Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2013, 14:32:16
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
N-am auzit asa ceva si nici nu ar fi normal!

Cu homosexualii manifestandu-si comportamentul deviant in locurile publice (inclusiv cele de cazare) este problema ca ar constitui -era si articolul din codul penal- ültraj contra bunelor moravuri"".
Daca e vorba de sarut, nu intra acolo, daca e vorba de sex, atunci si un cuplu hetero comite exact aceeasi infractiune.

Si legat de cipuri, deja s-a intins dicutia pe o groaza de pagini si din 5 in 5 pagini se zic aceleasi aberatii (antoniap mai ales) combatute cu si mai multe argumente diferite (AlinB de exemplu).
Cand poti argumenta cum o face Alin, cu o multitudine de argumente, care culmea, mai sunt si documentate si trecute prin filtrul gandirii, nu mai are rost sa vi cu aceleasi si aceleasi afirmatii despre cipuri.
Clar si concis pana si pentru cineva ca mine: CAT TIMP NU TI SE CERE LEPADAREA, NICI UN OBIECT, FIE EL SI CU CIP NU POATE FI PECETE.
Asa poate fi pecete pana si o paine (primesti painea daca te lepezi de Hristos, daca nu, mori de foame). Ce e asa de greu? In Apocalipsa nu scrie nicaieri ca ar fi vorba de CNP, cip, buletin sau mai stiu eu ce. Scrie doar cuvantul "pecete", care, cum ziceam, poate fi orice obiect, DACA e insotit de LEPADARE DE CREDINTA.
Vechi 05.12.2013, 14:47:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
N-am auzit asa ceva si nici nu ar fi normal!
Cu homosexualii manifestandu-si comportamentul deviant in locurile publice (inclusiv cele de cazare) este problema ca ar constitui -era si articolul din codul penal- ültraj contra bunelor moravuri"".
Nu scrie nicaieri ca "si-au manifestat comportamentul deviant".
Si camera de hotel nu e loc public.
Vechi 05.12.2013, 14:51:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Hai mă nu fi așa de drastic, cine a adăugat ceva la Apocalipsă? Interpretări sînt multe, mai mult sau mai puțin bătînd cîmpii, dar asta e altceva.
Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Si atunci cum de stii tu ca cipul nu e pecetea, in ciuda avertizarilor din Apocalipsa?
Adica Apocalipsa zice ca cipul e pecetea, da?
Vechi 05.12.2013, 15:05:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si mai spui ca doar cei cu cipul exagereaza, trebuie eu sa mai arat ceva? Unii spun ca nu e bine sa acceptam cipul, ca e influenta de la ingerii cazuti, tu spui ca cine spune asta e pecetluit.
Nu am spus ca e vorba de acea pecete Apocaliptica (desi ar putea fi, pentru ca Apocalipsa e greu de interpretat si incadrat in timp) ci e un mod in care se poate intelege pecetea, in orice caz mai aproape de intelesul ortodox.

Vezi ce spune parintele Cleopa despre aceasta pecete si mai este un autor ortodox care din pacate nu mi-l amintesc dar l-am citat aproximativ si zice ca pecetea pe frunte inseamna gandire si pe mana vointa - ambele supuse (666 = supunere, vezi VT) celui rau.

Iar ereticul ESTE supus celui rau, atat timp cat cu mintea si cu vointa face lucrarea celui rau.

Citat:
Propun continuarea discutiilor la fel de importante despre baticul la femei in Biserica.
Ai o noua specialitate? :)

Citat:
In schimb ecumenismul nu are importanta, iar cei ce scriu despre asta sunt obsedati.
Pai subiectul cred ca e epuizat, cel putin momentan nu avem pe nimeni care sa-l promoveze, pe cand vechii nostri cipofobi se pare ca nu au obosit inca, esti cumva dezamagit?
Ai putea folosi pauza pentru a-ti dezvolta cunostintele si in afara sferei ecumeniste.
Vechi 05.12.2013, 15:12:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sigur ca unii destepti ne vor spune si atunci ca sa refuzi e ca si cum ai refuza un olog. Cand deja esti surd si orb vezi doar invalizi peste tot.
Deci, cine o mentionat ultima data ologul si nu este capabil sa faca distinctie intre legea lumeasca si cea morala bisericeasca, ca tot vorbisi de surzi si orbi?
Vechi 05.12.2013, 15:30:48
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Daca e vorba de sarut, nu intra acolo, daca e vorba de sex, atunci si un cuplu hetero comite exact aceeasi infractiune.

