Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2015, 10:15:23
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Iuliu exagereaza, desi o face dincredinta. Eu sunt, sau incerc sa fiu echidistant in probalma, inclusiv in materie de credinta, dar asta, culmea, tocmai fiindca multa credinta a fratilor imi repugna.
Ti se pare tie ca exagerez. La fel cum mie mi se pare ca ai accepta orice teorie, oricat de tampita atata timp cat e anticrestina. Dar tie ti se pare ca esti echidistant. :)
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 10:16:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Bun. Si daca au fost convertiti lumeste, sa nu zic draceste, adica intr-o maniera nedemna, nu e normal sa se intoarca de unde au fost gasiti, si sa aleaga benevol crestinismul, daca vor voi!? Invitam iubita in oras sau o violam!? (Nu bat campii, deseori popoarele/masele sunt comparate cu femele, de altfel masele au multe caracteristici feminine).
Sa se intoarca de unde au plecat sau de unde le spun ideologii ca au plecat ? Si cine-i opreste sa se intoarca oriunde ?
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 10:33:26
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ti se pare tie ca exagerez. La fel cum mie mi se pare ca ai accepta orice teorie, oricat de tampita atata timp cat e anticrestina. Dar tie ti se pare ca esti echidistant. :)
Exagerezi. Daca as gandi asa, as fi acceptat, chiar propovaduit, distrugerea familiei, sodomia, pedofilia, si alte "daruri" ale blestematului de Jos.

Daca e vorba de adevaruri faptice, istorice, pe cat de obiectiv dovedibile se poate, da, nu ma intereseaza ca o concluzie care ar rezulta din cutare fapte si dovezi ar contrazice crestinismul sau deranja Biserica. Nu m-ar deranja nici un pic. Si invers.

Last edited by Intrarea Vagonului; 16.12.2015 at 10:44:53.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 10:50:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Exagerezi. Daca as gandi asa, as fi acceptat, chiar propovaduit, distrugerea familiei, sodomia, pedofilia, si alte "daruri" ale blestematului de Jos.

Daca e vorba de adevaruri faptice, istorice, pe cat de obiectiv dovedibile se poate, da, nu ma intereseaza ca o concluzie care ar rezulta din cutare fapte si dovezi ar contrazice crestinismul sau deranja Biserica. Nu m-ar deranja nici un pic. Si invers.
Pai de unde stii daca e vorba despre adevaruri faptice ? Te-a interesat sa afli ce gandesc alti istorici despre teoriile lituaniencei tale preferate ?
Confunzi ce spune un istoric - fie el si o femeie din Lituania cu ce spune istoria. Femeile gruzine ce parere au ?

https://www.youtube.com/watch?featur...stS9Z_39Q#t=20
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 11:00:48
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Pai de unde stii daca e vorba despre adevaruri faptice ? Te-a interesat sa afli ce gandesc alti istorici despre teoriile lituaniencei tale preferate ?
Confunzi ce spune un istoric - fie el si o femeie din Lituania cu ce spune istoria. Femeile gruzine ce parere au ?

https://www.youtube.com/watch?featur...stS9Z_39Q#t=20
Pai da, citesc si alti istorici. Si nu, nu cred prea mult in chestia cu marea pzd mistica pre-indoeuropeana, cum latra pasaricile astea inregimentate, in loc sa stea la nivelul lor real, adica la cratita si mop: da, a existat acel cult in neolitic si putin dupa aceea, dar doar la pelasgii circummediteraneeni. Ce cred eu este doar ca paganismul ala vechi, nu al reinventat de Gore si diverse funduri gaurite cu bufnita de metal prin Bavaria, era natural. si inainte si dupa venirea arienilor, nu conteaza daca erau matriarhate sau patriarhate (desi normal e sa nu fie o societate condusa de femei; pe termen lung asa societate e autodestructiva, deci pzd-latrii niueigi mananca manure cu polonicul, aici tu si orice crestin zelos aveti dreptate, si sunt de acord). Problema a aparut odata cu nebunia expansiunii, de obicei fortate, a gandirii si inchinarii abrahamice la nivel de regiuni, continente si apoi worldwide. Aia a fost nenorocirea.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 11:04:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai da, citesc si alti istorici. Si nu, nu cred prea mult in chestia cu marea pzd mistica pre-indoeuropeana, cum latra pasaricile astea inregimentate, in loc sa stea la nivelul lor real, adica la cratita si mop: da, a existat acel cult in neolitic si putin dupa aceea, dar doar la pelasgii circummediteraneeni. Ce cred eu este doar ca paganismul ala vechi, nu al reinventat de Gore si diverse funduri gaurite cu bufnita de metal prin Bavaria, era natural. si inainte si dupa venirea arienilor, nu conteaza daca erau matriarhate sau patriarhate (desi normal e sa nu fie o societate condusa de femei; pe termen lung asa societate e autodestructiva, deci pzd-latrii niueigi mananca manure cu polonicul, aici tu si orice crestin zelos aveti dreptate, si sunt de acord). Problema a aparut odata cu nebunia expansiunii, de obicei fortate, a gandirii si inchinarii abrahamice la nivel de regiuni, continente si apoi worldwide. Aia a fost nenorocirea.
Pai nu e nici o baza care sa ne faca sa credem ca oamenii nu si-au spart intotdeauna capetele. Daca nu intelegi motivul pentru care aia sustine ca inainte de patriarhat - pe timpul " zeitei "era raiul pe pamant (si ca ar trebui sa ne intoarcem la oranduirea aia ) eu nu te pot ajuta. E de inteles de ce cartile ei au succes printre gospodinele feministe si printre wiccani, dar un om normal ar trebui sa fie cel putin circumspect - daca nu sa strambe din nas.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 11:16:04
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Pai nu e nici o baza care sa ne faca sa credem ca oamenii nu si-au spart intotdeauna capetele. Daca nu intelegi motivul pentru care aia sustine ca inainte de patriarhat - pe timpul " zeitei "era raiul pe pamant (si ca ar trebui sa ne intoarcem la oranduirea aia ) eu nu te pot ajuta. E de inteles de ce cartile ei au succes printre gospodinele feministe si printre wiccani, dar un om normal ar trebui sa fie cel putin circumspect - daca nu sa strambe din nas.
Reept, nu e vorba de chestia maica-si de zeita cu pasarea cat Coruscantul!!!!! NU. Eu sunt realist. Eu sustin doar ca popoarele, de pilda, din Americi, trebuie sa puna bibliile pe foc (figurat vorbind, sper ca intelegi), si sa se intoarca la traditie. Insa NU fortat, FARA AMENINTARI SAU LUPTE SAU MASACRE. Daca vor, poate ar trebui sa o faca, intrucat ar fi reparea unei greseli istorice colosale, insotita la vreema ei de multe crime, si repararea greselilor si autoresponsabilizarea constienta este pe placul lui Dumnezeu. Sau in Siberia, expansiunea samanismului este un lucru bun. Ai idee cate vindecari pot samanii reali? Nu ma deranjeaza dac ape Olimp exista, in paralel cu manastirea, si un templu pentru Zeus. Nimic nu trebuie fortat, nu trebuie repetate greselile crestinismului post-edictul de la Tesalonic. Biserica trebuie sa aiba autoritate absoluta in stat doar in privinta ocrotirii familiei si moralitatii. Asa vad eu o societate normala. Nu azi "ai nostrii ii bat pe ai lor", maine invers. Nici un afurisit de adevar mistic nu merita stressul, tortura sau moartea unor fiinte.

