![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta îmi pare o întrebare bună.
Voi răspunde pe scurt: nici unul. Nu e nevoie de satana pentru împlinirea Planului lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar Dumnezeu, fiind omniscient, l-ar fi inclus pe satana in planul sau, nu? Stiind ca el o sa se rascoale impotriva Lui, si o sa faca ce o sa faca. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt multe materiale creștine pe tema care te preocupă. Pe mine nu mă preocupă subiectul satana, tot ce pot face este să îmi cer scuze că mă retrag din discuție.
Planul lui Dumnezeu este o expresie specifică diverselor culte creștine, ea nefiind dezvoltată în mod special în Biserică, deși expresia este uneori folosită. Ortodoxia învață despre mântuire, Împărăția lui Dumnezeu, Rai etc. în alți termeni. Studiind literatură ortodoxă poți descoperi modul cum pune Biserica aceste probleme. |
|
||||
|
||||
![]()
Satana a ajuns in trista situatie in care este tocmai ca urmare a faptului ca a spus "Nu" planului lui Dumnezeu si nu a vrut sa participe la el, desi avea un rol eminent.
Si totusi, Dumnezeu se poate folosi de Satan, dupa cum se arata pa larg in Cartea lui Iov. Dumnezeu este SINGURUL care poate transforma reaua intentie a lui Satan si spiritul sau potrivnic in ceva bun. A facut-o de atatea ori! Acest lucru pesemne ca e o sursa inepuizabila de dumnezeiesc amuzament. Daca maieutica, arta aceea de a ajunge la adevar prin determinarea ignorantului sa-l spuna cu gura lui ii era asa de scumpa lui Socrate, cu atat mai mult Dumnezeu se distreaza intorcand raul lui Satan in bine. E cam ca la tehnicile de Aikido: cu cat Satana vrea sa Il plesneasca mai tare pe Dumnzeu, cu atat demersul are un efect mai neasteptat.