Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2015, 22:50:28
emeremiha emeremiha is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.05.2015
Implicit Oare am nimerit unde trebuie?!Sau doar unde scrie?!

Daca ati fi citit cu atentie postarea mea ati fi inteles ca am avut slujbe in casa:Sfintire,Sf.Maslu,Rugaciunea din Molifte.Am alergat la biserica si la preoti locali stimati colegi...dar am sperat la un alt ajutor...Se pare ca ...e greu sa ajutam pe cel in necaz...mult mai usor este sa vorbim vorbe si sa ...pozam poze.Nu imi vorbeste stimate coleg,daca ati fi citit intr-adevar ...eu am spus ca-mi transmie ganduri...SPECIFIC:IMI PUNE STAPANIRE PE MINTE SI PE SUFLET atunci cand ma taca.Ba chiar si pe trup pentru ca nu mai pot respira si am senzatia ca ma sufoc.In afara de asta...ii si vad,pentru ca sunt mai multe chipuri hidoase.Sunt oribili:le simt prezenta si apoi imi apar ...nu in fata...doar in minte atunci cand inchid ochii.Deci...chiar nu pot primi nici un sfat de aici?!
Reply With Quote
Vechi 29.05.2015, 23:45:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Dvs in ce mod concret doriti ajutor aici pe forum?
Eu una nu sunt de competenta ceruta rezolvarii acestor cazuri stranii si putin raspandite.
De aceea va spun cu incredere si prietenie,apelati la fetele bisericesti,nu cereti sfaturi de la oameni de pe forum care nu au experienta duhovniceasca necesara.
Numai ganditi-va cati oameni aici pe forum s-au mai confruntat cu asa ceva?unul ,doi,poate 3 ???
Ajutor si indrumare gasiti numai la parintele duhovnic.
Numai bine va doresc!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2015, 03:20:06
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emeremiha Vezi mesajul
Daca ati fi citit cu atentie postarea mea ati fi inteles ca am avut slujbe in casa:Sfintire,Sf.Maslu,Rugaciunea din Molifte.Am alergat la biserica si la preoti locali stimati colegi...dar am sperat la un alt ajutor...Se pare ca ...e greu sa ajutam pe cel in necaz...mult mai usor este sa vorbim vorbe si sa ...pozam poze.Nu imi vorbeste stimate coleg,daca ati fi citit intr-adevar ...eu am spus ca-mi transmie ganduri...SPECIFIC:IMI PUNE STAPANIRE PE MINTE SI PE SUFLET atunci cand ma taca.Ba chiar si pe trup pentru ca nu mai pot respira si am senzatia ca ma sufoc.In afara de asta...ii si vad,pentru ca sunt mai multe chipuri hidoase.Sunt oribili:le simt prezenta si apoi imi apar ...nu in fata...doar in minte atunci cand inchid ochii.Deci...chiar nu pot primi nici un sfat de aici?!
Mda, am înțeles...
Stimată colegă, vă doresc "posesiune" plăcută!
Reply With Quote
Vechi 30.05.2015, 19:02:03
Junior Member

Implicit Va multumesc

Yasmina pentru mesaj.Am acerut,am primit si sunt convinsa ca voi primi in continuare ajutor de la duhovnic,si ceilalti preoti cu care am vorbit,care ma cunosc si care mi-au fost in casa si au slujit.Speram la un sfat de la cineva pregatit in domeniu.Domnilor colegi,nu ma asteptam sa mi se spuna sa-mi verific instalatia electrica(am facut-o,am schimbat sigurantele,am verificat tensiunea,am schimbat chiar si lustrele)sau sa-mi controlez sanatatea.(am 44 de ani,un IQ peste medie,sunt capabila sa diferentiez simptomele unei boli de ceea ce mi s-a intamplat.Cand am fost prima data atacata asta a fost primtl meu gand-infarct,atac de panica,infuficienta cardiaca sau pulmonara!?)
Reply With Quote
Vechi 30.05.2015, 19:07:06
Junior Member

Implicit Si" va multumesc"

in mod deosebit domnule coleg senior Ioan Cezar pentru urarea facuta.Va dovediti intr-adevar un veritabil crestin.Eu nu as ura ceea ce mi-ati urat dvs.mie nici celui mai periculos criminal inchis pe viata.Dar...deh...se pare ca si pe aici sunt crestini si"crestini".Orgoliile intuneca judecata cateodata,iar bunatea sau...opusul ei ies la iveala atunci cand e nevoie.Totusi eu va doresc toate cele bune si Dumnezeu sa va ajute,ca si pe noi toti...pentru ca fara El suntem NIMIC.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2015, 22:27:42
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Implicit

Citat:
in mod deosebit domnule coleg senior Ioan Cezar pentru urarea facuta.Va dovediti intr-adevar un veritabil crestin.Eu nu as ura ceea ce mi-ati urat dvs.mie nici celui mai periculos criminal inchis pe viata.Dar...deh...se pare ca si pe aici sunt crestini si"crestini".Orgoliile intuneca judecata cateodata,iar bunatea sau...opusul ei ies la iveala atunci cand e nevoie.Totusi eu va doresc toate cele bune si Dumnezeu sa va ajute,ca si pe noi toti...pentru ca fara El suntem NIMIC.
Preotii sunt singurii oameni cu pregatire care va pot ajuta. Totusi daca aveti timp si disponibilitatea necesara incercati sa va adresati unui parinte/staret de manastire (ex parintele Amfilohie Branza sau oricare alt parinte mai induhovnicit). Acum o intrebare pt dvs: I-ati cerut lui Hristos sa nu mai ingaduie ceea ce vi se intampla? Daca nu, cereti-i, nu cred ca nu va auzi disperarea dvs. Pe de alta parte, puteti sa-i cereti ajutorul si Sf. Paisie Aghioritul in aceasta problema si nu uitati ca zilnic, si dimineata si seara, sa dati slava Sfintei si de Viata datatoare Treimi. Hristos sa va pazeasca!

