![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai înțeles greșit. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma refeream la Mos.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma irita obsesia comerciantilor vizavis de Santa insa nu-l consider chiar diabolic cum o faceti voi!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sărbători cu pace și bucurie de Nașterea Domnului! "Moșul" să-ți aducă ție și celor dragi daruri cu folos. Last edited by ovidiu b.; 26.12.2014 at 02:14:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ah pai unii il vad conspirativ,cica daca re-aranjezi literele din Santa iese Satan...si uite asa...nevoia de sensational :) Nasterea Domnului cu bucurii si tie si familiei tale! Cat si tuturor forumistilor stiuti si nestiuti :) Imi cer scuze tuturor acelora pe care I-am suparat cu comentariile mele.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ce mă privește, mai întâi am cercetat care le e înclinația. Oarecum surprins, am constatat că nu doar fetița, care e încă la grădiniță, la grupa mijlocie, s-a lăsat cu totul purtată în povestea Moșului. Chiar și Tudor a intrat în scenariu (poate pentru a fi în comuniune cu sora lui? sau poate pentru a se răsfăța un pic?) Ce puteam face? Am ales să le respectăm poziția, ne-am comportat ca atare (ce lucru curios! Moșul a venit când eram cu toții în parc. Pe unde o fi intrat, că geamurile erau închise iar ușile încuiate!) și am convenit cu soția că vom vorbi despre acest subiect la un moment ulterior, ceva mai detașat de emoțiile zilei. Am folosit și noi varianta explicativă cu darurile de la Dumnezeu, prin Moșul și prin oameni. Am voit să punctăm că Autorul tuturor bunătăților, Izvorul Iubirii și al Luminii este Domnul. Să știe de la noi părinții, fără dubii, Cine este Izvorul și Vistierul, Dătătorul de viață și de bucurie autentică. Totuși, am fost reținuți cu precizarea "copii cuminți". Pentru că ei deja considerau că nu au fost chiar foarte cuminți anul acesta...:) |
|
|||
|
|||
![]()
Păcat că nu ați mai putut folosi partea cu "copii cuminți", plin de surprize Moșul. :)))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se poate și cu moș, dar și fără el, având în vedere că a intrat târziu în sărbătorile de iarnă. „Când mama spune de Iisus cu glasul ei cel dulce” (vorba colindului) - este o poveste care-i poate cuceri pe copii, fiind și adevărată. Moșul nu este centrul Sărbătorii, dar poate face parte dintre invitați. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parerea diaconului e exprimata in pasajul urmator: "Deci merită să scoatem în evidență mai mult pe Moș Crăciun decât bucuria Nașterii lui Hristos exprimată atât de frumos în colinde? Merită oare copiii noștri să creadă într-o creație a oamenilor sau în adevăratul Moș Crăciun, Sfântul Nicolae? Crăciunul nu trebuie limitat doar la sărbătoarea cadourilor, ci întărit cu bucuria de a cânta alături de îngeri colindele divine închinate Nașterii Fiului lui Omului, Fiului lui Dumnezeu, Domnul Nostru Iisus Hristos." In concluzie, parerea mea e ca se poate spune povestea aceasta in diverse moduri copiilor, fara sa fie vreo problema. Si fara sa fie povestea cu un spirit care zboara si aduce personal cadouri, ca apoi sa nu mai existe. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|