minuni de atunci. Iar catolicii au tot minuni de la ingerii cazuti, aemanatoare celor din paganism si diferite de cele crestine (bilocatie, stigmate, stari de extaz, etc.)
Citat:
Ai citit vreodata Crezul?
In Crez NU se spune asa ceva. E doar o adaugire de-a ta. Biserica spune altfel.
Ortodocsii stiu Crezul pe dinafara, pentru ca il spun la fiecare slujba in cor. Eu am spus ce cred ortodocsii, ca Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica este Biserica Ortodoxa. Chiar daca si alte grupari isi spun biserica. Cum am mai spus, Biserica nu poate fi decat ceva care a fost la inceput, cu aceeasi invatatura, nu ceva care a aparut la un moment dat.
Vechi 29.12.2017, 18:47:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Vezi pe youtube suficiente exemple de preoti betivi si curvari si batausi si homosexuali si drogati si corupti si cersetori si simoniaci. Sunt ai tai, esti fratiorul lor, esti in aceeasi barca, asa ca trebuie sa ti-i asumi. Sunt ortodocsi adevarati 100%...
Milioane.
Nu sunt nici toti preotii ortodocsi un milion. Vedem ca si la inceput erau uscaturi in Biserica, deci nu e ceva nou.
Vechi 29.12.2017, 19:10:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Referitor la ultimul pasaj, Duhul Sfant lucreaza cu aceeasi putere si in zilele noastre in Biserica, dar numai in Biserica (cand ma refer la Biserica ma refer intotdeauna la cea Ortodoxa, celelalte nu sunt biserici).
Desigur ca Biserica lui Hristos Nu este o confesiune, asta e clar insa nu e subiectul acestui topic.

Ideea on-topic este ca Duhul Sfant nu lucreaza numai in Biserica ci si in afara ei. In lume. Incepand din Biserica Primara, cand apostolii au facut semne si minuni in mijlocul lumii si pana in zilele noastre Duhul Sfant lucreaza cu putere in lume. Nu doar in Biserica.
Ca lucreaza prin Biserica, da cu asta sunt de acord.

Citat:
Noi spunem ca doar vorbirea in limbi a fost la inceput, in schimb minunile nu au incetat sa existe in nicio perioada, in abundenta.
Ma bucur ca nu respingeti minunile, macar.
Da, Duhul Sfant lucreaza si astazi la fel ca intotdeauna, de cand a luat fiinta Biserica. Exact la fel. Duhul Sfant nu se schimba.
Ma rog ca Dumnezeu sa va lumineze si cu privire la darul vorbirii in limbi. Voi nu sunteti departe de Imparatia lui Dumnezeu. Sunt protestanti care cred ca toate darurile Duhului au incetat.

Citat:
Uita-te la monofiziti, s-au despartit acum mai bine de 1500 de ani de Biserica, dar nu prea zic ca au avut minuni de atunci. Iar catolicii au tot minuni de la ingerii cazuti, aemanatoare celor din paganism si diferite de cele crestine (bilocatie, stigmate, stari de extaz, etc.)
Opinii marginit-confesionale
Vechi 29.12.2017, 19:20:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Ortodocsii, catolicii sau protestantii gandesc la fel cu privire la minunile "de peste gardul confesional". Le considera false. Daca, ortodox fiind, povestesti unui penticostal o vindecare facuta de nu stiu care sfant, sau mai stiu eu ce moaste, raspunsul e previzibil: si diavolul face minuni.
Daca mai multi oameni spun lucruri diferite nu inseamna ca toti au dreptate, adevarul poate fi doar unul singur. Nu exista mai multe adevaruri. Unii sustin ca Pamantul e plat, nu inseamna ca si ei au dreptate si cei ce sustin ca e rotund. Minuni sustin ca au doar catolicii si penticostalii (in afara de ortodocsi). Am scris multe despre falsele minuni de la catolici, care sunt si ele inselari de la ingerii cazuti. Minuni divine sunt doar in Biserica, adcia in Biserica Ortodoxa (Biserica Ortodoxa este un pleonasm, pentru oricum exista o singura Biserica, iar aceasta are drepta credinta, automat).
POate nu stii, dar vindecari pot face si ingerii cazuti. De fapt acestea sunt cele mai dese minuni pe care le fac acestia. Se spune ca pot vindeca boli pe care tot ei le-au produs. De exemplu cum e cazul demonizatului vindecat. La fel, orice viciu e sustinut si de ingerii cazuti.

