Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai nu e nici o baza care sa ne faca sa credem ca oamenii nu si-au spart intotdeauna capetele. Daca nu intelegi motivul pentru care aia sustine ca inainte de patriarhat - pe timpul " zeitei "era raiul pe pamant (si ca ar trebui sa ne intoarcem la oranduirea aia ) eu nu te pot ajuta. E de inteles de ce cartile ei au succes printre gospodinele feministe si printre wiccani, dar un om normal ar trebui sa fie cel putin circumspect - daca nu sa strambe din nas.
|
Reept, nu e vorba de chestia maica-si de zeita cu pasarea cat Coruscantul!!!!! NU. Eu sunt realist. Eu sustin doar ca popoarele, de pilda, din Americi, trebuie sa puna bibliile pe foc (figurat vorbind, sper ca intelegi), si sa se intoarca la traditie. Insa NU fortat, FARA AMENINTARI SAU LUPTE SAU MASACRE. Daca vor, poate ar trebui sa o faca, intrucat ar fi reparea unei greseli istorice colosale, insotita la vreema ei de multe crime, si repararea greselilor si autoresponsabilizarea constienta este pe placul lui Dumnezeu. Sau in Siberia, expansiunea samanismului este un lucru bun. Ai idee cate vindecari pot samanii reali? Nu ma deranjeaza dac ape Olimp exista, in paralel cu manastirea, si un templu pentru Zeus. Nimic nu trebuie fortat, nu trebuie repetate greselile crestinismului post-edictul de la Tesalonic. Biserica trebuie sa aiba autoritate absoluta in stat doar in privinta ocrotirii familiei si moralitatii. Asa vad eu o societate normala. Nu azi "ai nostrii ii bat pe ai lor", maine invers. Nici un afurisit de adevar mistic nu merita stressul, tortura sau moartea unor fiinte.
Descopar ca de fapt, ex-amicul meu fanatic pro-vest mi-a facut un mare bine amenintandu-ma acum aproape doua luni. Vezi cum lucreaza Dumnezeu? (Sau Zeii, daca preferi). :-P Valorizand mai mult propria mea responsabilitate pentru ce fac si scriu, si propria libertate si viata, le valorizez mai mult si pe ale altora. Si NU am zis ca nu si-au spart oamenii captele inainte de aiurelile abrahamice. Am zis doar ca erau mai sanatosi inainte de sosirea crestinismului european si civilizatiei inciopient burgheze cu care acesta venise la pachet; ei traiau in armonie cu natura, care este Biserica Acheironita. Ce vreau eu este pace, armonie, sanatate. Nu mantuire cu anasana, nu globalizare cu anasana.