![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Uite, poftim, citește măcar pe scurt, dacă ești leneș și nu vrei să mergi să citești complet în istoria creștină, ce s-a petrecut la cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, măcar citește pe scurt. Că altfel, îți mai citesc și alții prostiile și fiind mai mici decât tine (în credință și teologie), ești responsabil pentru smintirea și pierderea lor, și citind ce scrii, chiar vor crede că ai dreptate, asta-i mai grav. Așadar, un link, trimitere mai jos, să vezi că Origen este condamnat la Sinodul V, apoi dacă vrei, mergi și citești și mai complet și cuprinzător, în cărțile de istorie creștină, ce le-am pus la primul meu post pe acest topic, pe care desigur, oricum nu ai să le citești, dar eu mi-am făcut datoria. Mai departe, e mântuirea ta, și ești responsabil pentru ea. Deci, pe scurt: https://graiulortodox.wordpress.com/...le-ortodoxiei/ Citat:
Tatăl meu a murit de cancer la plămâni, și memoria i-a fost intactă și deloc afectată, spunea mama. În plus, e dovedit clinic, că creierul este ultimul organ care "moare", în tot corpul omenesc. (moarte în ghilimele, fiindcă nu mai există moarte) Deci ai grijă, frățior drag la ce boală te referi. Te îmbrățișez în Hristos. Să nu-ți dea Dumnezeu nicio boală, ci un "sfârșit bun, neînfruntat, în pace, și fără de osândă". Iartă-mă dacă te-am supărat cu orice.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 15.07.2015 at 02:48:40. |
|
|
||||
|
||||
|
Igor, macar taci, ca prin linkul pe care l-ai dat, te-ai umplut de rusine.
Iata deci, "iubitorule" de Dumnezeu, citez de-acolo: Sinodul V Ecumenic s-a întrunit la Constantinopol pe vremea Impăraților Iustinian și Teodora începând cu 5 mai până pe 21 iunie 553 d.Hr. A fost alcătuit din 165 de Părinți purtători de Dumnezeu, avându-l ca președinte pe Patriarhul Constantinopolului Eutihie. (Nu vad niciun sfant, in toata invalmaseala asta!!!) Sinodul a anatemizat pe Origen, pe Didim cel Orb și pe Evagrie Ponticul și dogmele lor, precum: preexistența sufletelor, (...Pamantul e rotund... totusi. Citeste-l pe Origen si ai sa intelegi ca nu la metempsihoza se refera, ci la Cel ce Creaza - am dat citat chiar la inceput, dar pentru ignoranti, nu se pune!) metempsihoza, doctrina că iadul va lua sfârșit, (daca iadul va lua sau nu vreodata un sfarsit, stie numai Dumnezeu. Dar avand in vedere ca toate sunt la mila Lui, acest lucru nu-l vad atat de absurd, avand in vedere ca in toate exista un inceput si un sfarsit. Orice pedeapsa, atat cat timp vine de la Dumnezeu, are macar ipotetic nadejdea ca... va fi iertata!) că demonii vor reveni la harul angelic, (asta nu cunosc, dar cu siguranta n-a spus-o Origen, ci proasta interpretare a celor scrise de el) doctrina despre învierea sufletelor fără trupuri, despre existența însuflețită a corpurilor cerești (aici este chiar prostie, nu har dumnezeiesc) și alte erezii. (Oamenii astia nu L-au cunoscut niciodata pe Dumnezeu. Altfel nu ar fi avut astfel de puncte de vedere.) Al V-lea Sinod Ecumenic, după cum spune Sfântul Nectarie, este mai puțin important decât cele patru Sinoade Ecumenice precedente în ce privește caracterul său, pentru că a fost convocat nu pentru a decide asupra unei dogme de credință și pentru a dezbate o problemă duhovnicească nerezolvată, ci pentru a păzi duhul corect al Sinoadelor precedente mai-sus menționate. De asemenea, ca să se ajungă la o reconciliere cu cei care s-au rupt de Biserică în urma Sinoadelor III și IV Ecumenice și să readucă pacea în Biserică și în Stat. Din acest motiv, caracterul Sinodului V Ecumenic este mai degrabă preventiv, tranzitoriu și reconciliator decât unul dogmatic. Începând cu acest Sfânt Sinod Ecumenic putem spune că avem de-a face nu o nouă etapă în istoria Sfintelor Sinoade. Cat despre intrebarile tale obsesive "Unde? Unde spune asta?" doar un lucru iti spun: pentru prosti nu dau citate. Sa si le caute singuri sau... SA TACA!
|
||||
|
||||
|
Da, frate Neagu, mă bucur că în sfârșit ajungi la un numitor comun cu Biserica lui Hristos și recunoști anatematizarea lui Origen, cu discipolii lui. Deci în acel Sfânt Sinod Ecumenic al V-lea, a fost anatematizat ereticul Origen, pe bună dreptate, pentru cele 3 mari erezii ale sale, de care nu s-a dezis niciodată: apocatastaza, predestinația și preexistența. Alături de discipolii lui, Didim cel Orb și Evagrie Ponticul.
Rămâi pe calea cea bună și mântuitoare și iartă-mă și pe mine păcătosul.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Din postările tale reiese clar ca lumina zilei că ai crezut că Origen și Sinodul au fost contemporani. Cum ar fi putut Origen să se lepede de o anumită poziție teologică, dacă aceasta a fost declarată neortodoxă abia la 300 de ani după moartea lui ? (ca să nu mai vorbim că însăși chestiunea anatemelor este una discutabilă). Deci, încă o dată: recunoști că n-ai știut, fie când a trăit Origen, fie când a avut loc Sinodul V ? |
|
|
|||
|
|||
|
Spre atentia celor cei ce ii ataca pe copti, numindu-i in fel si chip:
http://lacopts.org/story/the-new-mar...ic-synaxarium/ http://www.stmary-ottawa.org/__presentations.php http://www.saint-mary.net/books/syna...synaxarium.pdf Last edited by Vitiate; 16.07.2015 at 00:04:38. |
|
|