Descopar ca de fapt, ex-amicul meu fanatic pro-vest mi-a facut un mare bine amenintandu-ma acum aproape doua luni. Vezi cum lucreaza Dumnezeu? (Sau Zeii, daca preferi). :-P Valorizand mai mult propria mea responsabilitate pentru ce fac si scriu, si propria libertate si viata, le valorizez mai mult si pe ale altora. Si NU am zis ca nu si-au spart oamenii captele inainte de aiurelile abrahamice. Am zis doar ca erau mai sanatosi inainte de sosirea crestinismului european si civilizatiei inciopient burgheze cu care acesta venise la pachet; ei traiau in armonie cu natura, care este Biserica Acheironita. Ce vreau eu este pace, armonie, sanatate. Nu mantuire cu anasana, nu globalizare cu anasana.

Last edited by Intrarea Vagonului; 16.12.2015 at 11:23:13.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 11:22:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Reept, nu e vorba de chestia maica-si de zeita cu pasarea cat Coruscantul!!!!! NU. Eu sunt realist. Eu sustin doar ca popoarele, de pilda, din Americi, trebuie sa puna bibliile pe foc (figurat vorbind, sper ca intelegi), si sa se intoarca la traditie. Insa NU fortat, FARA AMENINTARI SAU LUPTE SAU MASACRE. Daca vor, poate ar trebui sa o faca, intrucat ar fi reparea unei greseli istorice colosale, insotita la vreema ei de multe crime, si repararea greselilor si autoresponsabilizarea constienta este pe placul lui Dumnezeu. Sau in Siberia, expansiunea samanismului este un lucru bun. Ai idee cate vindecari pot samanii reali? Nu ma deranjeaza dac ape Olimp exista, in paralel cu manastirea, si un templu pentru Zeus. Nimic nu trebuie fortat, nu trebuie repetate greselile crestinismului post-edictul de la Tesalonic. Biserica trebuie sa aiba autoritate absoluta in stat in privinta ocrotirii familiei si moralitatii. Asa vad eu o societate normala. Nu azi "ai nostrii ii bat pe ai lor", maine invers. Nici un afurisit de adevar mistic nu merita stressul, tortura sau moartea unor fiinte.

Descopar ca de fapt, ex-amicul meu fanatic pro-vest mi-a facut un mare bine amenintandu-ma acum aproape doua luni. Vezi cum lucreaza Dumnezeu? (Sau Zeii, daca preferi). :-P Valorizand mai mult propria mea responsabilitate pentru ce fac si scriu, si propria libertate si viata, le valorizez mai mult si pe ale altora.
Eu sustin ca fiecare om e liber sa faca orice vrea si sa suporte consecintele spirituale pentru asta. Nu ma intereseaza ce ar trebui sa faca popoarele - probabil ar trebui in primul rand sa inteleaga ca fiecare membru al poporului e un individ si sa-l lase in pace - fara sa-i spuna ca trebuie sa faca orice ar trebui sa faca poporul.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 11:24:23
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Eu sustin ca fiecare om e liber sa faca orice vrea si sa suporte consecintele spirituale pentru asta. Nu ma intereseaza ce ar trebui sa faca popoarele - probabil ar trebui in primul rand sa inteleaga ca fiecare membru al poporului e un individ si sa-l lase in pace - fara sa-i spuna ca trebuie sa faca orice ar trebui sa faca poporul.
Aci suntem de acord.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2015, 11:36:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
aproape doua luni.
Aș putea zice chiar aproape acu' doi ani. Că de fapt nici o lună nu-i.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04