Legat de minuni, sunt o multime de vindecari si de minuni facute in cazuri particulare. Dar exista si minuni pe care le pot vedea toti, cum e Sfanta Lumina de la Ierusalim, norul de pe Muntele Taborului la Schimbarea la Fata, intoarcerea raului Iordanului la Boboteaza, serpii de la serbarea Maicii Domnului, etc. O minune de vindecare mai speciala, pe care nu o pot face si ingerii cazuti, pentru ca nu pot crea ceva. In Rusia un copil care canta la pian si-a pierdut degetele. S-a rugat la un sfant contemporan, Sfantul Luca al Crimeei, care a trecut la Domnul acum vreo 60 de ani. I-au crescut degetele la loc.
Vechi 29.12.2017, 19:38:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Desigur ca Biserica lui Hristos Nu este o confesiune, asta e clar insa nu e subiectul acestui topic.

Ideea on-topic este ca Duhul Sfant nu lucreaza numai in Biserica ci si in afara ei. In lume. Incepand din Biserica Primara, cand apostolii au facut semne si minuni in mijlocul lumii si pana in zilele noastre Duhul Sfant lucreaza cu putere in lume. Nu doar in Biserica.
Ca lucreaza prin Biserica, da cu asta sunt de acord.
In afara Bisericii lucreaza harul doar in exterior, asa a lucrat si inainte de venirea Mantuitorului. Adam si urmasii lui au pierdut harul (interior), acesta a fost adus de Iisus si a fost primit la Cincizecime. Se da doar in Biserica, prin Botez si Mirungere (care este echivalentul punerii mainilor). In afara Bisericii poate sa fie harul chemator, care lumineaza pe om sa vada adevarul si sa vina in Biserica.
Citat:
Ma rog ca Dumnezeu sa va lumineze si cu privire la darul vorbirii in limbi. Voi nu sunteti departe de Imparatia lui Dumnezeu. Sunt protestanti care cred ca toate darurile Duhului au incetat.
Am mai spus, cred asta pentru ca, practic, nu exista minuni la protestanti, in afara de minunile false de la penticostali (si carismatici). Ma bucur, ca tu crezi ca ortoodcsii nu sunt departe de Imparatia lui Dumnezeu, dar nu are nicio importanta ce crezi tu sau alti protestanti. Cred ca stii ce parere au 99% din preoti si majoritatea credinciosilor ortodocsi practicanti despre protestanti sau penticostali. Penticostalii sunt, in schimb pe drumul care duce in directia opusa, la ei lucreaza doar ingerii cazuti.
Citat:
Opinii marginit-confesionale
Opiniile sunt doar pareri, cred ca le confunzi. Daca sunt argumente nu mai sunt doar pareri. De ce crezi tu ca cineva ar lua in seama opiniile ecumensite ca fiind cele obiective. Dimpotriva, ceea ce ai spus tu sunt doar opinii ecumenist-protestante.
Vechi 29.12.2017, 21:09:58
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Nu chiar la fel pentru ca, spre deosebire de Tertulian, Origen a mai facut si greseli.
Dar totusi, sa pastram masura!
Origene a făcut greșeli mari, apocatastaza, știi prea bine.
De ce nu ar fi greșit și Tertulian cu limbile lui montanice ????
Vechi 29.12.2017, 21:16:34
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Tu esti un mare MINCINOS ortodox oficial.
Insa doar in aceasta postare, nu in general.
Colegul Gpalama are dreptate confirm. La serile de stăruință după botezul cu DS exact așa se întâmplă, mișcări neregulate, convulsii, tremurături, bolborosiri, strigăte, semitranse, plânsete necontrolate s.a.m.d.
Vechi 30.12.2017, 11:17:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Origene a făcut greșeli mari, apocatastaza, știi prea bine.
De ce nu ar fi greșit și Tertulian cu limbile lui montanice ????
De ce nu ar fi gresit si apostolul Pavel cu limbile lui montanice?

Ce intrebari prostesti mai sunt si astea? Spre deosebire de ceilalti colegi de forum, eu am pretentii de la tine. Trezeste-te, regrupeaza-te, aduna-te si vino cu ceva semnificativ!
Vechi 30.12.2017, 11:23:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Colegul Gpalama are dreptate confirm. La serile de stăruință după botezul cu DS exact așa se întâmplă, mișcări neregulate, convulsii, tremurături, bolborosiri, strigăte, semitranse, plânsete necontrolate s.a.m.d.
Al nostru coleg a scris urmatoarele:
Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Eu am dat exemplu de o PRACTICA OFICIALA A CULTULUI PENTICOSTAL, despre o invatatura oficiala a cultului,
Daca ai tu vreun document oficial al Cultului Penticostal in care invata, se indeamna, se incurajeaza, se sustine sau se aproba ceea ce in mod tembel acuzi tu mai sus "mis™cări neregulate, convulsii, tremurături, bolborosiri, strigăte, semitranse, plânsete necontrolate", PUNE AICI LINK-UL sa-l vedem si noi, astia mai nestiutorii.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10