Last edited by AGabriela; 30.05.2015 at 22:34:19.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2015, 16:17:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
si nu uitati ca zilnic, si dimineata si seara, sa dati slava Sfintei si de Viata datatoare Treimi.
Numai dimineața și seara?
Reply With Quote
Vechi 31.05.2015, 19:37:28
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Numai dimineața și seara?
Chiar nu cred ca are rost sa raspund la aceasta intrebare daca nu ati facut decat sa luati mot-a-mot cuvintele mele...
Reply With Quote
Vechi 31.05.2015, 00:43:02
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
Ei, nu sunt mereu un creștin veritabil. De obicei sunt doar "veritabil".
Acum voi face totuși un efort de autenticitate și vă spun ce soluție aș adopta eu în situația dvs.

Data viitoare când vine cel ce vă deranjează instalația electrică și vă invită la fumat, să îi spuneți așa, dupăce stingeți țigara:
Stimate drac (duh rău, necurat, legiune etc. - după caz),
mai întâi aș vrea să te informez că m-am lăsat de fumat. Am realizat că o femeie și o mamă creștină nu fumează, că fumatul e dăunător sănătății, că iau banii fetiței de la gură, că fumatul nu poate rezolva problema mea cu tatăl fetiței, că nu mă pot împărtăși dacă fumez etc. Ca urmare, eu nu mai sunt cea pe care o cunoșteai tu, ci o femeie serioasă care, la 40 de ani a decis să nu mai fumeze ca puștoaicele sau ca bărbații prost educați. Așa că articolul 1 din contractul prin care ne-am legat a fost deja șters, precum vezi. Duhovnicul meu, care m-a rugat de atâtea ori să las fumatul, este în sfârșit odihnit de buna mea hotărâre și simt deja odihna lui printr-un surplus de har și prin oarece pace sufletească.
În al doilea rând, vreau să afli că regret modul cum am procedat la intrarea pe Forum creștin ortodox și că sunt hotărâtă să nu mai fac glume proaste cu oamenii de acolo. Mai ales în preajma Sărbătorii, pe care am avut nesimțirea să o tulbur cu o batjocură sau miștocăreală ieftină, crezîndu-mă și deșteaptă și zdravănă la cap, la sugestia ta neroadă.
Mai află, domnule drac, că am descoperit că nu toți creștinii e proști. Oameni și oameni, ca peste tot în lumea asta mare unde tu te umfli în pene că ne ești stăpânitor. Deși unii creștini sunt doar "veritabili", sau doar "creștini", această însușire a lor face ca toate promisiunile tale și sugestiile ieftine cum că aș obține vreun spor cât de mic prin delirul meu, s-au dovedit apă de ploaie. Unul dintre seniori (cum l-am numit eu pedant) tocmai m-a luat în balon și, deși nu a spus-o explicit, m-a abordat ca pe o țață de prost gust. În concluzie, stimate drac, creștinii ăștia nu e chiar atât de proști, chiar dacă nu e veritabili. Apăi dacă cu ăștia nu mi-a mers, cum o fi cu aceia veritabili? Nici nu vreau să mă gândesc, am destule pe cap de când fac afaceri cu tine. Deci gata și cu al doilea articol din contract. L-am șters.
La fel și cu celelalte articole din contractul prin care ne-am legat - sunt nule și hârtia pe care o bâțâi în mână e bună de șters praful, cel mult. Cum? care praf? Ăla pe care nu l-am mai șters de mult, din lipsă de timp, că de când sunt în bună tovărășie cu tine am uitat de toate trebile mele de femeie și mamă.
Așa că ia-ți tălpășița, drace, că nu mai am timp de pierdut cu tine. Am treabă. Merg la rugăciune iar mâine mă voi spovedi negreșit pentru toată nesimțirea și prostia mea.

E suficient să faceți aceasta și dracul va pieri. Pentru totdeauna.

P.S. Puteți deja să comandați o lustră cu doișpe brațe și o mare orgă de lumini. Nu va mai clipi una în veac, decât așa cum veți hotărî dvs., dacă îi spuneți necuratului duh care v-a bântuit până azi ceea ce v-am scris. Spor la treabă!
Reply With Quote
Vechi 31.05.2015, 09:29:10
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Sau putem sa-i daruim toate tigarile noastre demonului, sa le fumeze singur si in liniste.

Sa plece de la noi satisfacut, impacat, nu certat si tulburat.

Nu toate problemele pe care le avem cu patimile noastre au o solutie agresiva, de ruptura violenta.

Una este abordarea herculeana, alta abordarea orfeica.

Reply With Quote
Răspunde