![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
8. Și n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer. 9. Și a fost aruncat balaurul cel mare, șarpele de demult, care se cheamă diavol și satana, cel ce înșeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ și îngerii lui au fost aruncați cu el. " Apocalipsa 7 Hristos Iisus insusi spune ca a vauzt pe satana cand a fost alungat din cer: "Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer." Luca 10,18 Sfantul Prooroc Isaia marturiseste la fel: "12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! 13. Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. 14. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". 15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!" Isaia 14 Sfantul Arhanghel Mihail s-a mai luptat cu satana si cu alta ocazie si evident si de data aceasta l-a invins cu ajutorul lui Dumnezeu: "Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " Iuda Doamne Iisus Hristoase Fiului lui Dumnezeu, manutieste-ma pe mine pacatosul. Pazeste-ne Doamne de toti vrasmasii vazuti si nevazuti. Last edited by Eugen7; 15.04.2011 at 12:16:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Salut , mersi de informatii , acum am inteles cum sta treaba .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
Nimeni n-a contestat existența diavolului. Se punea problema numelui diavolului. Pe diavol nu-l cheamă Lucifer. Nu-i cam mult să-i apară numele scris în Scripturi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai nu pe bune?Tu vrei sa il vezi pe aghiuta in fata ca sa faci pe tine de frica?Tz tz tz...toti cereti numai dovezi si argumente care nu va vor ajuta cu nimic.Mai trist este unde veti ajunge voi mai tarziu...si anume marionetele manuite de papusar.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai nu pe bune, ce? Că nu am înțeles cu ce nu ești de-acord.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt de acord cu nexistenta diavolului doar ca nu se vede...Voi in general sunteti prea materialisti...mai priviti si in sus ca daca va uitati numai in jos sa aveti grija pe ce calcati nu mai vedeti minunile ce se intampla pe cer
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E vorba de etimologie. Prima data a aparut numele in domeniul astronomiei si apoi crestinii (sau iudeii?) l-au asociat teologic. Desigur, un studiu mai amanuntit ar scoate la iveala mai clar aceasta nelamurire. Eu am luat-o logic. De aceea in Sf. Traditie apar multe lucruri care nu se gasesc exact in Sf. Scriptura, pentru ca odata cu aparitia crestinismului, tot universul si framantarea omului a primit insemnatate teologica. E doar o parere... Doamne ajuta!