Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2015, 07:11:11
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta iti place tie sa crezi, e ca si cand as zice eu ca Ellen White a promovat inchinarea la extraterestri si neplatitul biletului de autobuz in zilele de sabat.
Rău ai zice, căci pe vremea ei nu se inventaseră UFOlogia și autobuzul.

Citat:
Care este diferenta dintre închinare si venerare?
Măcar 10% dintre ortodocși, cunosc această diferență, așa cum 100% adventiștii cunosc că închinarea înaintea reprezentărilor este călcare de poruncă?

Citat:
Evreii întelegeau diferenta dintre venerare si închinare (adorare). Un evreu pios isi saruta salul de rugaciune înainte sa si-l puna si saruta Tora înainte sa o citeasca în sinagoga. Cu siguranta Iisus a facut la fel, înainte sa citeasca Scriptura în sinagoga.
Te rog, nu confunda ce fac acum evreii, cu ce făceau pe vremea lui Moise și mai ales care era modul de închinare al lui Iisus (”în duh și adevăr”).
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2015, 10:14:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Rău ai zice, căci pe vremea ei nu se inventaseră UFOlogia și autobuzul.
Pai tu demonstrasi ca daca tii musai sa fii impertinent, poti sustine orice despre credinta celuilalt fara sa ai habar de nimic concret.

Citat:
Măcar 10% dintre ortodocși, cunosc această diferență, așa cum 100% adventiștii cunosc că închinarea înaintea reprezentărilor este călcare de poruncă?
10% din cei care dau pe la biserica sau din cei din statistica demografica?
Ca daca e vorba de a doua categorie, nu stiu daca 10% din ei merg sistematc pe la biserica.
Pentru ca daca ar merge, ar fi imposibil sa nu invete chestiunea asta din predica din Duminica Ortodoxiei.

Dupa cum vezi tu (sau ai sa vezi, daca te documentezi) ortodoxia e definita tocmai de victoria iconodulilor impotriva iconoclastilor.
Deci voi nu sunteti pierzatori de azi de ieri ci de mai bine de un mileniu.

In ceea ce priveste adventistii, nu poti sa le ceri prea mult, incultura teologica dublata de fudulie inutila de "cunoscatori a Scripturii" e in floare.
Ei defapt, cred ce le spune pastorul sa creada sau ce le scrieti pe fitzuicile care le tipariti la greu.

Insa stii care e culmea ipocirizie?i
Ca desi pastorii au o facultate de teologie si stiu foarte bine ce spune invatatura ortodoxa, tot dupa manualul de propaganda invata turma ratacita.

Chiar era pe youtube o filmare in care doi pastori adventisti simulau un debate teologic pe chestiunea icoanelor.

Si pastorul care prezenta punctul de vedere ortodox il stia foarte bine si il reprezenta foarte bine, insa pe de alta parte comico-tragic este ca pastorul care trebuia sa dea replica neoprotestanta, nu prea ...avea replica.

Deci vezi matalutza, ai demonstrat inca o data ca nu poti castiga decat o iluzie victorie si intr-un singur fel, reprezenta gresit perspectiva ortodoxa.

Citat:
Te rog, nu confunda ce fac acum evreii, cu ce făceau pe vremea lui Moise și mai ales care era modul de închinare al lui Iisus (”în duh și adevăr”).
Pai noi nu prea avem de ce sa fim confuzi, avand radacinile efectiv in traditia apostolica, pe cand voi pe de alta parte, v-ati trezit dupa aproape 2 milenii sa reinventati crestinismul, pai sa ne mai miram ce a iesit?

Last edited by AlinB; 17.02.2015 at 10:30:16.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2015, 11:11:41
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Pai tu demonstrasi ca daca tii musai sa fii impertinent, poti sustine orice despre credinta celuilalt fara sa ai habar de nimic concret.
În cazul de față, tu ai fost cel care habar n-are despre adventism... deci îți poți pune singur eticheta, eu nu-mi permit...

Citat:
10% din cei care dau pe la biserica sau din cei din statistica demografica?
Ca daca e vorba de a doua categorie, nu stiu daca 10% din ei merg sistematc pe la biserica.
Păi vezi? La adventiști 100% (cu copii cu tot, care nu sunt cuprinși în statistica bisericii) oricum ai lua-o, știu că a te închina înaintea reprezentărilor și a le sluji, este călcare de poruncă divină. Concluzia este evidentă.

Citat:
[b][i]Dupa cum vezi tu (sau ai sa vezi, daca te documentezi) ortodoxia e definita tocmai de victoria iconodulilor impotriva iconoclastilor.
Dacă așa e definită ortodoxia, eu nu mai am nici un comentariu... Tristă caracterizare a unei biserici ce consideră că nici porțile Iadului nu o vor învinge!

Citat:
Pai noi nu prea avem de ce sa fim confuzi, avand radacinile efectiv in traditia apostolica, pe cand voi pe de alta parte, v-ati trezit dupa aproape 2 milenii sa reinventati crestinismul, pai sa ne mai miram ce a iesit?
Vezi frate, chiar aici e confuzia! Căci nici Hristos, nici apostolii (”rădăcina” adevăratului creștinism) nu aveau un cult al icoanelor. Și cu asta am spus tot.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Răspunde