Si legat de cipuri, deja s-a intins dicutia pe o groaza de pagini si din 5 in 5 pagini se zic aceleasi aberatii (antoniap mai ales) combatute cu si mai multe argumente diferite (AlinB de exemplu).
Cand poti argumenta cum o face Alin, cu o multitudine de argumente, care culmea, mai sunt si documentate si trecute prin filtrul gandirii, nu mai are rost sa vi cu aceleasi si aceleasi afirmatii despre cipuri.
Clar si concis pana si pentru cineva ca mine: CAT TIMP NU TI SE CERE LEPADAREA, NICI UN OBIECT, FIE EL SI CU CIP NU POATE FI PECETE.
Asa poate fi pecete pana si o paine (primesti painea daca te lepezi de Hristos, daca nu, mori de foame). Ce e asa de greu? In Apocalipsa nu scrie nicaieri ca ar fi vorba de CNP, cip, buletin sau mai stiu eu ce. Scrie doar cuvantul "pecete", care, cum ziceam, poate fi orice obiect, DACA e insotit de LEPADARE DE CREDINTA.
Vai Corinușa!! păi dacă Șarpele cel vechi i-ar fi zis bietei Eva îmbiind-o spre pomul cunoașterii binelui și răului că în realitate ea încălcă porunca fermă dată de Dumnezeu și consecința este Moartea, crezi tu așa clar și concis cu te exprimi că Eva s-ar fi repezit să mănânce? dar vezi bine că înșelarea s-a produs la alt nivel și niciodată Șarpele nu-ți va pune cizma în gât, acum cu atît mai puțin astăzi în primele veacuri creștine, cerându-ți lepădarea expresă ca să primești pâinea... și-apoi câte justificări nu-și găsește omul când vrea să-și îndreptățească slăbiciunile, numai că dacă Dumnezeu te primește și te iartă când ai acea zdrobire a inimii, atunci când e vorba de-a alege între pâine și credință, nu știu cum o mai fi... La un moment dat, Sfântul Ioan face referire în Apocalipsă că pecetea va fi vizibilă (atât a celor care vor rămâne cu Dumnezeu cât și a celorlalți...) Problema actuală e "acomodarea" cu ideea, acceptarea ei, transformarea mentalității în ceea ce se cheamă nivelarea conștiinței la globalizare... Omul odată învățat cu toate nebuniile, (adică libertățile mieroase specifice drumului spre iad pavat cu bune intenții) nu va mai găsi că e grav/ suspect sau periculos faptul că i se cere supunere oarbă, în orice privință - socială, morală, intimă - din moment ce... toată lumea o face... (iar preoții gen Ioanichie Bălan, Iustin Pârvu, Savatie Baștovoi și alții care au dat alarma vor fi priviți așa cum se tot face pe aici... că vezi nu sunt "infailibili").
Însuși Hristos precizează: Oare Fiul Omului va mai găsi credință pe pământ?... cam la ce te gândești tu că s-o fi referit?
Are Dostoievski o vorbă mare: Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos se află în afara adevărului și ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aș prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul!!! deci cam ăștia suntem.... cu și fără.... acum prin confuzia păcatului cu păcătosul ,ține de o eroare de interpretare subiectivistă, dar când e vorba de a greși în alegeri ce țin de viață și de moarte, nu te mai învârți după deget.

Totuși, în predica sa despre ecumenism, părintele Matei Vulcănescu a ridicat câteva semne mari de întrebare dintre care eu am reținut că B.O.R. face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor!! și întreb și eu: din punct de vedere religios, duhovnicesc, sau din acea frică de Dumnezeu ce trebuie să stea la temelia credinței oricărui credincios, ce caută B.O.R. în Consiliul Mondial al Bisericilor???
Vechi 05.12.2013, 15:38:07
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Adica Apocalipsa zice ca cipul e pecetea, da?
Bine, Aline, dar în Scriptură nu se afirmă precis, că fumatul, avortul, consumul de droguri, etc. sunt păcate grave și totuși, omul trăitor după porunci, nu trebuie să scormonească după ele pentru a le crede ca fiind păcate! hai să fim serioși, asta că nu scrie în Biblie de cip, aduce cu aia gen sola scriptura... chiar părintele Cleopa a spus că din Vechiul Testament se face referire la vremurile din urmă când știința se va înmulți...
e un nebun acum printre noi, pe numele lui Stephen Hawking, în vîrsta de 71 de ani, ce susține ca mintea funcționează asemeni unui calculator și, prin urmare, ar putea fi "păstrată” într-un computer....
http://www.yoda.ro/smart-nation/vom-...totdeauna.html

toate sunt pentru a ne înșela!! și când va apare ăla în carne și oase va face să pogoare și foc din cer... și toți ăștia care spun lasă domle că nu-i nimic, ai cui crezi că sunt?
Vechi 05.12.2013, 16:41:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Vezi ce spune parintele Cleopa despre aceasta pecete si mai este un autor ortodox care din pacate nu mi-l amintesc dar l-am citat aproximativ si zice ca pecetea pe frunte inseamna gandire si pe mana vointa - ambele supuse (666 = supunere, vezi VT) celui rau.
Părintele Irineu spune cam același lucru: http://www.youtube.com/watch?v=lG7koETQA3Q
De la minutul 7:00 e interesant, dar se pare că a fost prelucrată această înregistrare...era mai clară în trecut.
Vechi 05.12.2013, 21:03:13
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Sectaritzo, singura libertate reala o ai cand alegi sa ramai in sanul Bisericii.

Cand declari ca Biserica te impinge la pacat impotriva Duhului Sfant, poti sa faci ce vrei tu, sa te spovedesti, sa te impartasesti, sa bati fruntea de pamant cat vrei, nu o sa-ti foloseasca la nimic ba poate o sa-ti fie si spre mai multa osanda.

Dupa pilda de mai sus, ai lasat ideile sectaresti sa ti se cuibareasca in cap, acum mergi dupa cum dicteaza ei.

Chit ca n-ai primit nici un cip, ai primit deja semnul supunerii (666) fata de diavol, tatal minciunii si pe frunte (dupa mintea cu care gandesti prostii) si pe mana (scriind prostiile alea la altii) ti-ai pierdut si libertatea (nu mai poti sa te opresti din ratacire).

Uite cum functioneaza de fapt pecetluirea, fara nici un ajutor din partea electronicii.
Cred ca ti-a placut fabula prezentata si acum te joci ,,De-a maimuta". Interpretezi atat de bine rolul, incat ai vrajit-o si pe Corinusha. Cipuiti-va amandoi atunci!
Vechi 05.12.2013, 21:33:05
antoniap
Guest

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=PoNk0MAbf1w#t=80
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30