Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2015, 23:04:46
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Poftim?! Cumva, Dumnezeu este neputincios pentru fratia ta?! Gata, cum a zis Catalin de un sinod ecumenic, si s-a scris "magicul" cuvant "biserica", cum vezi Doamne un om ca Origen e chipurile condamnat.
Eclesiolatrie, antropocentrism si blasfemie, dupa a mea parere.
Apoi... ce sa spun? Despre "morti" de bine! Si nu ma refer la Origen, ci la cei de... alta confesiune!... (astea... de pe la usile oamenilor)... De bine de rau, Origen era ortodox. Tu nu stiu in numele cui vorbesti si ce cauza aperi? De unde veniti si incotro va indreptati? Stiu, nu-i treaba mea, dar nici a voastra sa va bagati in seama cu cei de care ati ales sa va rupeti.
Nu-ti cer sa ma ierti, fiindca imi e mai de folos sa-ti amintesc de ce parte a gardului te afli, decat sa ma sinchisesc de... neiertarea ta in acest sens. Origen avea duhovnic si chiar facea ascultare in ciuda parerilor unor ultraortodocsi... Altfel nu vad de ce l-ar fi aparat Sf Vasile cel Mare, Sf Ioan Gura de Aur, Sf Grigorie de Nazians... SFINTI!!!
Eu vorbesc din ceea ce simt ca ortodox. Ispite sau nu, sunt ale mele. Punct. Ce simti tu, si ce pareri ai despre... sunt doar puncte de vedere fara relevanta. Cel putin in fata ortodocsilor!!! Daca ridici glasul o faci fiindca ai tupeu, nu fiindca ai har!!! Cu unul ca Igor am rabdare fiindca e un frate de-al nostru. Asa cum probabil ca are si el cu mine. Dar cu voi n-am ce imparti decat bunul-simt social. Cand intram pe religie, suntem pe contrasens! Trateaza-ma ca atare. Vrei sa devenim "frati". Intoarce-te la ortodoxie, si-ti va fi frate Insusi Mantuitorul. Deocamdata nici macar frate-vitreg nu te pot numi!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Tags
copți monofiziți nicodim