Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2015, 18:47:09
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Sunt eu singurul impresionat de cei doi tauri care reusesc sa scrie pe un forum ortodox cu copitele? :))
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 18:57:33
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Sunt eu singurul impresionat de cei doi tauri care reusesc sa scrie pe un forum ortodox cu copitele? :))
Daca tu consideri ca mesajul tau e scris cu "penita de aur", e o parere subiectiva, la fel ca cea pe care tocmai ai pus-o sub semnul blamarii. Bine-ar fi sa ne pese cand trebuie sa ne pese, si sa nu ne pese cand nu suntem capabili sa dovedim ca... ne pasa. Altfel, faptul ca ne pasa ne impovareaza mai mult decat daca... nu ne-ar fi pasat!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 19:08:52
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Daca tu consideri ca mesajul tau e scris cu "penita de aur", e o parere subiectiva, la fel ca cea pe care tocmai ai pus-o sub semnul blamarii. Bine-ar fi sa ne pese cand trebuie sa ne pese, si sa nu ne pese cand nu suntem capabili sa dovedim ca... ne pasa. Altfel, faptul ca ne pasa ne impovareaza mai mult decat daca... nu ne-ar fi pasat!...
Ok, bine, nu va plac glumele. Atunci pun intrebarea in mod serios:

Nu era ortodoxia impotriva conceptului de zodii?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 19:20:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Ovidiu, te stradui degeaba. Nu te prinsesi ca nu ai cu cine?
Făcui o mică încercare (eșuată ca multe altele). :)

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Mirela, de data asta Mihail are dreptate.
Interesant că nu are timp să demonstreze, în schimb are timp să jignească. Are dreptate că Igor scrie multe interpretări prost înțelese, dar modul de abordare lasă de dorit, nu numai al lui Mihail, dar și altor useri cu pretenții. Prezența lui Igor pe forum nu este întâmplătoare și a scos la iveală, încă o dată, slăbiciunile noastre. Să ținem cont de vârsta lui Igor și că, uneori, a scris și lucruri folositoare, ce-i drept, cele vătămătoare au un procent mult mai ridicat decât cele utile. Dar noi avem un duh al "dreptății" și al "îndreptării" care mereu ne stăpânește și ne orbește, nemaivăzând frumosul, esențialul. Uităm să vedem ceea ce e mai frumos într-un om, uităm să ne bucurăm unul de celălalt și, dacă e cazul, cu dragoste și pace să-l îndreptăm (nu e musai să apelăm la jigniri). Nu există om care să nu aibă ceva frumos, doar dacă insistăm să nu vedem. În loc să construim, noi mereu dărâmăm, ne închidem în universul nostru mic și plin de dreptate. Sfada, bârfele, jignirile, tulburarea nu sunt de la Domnul, ci la cel viclean și unde sunt prezente este semn că ceva nu este în regulă.

Last edited by ovidiu b.; 12.07.2015 at 23:19:04.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 19:28:52
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ok, bine, nu va plac glumele. Atunci pun intrebarea in mod serios:

Nu era ortodoxia impotriva conceptului de zodii?
Nu sunt in masura sa comentez subiectul. Parerea mea este ca mai intai sa cercetam duhul si mai apoi sa acceptam gandul. Iar daca tot acceptam gandul, sa privim mai intai cui il impartasim, fiindca cei cu care intram in dialog nu sunt intotdeuna in acelasi "duh"...
Ceea ce pe unul il sminteste, pe altul il intelepteste. Zodiacul in sine, din cate stiu, este o stiinta acceptata, ingaduita si binecuvantata de Dumnezeu. Interpretarea insa, a ajuns sa fie condamnata de Biserica, fiindca tinde sa devina predestinare si fatalitate, mai presus de voia lui Dumnezeu. Astrele nu sunt asezate la voia intamplarii si cu siguranta au o ordine, o influenta si o regula prestabilita in legea lui Dumnezeu. De ce ne nastem cand ne nastem, asta nu depinde de noi. De noi depinde doar cat de mult avem de luptat cu "ceva anume" care pare sa atarne mai usor sau mai greu decat la altii care s-au nascut "sub alt semn". DA. Eu sunt nascut in "berbec" si nu trebuie sa-mi spuna nimeni ca cea mai mare problema a mea este... nerabdarea!!! Nu fiindca asa-mi spune zodiacul meu, ci fiindca asa m-au perceput ceilalti, dincolo de orice "predictie astrala"! Acum, fiecare este liber sa se prevaleze de orice pentru a sustine sau blama atitudinea celorlalti. De aceea spun sa ne cercetam mai intai duhul. Daca eu iau in serios anumite aspecte din zodiac, iar altul nu, chiar nu vad cu ce-i periclitez mantuirea, atat timp cat drumurile noastre nu se intersecteaza. Toata Sfanta Scriptura este interpretata si... interpretabila. Si culmea, unii nu se mantuiesc tocmai fiindca o interpreteaza... in alt duh....

Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 19:41:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Eu sunt nascut in "berbec" si nu trebuie sa-mi spuna nimeni ca cea mai mare problema a mea este... nerabdarea!!!
Mai știu și eu pe unul, deși nu sunt "berbec". În schimb am un "berbec" lângă mine plin de răbdare, chiar de invidiat. :)))
Asta cu predicțiile astrale e loterie.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 20:01:40
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mai știu și eu pe unul, deși nu sunt "berbec". În schimb am un "berbec" lângă mine plin de răbdare, chiar de invidiat. :)))
Asta cu predicțiile astrale e loterie.
Nu te lasa pacalit de aparente. Asa sunt si eu perceput de altii: mereu rabdator, mereu calm, mereu calculat in vorbe. Ce vulcan zace in mine si cam de cati ani incoace lupt sa-l stapanesc, este alta poveste. Dar meritul NU este al meu, ci doar mila lui Dumnezeu care nu ingaduie mai mult decat stie ca pot duce. Eu ma simt de multe ori la limita deznadejdii sau a luarii de pozitie si nu odata chiar cedez (in trafic, mai ales...). E Crucea cu care m-am nascut si pe care o constientizez, multumit fiind ca mi-a dat Dumnezeu mai multa putere decat altora in fata altor ispite: egoismul, clevetirea, arivismul, etc)... Toate ne sunt date cu un scop, ca un Talant si nu ni se va cere mai mult decat a fost menit acel Talant sa aiba un rol in viata noastra. Daca, pe langa valorificarea propriului Talant, vom fi capabili sa dobandim si parte din Talantii celorlalti, asta cu atat mai bine, dar in primul rand trebuie sa fim constienti de acele locuri unde ne simtim cel mai vulnerabili si sa ne smerim pentru a castiga putere in lupta noastra...

Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 21:27:56
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Interesant că nu are timp să demonstreze, în schimb are timp să jignească. Are dreptate că Igor scrie multe interpretări prost înțelese, dar modul de abordare lasă de dorit, nu numai al lui Mihail, dar și altor useri cu pretenții.
Mi-ar lua zile întregi numai să adun materialul, fără să socotesc alte zeci de ore de ceartă inutilă pe marginea lui.
Nu mi-am imaginat niciodată că un absolvent de teologie ortodoxă poate să susțină că Patericul egiptean era "terminat" în secolul V (un exemplu printre multe altele). Nu-ți trebuie nu-știu-ce erudiție să te prinzi că-i o minciună penibilă, e suficient să citești două, trei studii pe această temă, acordând credit fie și numai informațiilor omologate de toți cercetătorii din domeniu.

Cât despre "modul de abordare" al unui asemenea tip de atitudine mi-e teamă că nu vom găsi niciodată soluția optimă. Trebuie să ne confruntăm cu ceea ce suntem așa cum suntem. Am aflat multe despre mine din ambele posturi, prigonit sau prigonitor și cu siguranță mai am multe de aflat. Însă n-am pus la suflet nimic din tot ce-am încasat pe internet. Dacă i-am spus cuiva ce cred despre el, fără ipocrizie, rănindu-l, e foarte posibil să fi greșit dar și acela are de căutat un răspuns la o întrebare extrem de incomodă: de ce e afectat atât de tare atunci când e călcat pe coadă?
Vechi 12.07.2015, 22:10:26
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Ai răspuns mai blând, în duh creștinesc, frate Mihail. Slavă Domnului.

