![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Pana astazi n-am avut nici cea mai mica idee despre acest ziar. Astazi dand clic la un link pe facebook am ajuns sa vad o caricatura a Maicii Domnului, nascandu-l pe Pruncul Iisus. Fratilor, haideti sa nu dam vina pe unii sau pe altii. E foarte trist ca intr-o societate pretins civilizata, unii sunt lasati sa batjocorească tot ce e mai sfant pe lume, sub un sinistru argument al amuzamentului. Sa nu ne miram deci ca se ajunge aici. Dumnezeu nu face nedreptate nimanui!
Iata si linkul cu pricina, desi nu-mi face deloc placere sa-l popularizez!! http://ortodox.md/monitorizarea-pres...m=4275#respond
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Accept faptul ca ce este rau pentru mine poate fi bun pentru altcineva. Intr-o societate moderna, democratica, conflictele ideologice, indiferent de natura lor, au ca finalitatea dezbaterea si votul. Nimic in plus. Cand aceasta granita este depasita societatea reactioneaza. Legea lumeasca sa-si spuna cuvantul! |
|
|||
|
|||
![]()
C. T. Popescu: „Prezența a milioane de musulmani în Franța nu a fost luată în considerare” de cei de la Charlie Hebdo:http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Ac...anta+nu+a+fost
http://www.click.ro/news/national/re...rist-din-paris |
|
|||
|
|||
![]()
Atunci nu ar trebui sa deplangi moartea nimanui. Toti o merita!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate, cand justitia nu-si mai face treaba, in numele libertatii de exprimare ... am vazut unde se poate ajunge. Last edited by AlbertX; 09.01.2015 at 11:30:19. |
|
|||
|
|||
![]()
V-ați gândit la ipoteza unei diversiuni?
Cum se face că un terorist atrenat să ucidă își lasă actele în mașina cu care a acționat în momentul atentatului? De unde știm că asasinii sunt posesorii actelor de identitate din mașină? De unde știm că asasinii mascați au fost musulmani? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.dcnews.ro/atac-terorist-c...re_464295.html Se pare ca si altii incep sa-si puna aceasta intrebare. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau. Aluzia mea avea o alta directie. Lucrurile se intampla asa cum se intampla. Lectia ne-o insusim sau nu. Nu cred ca exista vreun roman de buna-credinta care sa fi fost de acord cu executarea cuplului Ceausescu, mai ales in ziua nastrii Domnului. Si totusi Dumnezeu a ingaduit-o pentru tot raul si suferinta acestui neam, dar si credintei crestine. Ne doare, dar pana la urma Ceausestii si-au facut-o cu mana lor, construind buncăre speciale tocmai pentru a... "scapa". Si... n-au scapat! Acum a venit randul acelor nefericiti. Ce-ar fi trebuit? Sa trimita Dumnezeu un meteorit exact acolo pentru a ne multumi pe noi? Nu. Intotdeauna vor exista destui "fara Dumnezeu" prin care anumite sentinte sau planuri se pun in aplicare. Asta nu inseamna deloc ca acesti indivizi sunt trimisii Lui, ci doar ingaduie satanei sa-si ia ceea ce-i apartine.
|
|||
|
|||
![]()
-exact cum am zis si eu cu cateva postari in urma:
-poate asa a ingaduit Dumnezeu ca prin acei teroristi sa primeasca o palma toti hulitorii si blasfemiatorii Sfintei Treimi si ai Maicii Domnului,in cazul de fata ziaristii respectivi -si exact cum au zis si cei de la ortodoxiatinerilor,dar multi s-au luat de ei -"Atentatul de la Paris e un rău îngăduit de Dumnezeu, pentru a pune stop unui rău si mai mare care era în curs. Franta cea deschizătoare de drumuri, Franta cea care prima l-a batjocorit pe Dumnezeu în Europa, să se pocăiască si să-si aducă aminte de Dumnezeu. Franta să-si asmute exigenta fată de propria societate din care Dumnezeu a fost dat afară." -dar exista anumite domnisoare si doamne sentimentale care au fost oripilate,cum domne sa zici asa ceva -era o domnisoara suparata pe Claudiu de la ortodoxia tinerilor- care a scris acest articol- care ii zicea ca-i pare rau ca au fost in aceeasi biserica impreuna, -asa cum aici yasmina s-a luat de noi si vroia sa se inchida topicul Last edited by cristirg; 09.01.2015 at 12:07:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Toleranta este o virtute atunci cand ne jigneste cineva in mod personal, adica ne spune ca suntem meschini, indaratnici, ipocriti etc. Atunci cand Iisus este blasfemiat ne facem partasi la blasfemie daca nu reactionam. Nu-i dam cu parul in cap blasfemiatorului, ci ii atragem atentia ca hula ne deranjeaza si pe noi, dar ii aduce si lui pedeapsa vesnica.
Asa cum spune Sfantul Teodor Studitul ,, atunci cand credinta este primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere." Asadar, in calitate de crestini suntem datori sa cerem Patriarhiei sa-si exprime clar dezacordul fata de aceasta blasfemie. Exprimarea dezacordului fata de blasfemiatorii lui Hristos reiese din prima porunca Decalogului. Nu ne putem gandi la celelalte culte mai mult decat la demnitatea credintei noastre care a fost calcata in picioare. M-am inspirat si din sfaturile date in astfel de imprejurari de catre Sfantul Ioan Gura de Aur. Am mai citit ca, in astfel de imprejurari, trebuie sa ne si rugam, dar trebuie sa si marturisim adevarul asumandu-ne riscuri, daca e cazul. E important sa ne rugam mai intai pentru ca vorbele noastre sa fie insotite de ajutorul lui Dumnezeu, caci singuri nu suntem in stare sa facem nimic. |
|