Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2015, 22:49:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sfatul de a nu pacatui prea mult trebuie inteles duhovniceste. Nu-i poti cere unui om sa nu mai pacatuiasca deloc. Niciun duhovnic nu cere asa ceva. De ce? Simplu. Pentru ca omul e om si greseste cu vorba, cu fapta sau cu gandul. Omul lupta cu pacatul, lupta sa ajunga la nepatimire, spovedindu-se si caindu-se pentru pacate. Daca-i spui unui om patimas sa nu mai pacatuiasca deloc, poti obtine efectul invers. Daca incerci sa-l intelegi si sa-i ceri mai intai sa lupte cu pacatele mari, ai sanse sanse de a fi ascultat.

Iisus stia ca suntem neputinciosi cu trupul si cu sufletul si de aceea S-a rastignit: ca sa ne ajute sa ne mantuim.

Asa e lupta duhovniceasca. Luptam mai intai cu pacatele mari, apoi si cu cele mici, caci si acelea pateaza haina botezului. Si un gand urat e un pacat. Si o vorba urata ori patimasa.
Din orice traznaie putem scoate ceva "duhovniceste" daca apelam la cine stie ce giumbuslucuri intelectuale.

Dumnezeu ne cere sa fim sfinti, adica sa nu mai pacatuim deloc.
Ce putem noi sa realizam efectiv AZI, e partea a doua.
Ca sfant de o viata insa, tinta trebuie sa fie Hristos.

E mai bine sa pui standardele la 100% si sa realizezi 90% decat sa le setezi la 50% pentru ca mai mult ca sigur n-ai sa treci de 40%.
Vechi 26.05.2015, 23:01:43
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din orice traznaie putem scoate ceva "duhovniceste" daca apelam la cine stie ce giumbuslucuri intelectuale.

E mai bine sa pui standardele la 100% si sa realizezi 90% decat sa le setezi la 50% pentru ca mai mult ca sigur n-ai sa treci de 40%.
Ce imi plac mie procentele,suna ingineresc asa
100 % sa nu pacatuim nu putem ,doar Iisus a fost fara pacat
Dar putem sa iubim 100% pe Dumnezeu .
Faptele vin din iubire,nu din fixarea unui target
Daca eu imi fixez un target de 1 % , dar il fac cum trebuie , atunci Dumnezeu imi va darui si restul de 99% la care nu indrazneam sa visez
" Sluga credincioasa,peste putine ai fost credincioasa ,peste multe te voi pune !"
Deci nu cantitatea de pacate conteaza ci calitatea iubirii poate schimba un om
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 23:19:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ce imi plac mie procentele,suna ingineresc asa
100 % sa nu pacatuim nu putem ,doar Iisus a fost fara pacat
Dar putem sa iubim 100% pe Dumnezeu .
Faptele vin din iubire,nu din fixarea unui target
Daca eu imi fixez un target de 1 % , dar il fac cum trebuie , atunci Dumnezeu imi va darui si restul de 99% la care nu indrazneam sa visez
" Sluga credincioasa,peste putine ai fost credincioasa ,peste multe te voi pune !"
Deci nu cantitatea de pacate conteaza ci calitatea iubirii poate schimba un om
Uite ceva ne-ingineresc, ca sa nu mai vorbim inutil.

Rezultatul sunt 49 versete.
Sa te bucuri de fiecare:

http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php...3%A2r&carte=-2
Vechi 26.05.2015, 23:28:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite ceva ne-ingineresc, ca sa nu mai vorbim inutil.

Rezultatul sunt 49 versete.
Sa te bucuri de fiecare:

http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php...3%A2r&carte=-2
Multumesc dar sunt incurabil ,nu deschid linkuri decat cand imi vine,nu stiu dupa ce reguli
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 00:05:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Multumesc dar sunt incurabil ,nu deschid linkuri decat cand imi vine,nu stiu dupa ce reguli
Ai nevoie de terapie :)
Vechi 27.05.2015, 00:15:00
ffflorina ffflorina is offline
Member

Data înregistrării: 18.04.2012
Locație: bucuresti
Implicit

Cum fac barbatii astia ca intotdeauna vad doar lipsurile,gata s-a gasit fisura dogmatica nu e multumita cu relatia ei divina nu e fericita singura deci nici casatorita nu va fi multumita de parca,crestinul trebuie sa topaie de fericire ca doar e cu Dumnezeu in sufletul lui.....
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 00:20:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ffflorina Vezi mesajul
Cum fac barbatii astia ca intotdeauna vad doar lipsurile,gata s-a gasit fisura dogmatica nu e multumita cu relatia ei divina nu e fericita singura deci nici casatorita nu va fi multumita de parca,crestinul trebuie sa topaie de fericire ca doar e cu Dumnezeu in sufletul lui.....
Crestinul la modul contempoeran nu prea. El ii multumit daca (si pentru asta da pomelnic) "ii merge bine".

Sfantul gandeste nitel mai altfel, nu pune carul inaintea boilor.

Crestinul modern o fi avand o alta perceptie a vietii de credinta, dar cea autentica tot aia o ramas.
Vechi 27.05.2015, 00:25:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ffflorina Vezi mesajul
Problema nu e ca exista cele 2 nemultumiri ci ca se face legatura intre ele.
Oricat de trista ar fi viata ,Dumnezeu e mereu cu noi,si acest lucru trebuie sa ne faca mereu fericiti.
Fara bucurie nu exista credinta
Fara credinta nu vine nici barbatul dorit, SIMPLUUUU !
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 23:18:25
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

Nimic nu-l supara pe Dumnezeu mai tare decat mandria. Exista multi oameni virtuosi care cad din pricina mandriei. Asadar, chiar daca cineva ajunge la nepatimire, daca o tine una si buna ca e pacatos poate evita caderea cauzata de mandrie.

Asadar, omul aspira in taina la asemanarea cu Dumnezeu, adica la nepatimire cu vorba, cu fapta si cu gandul, insa stie ca o astfel de stare e tot un dar de la Dumnezeu, nu o victorie personala cu care sa se poata impauna. Necuratii nu șomează atunci cand omul duce lupta cea buna.

Cureti haina botezului de noroi, dar o stropesti cu ceara, cu vin, cu grasime ori cu motorina! E tot murdara. Dobandirea smereniei se face cu osteneala. Fara aceasta, suntem niste zerouri barate. Il putem ruga pe Dumnezeu sa ne ajute sa luptam cu pacatul, sa ne ajute sa scoatem bolovanii, apoi sa ne ocupam de pietre, de pietricele si in final de nisip si de praf. Daca iti pui de la inceput in gand sa scoti repede pana si praful, rad necuratii de noi si ne trezim cu alti bolovani.
Reply With Quote
Răspunde