Nu am citit tratate istorice despre Patericul Egiptean, cum spui că ai citit tu, ci câteva note informative de la diferiți părinți profesori. Am afirmat că Patericul Egiptean, era deja terminat de compus, de scris, în secolele V-VI, respectiv anii 500, fiindcă așa am fost învățat. Dacă e greșit, sunt încântat să primesc orice ajutor de la tine, dar jignirile sau "călcările pe coadă", nu sunt creștinești, între creștini. Dacă și noi ajungem să ne jignim, chipurile ca să vedem cât suportăm, atunci ce să așteptăm de la oameni, de la lume? Creștinii nu se ispitesc unii pe alții, nu se încearcă, spun Sfinții Părinți, nu se testează, că suficiente teste avem de la cele 3 mari războaie, ce le avem începând la fiecare răsărit de soare: cu noi înșine, cu lumea și cu demonii.

Am afirmat că Patericul a fost terminat de scris și de compus, aproximativ în anii 500, pe marginea afirmației lui Adrian (Vitiate) că părinții din Patericul Egiptean erau monofiziți, și îl dă exemplu pe Sfântul Antonie cel Mare, care a trăit între 251-356, iar monofizitismul a apărut în 440. Iar părinții din Patericul Egiptean, marea lor majoritate, au trăit în timpurile Sfântului Antonie cel Mare. Categoric nu erau monofiziți, ci ortodocși. Deci te rog, dacă îmi vei dovedi, cu surse istorice, cu izvoare sau scrieri ale vremii, tratate obiective, cu bibliografie, că Patericul Egiptean încă se scria, ca și colecție, după anii 500, te rog dovedește de asemenea, în același spirit critic, că părinții din Patericul Egiptean erau monofiziți. Și are anume dintre ei. Mulțumesc.

Și ca să nu uit, te-am acuzat că semnătura ta e anti-Biblie. Și pentru că eu dovedesc ce vorbesc, obiectiv, și mai ales fără să jignesc, semnătura ta, spune:
"Tu crezi că nu poți face aproape nimic;" (Lev Gillet) adică cu alte cuvinte, nu poți face aproape nimic, deci poți face totuși ceva. Atunci când omul crede că poate face totuși ceva, el singur, a căzut în mândrie și începe iadul înăuntrul lui, încă din această viață. Hristos ne spune: "căci fără Mine nu puteți face nimic." - Ioan 15, 5. Și în altă parte, Același Hristos ne spune: "Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Deci dacă nu puteți să faceți nici cel mai mic lucru, de ce vă îngrijiți de celelalte?" - Luca 12, 25-26 Deci dacă Lev Gillet, ar fi vrut să scrie ceva adevărat frumos, adăuga după primele 8 cuvinte și cuvintele: "și bine crezi, că nu poți nimic fără Hristos." Dar aceste cuvinte lipsind, întregul citat al lui Lev Gillet, de la semnătura ta, e un tur de forță al mândriei. Și deci cădere. Iar frăția ta, ți-ai pus o cădere la semnătură.

P.S.: pentru cei curioși, nu am nimic de ascuns, am 28 de ani. Dar vârsta pentru mine nu contează. Sun bătrâni, care se machiază, poartă haine mulate, sau merg la sală, conduc cu viteză și zgomotos, adică "trăiesc" tumultul tinereții. Adică nu își acceptă vârsta, spun despre ei, că bătrânețea lor e o rușine și o osândă mai mare, către iadul de dinăuntrul lor, în care au început demult demult să trăiască. Vârsta unui om ar trebui să fie dăruitoare de sfințenie și despătimire, de neprihănnire, luminare, îndumnezeire, începând mai ales de la 30 de ani, când după legea veche, aveai voie să începi să vorbești în public, nu înainte de 30 de ani, că se considera că înainte, nu ai ce spune, nefiind suficient de copt. Deci toți creștinii de peste 30 de ani, trebuie să fie atleți și maratoniști pe drumul spre mântuire, să se întreacă unii pe alții, în cele ale sfințeniei. Dacă nu fac asta, din indiferent ce motiv, vârsta le este o rușine și creștinismul le este formal și spre osândă. Mă cutremur, că mi se apropie vârsta de 30 de ani...

Iertați-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 22:49:10
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Te-ai smintit de semnătura mea... Of, Emiliane, nu știu cine o scoate la capăt cu tine!

Ovidiu, american beauty, Culai și cine mai dorește.... vă rog să-mi spuneți și voi ce e în neregulă cu semnătura aia!? Ce înțelegeți din fragmentul lui Lev Gillet?
Poate îmi sugerați și cum aș putea să reacționez la o asemenea interpretare!

Tags
copți monofiziți nicodim