Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2013, 22:46:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si nu se poate spune ca tu nu incurajezi asta,
Probabil nu faci diferenta intre incurajare si descurajare.

Citat:
cu preocuparea excesiva pentru cipuri,
M-ai vazut pe mine sa deschid vreun topic despre cipuri?
Nu.
Atunci?

Citat:
care ai ajuns sa crezi ca e cea mai mare erezie din ortodoxie.
Unde am scris eu asta?

Citat:
Eu vad ca sunt doua secte, una care e impotriva cipurilor, si una impotriva primilor, ambele exagerand peste masura.
Ti-am demonstrat cateva pagini mai devreme ca cipofobii sunt o secta si are toate atributele comportamenului si gandirii sectare si ai tacut in papusoi.

Astept sa-mi demonstrezi si tu ca cei care sunt impotriva sectarilor astia, sunt si ei o secta.
Cu argumente.

Citat:
Am mai spus, nu are treaba cu erezia, nici cei ce sunt impotriva cipurilor, nici pentru cei ce le accepta.
Ca de obicei, perspectiva, pardon, sa nu exageram, punctul tau de vedere se limiteaza la ecumenism.
Vechi 20.11.2013, 23:57:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Probabil nu faci diferenta intre incurajare si descurajare.
Ma refeream la atacarea duhovnicilor.
Citat:
M-ai vazut pe mine sa deschid vreun topic despre cipuri? Nu. Atunci?
Am spus de reactia exagerata. Ce pacat e ala ca nu vrea cineva sa accepte cipurile? E treaba lui, oricum nu face niciun pacat cu asta. Unii poate nu vor sa foloseasca telefoanele mobile, nu fac vre-un pacat.
Citat:
Astept sa-mi demonstrezi si tu ca cei care sunt impotriva sectarilor astia, sunt si ei o secta.
Cu argumente.
La fel, ma refer la reactia exagerata. Daca omul nu vrea sa se mai uite la televizor nu inseamna ca e sectar, nici macar nu e pacat. De asta spun ca e o reactie exagerata, despre un lucru fara mare importanta.
Vechi 21.11.2013, 00:28:01
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

Am spus de reactia exagerata. Ce pacat e ala ca nu vrea cineva sa accepte cipurile? E treaba lui, oricum nu face niciun pacat cu asta.
Sa refuzi cipurile mi se pare chiar o atitudine sanatoasa, demna de un om liber. Cei care vor cipuri sa-si bage si in fund si sa-i lase pe ceilalti in pace. E dreptul fiecaruia sa renunte sau nu la diferite libertati pentru a folosi avantajele tehnologiei, sa-i primeasca sau nu in viata lui pe unii care vor sa-i controleze viata.
Vechi 21.11.2013, 11:44:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sa refuzi cipurile mi se pare chiar o atitudine sanatoasa, demna de un om liber. Cei care vor cipuri sa-si bage si in fund si sa-i lase pe ceilalti in pace. E dreptul fiecaruia sa renunte sau nu la diferite libertati pentru a folosi avantajele tehnologiei, sa-i primeasca sau nu in viata lui pe unii care vor sa-i controleze viata.
din nou ai scris un mesaj logic si sanatos
Vechi 21.11.2013, 12:22:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
din nou ai scris un mesaj logic si sanatos
Nu si daca treci de prima impresie.
Vechi 21.11.2013, 11:59:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ceva de genul asta sustin si eu, cei care nu vor cipuri pot sa faca ce vor, sa umble cu ele acasa, in buzunar, la servici, dar sa strambe din nas daca e in pasaport sau buletin, mofturile si gustul lor selectiv pentru cipuri pe baza unei pseudo-logici personale, chiar nu ne privesc.

Dar in momentul in care atitudinea asta impopotonata cu multa ingnoranta teologica si insotita de atitudini sectare incearca sa o bage pe gat altora ca fiind adevarata ortodoxie si cei car nu o urmeaza ignoranti, falsi ortodocsi, si mai stiu ce epitete tipic atitudinii sectare, atunci avem o problema, eu cel putin ii vad ca fiind o problema si inca una serioasa.

Si chiar si cum ei zic, cand vezi ca exista sminteala, nu trebuie sa intorci spatele si sa taci ca deh, e o chestiune cvasi-inofensiva cum zice, impotriva oricaror evidente, tovarasul catalin ca pentru el, pana la ecumenism, orice sminteala este tolerabila iar daca cipofobii nostri urca (tot partial si ipocrit) in barca anti-ecumenismului, sunt chiar oameni de treaba asemena lui Vladuca care atat timp cat a scos niste fitzuici creationiste, are liber sa omoare copiii ortodocsilor indoctrinand parintii cu logica sectara despre vaccinare si chiar asistenta medicala in general.

Last edited by AlinB; 21.11.2013 at 12:08:44.
Vechi 21.11.2013, 16:17:24
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Doamne ce cearta s-a mai creat pe aici, cate injurii, si totul din cauza cipurilor! Nu ma gandeam ca pot isca atatea probleme! Se vede treaba ca si-a bagat Michiduta coada, ca altfel nu imi explic. Decat sa va tot certati asa, mai bine cereti-va iertare unii la altii si acceptati-va parerile, sunteti oameni diferiti, fiecare cu opinia lui, mai multa toleranta si acceptare nu ar strica.

Last edited by aubergine; 21.11.2013 at 16:21:05.
Vechi 21.11.2013, 17:04:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Doamne ce cearta s-a mai creat pe aici, cate injurii, si totul din cauza cipurilor! Nu ma gandeam ca pot isca atatea probleme! Se vede treaba ca si-a bagat Michiduta coada, ca altfel nu imi explic. Decat sa va tot certati asa, mai bine cereti-va iertare unii la altii si acceptati-va parerile, sunteti oameni diferiti, fiecare cu opinia lui, mai multa toleranta si acceptare nu ar strica.
Sa fi zis asta pe un topic despre ecumenism, sa vezi ce sarea catalin ca ars :)

Dar fiind vorba doar de cipuri, o chestiune minora in opinia lui, fara doar si poate o sa-ti dea dreptate ca in bancul cu inteleptul Solomon: toata lumea are dreptate, inclusiv ala care zice ca nu pot avea toti dreptate atunci cand opiniile lor se bat cap in cap.

Last edited by AlinB; 21.11.2013 at 17:06:57.
Vechi 21.11.2013, 18:19:39
Iliana Iliana is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2012
Implicit

Buna seara. As dori sa pun si eu o intrebare, dar nu stiu daca o sa mi se raspunda (am mai pus cateva intrebari pe alte subiecte si nu prea s-a inghesuit lumea sa-mi raspunda, dar am zis ca totusi sa mai incerc o data)!

E vorba de o intrebare sincera, nu e ironica, tendentioasa sau altcumva. Deci eu chiar as vrea sa stiu: cipurile din telefon, calculator, card bancar, permis de conducere, pasaport inseamna lepadare de credinta, sau numai cipul care va fi sau se va dori implantat in corp?

Eu nu am telefon cu cip, nici card bancar (sunt mai conservatoare, imi place sa folosesc banii numerar), dar am laptop si permis de conducere schimbat anul trecut si chiar nu inteleg aceste lucruri. Pasaportul imi expira peste vreo 6 ani, am din cel vechi acum, dar probabil ca o sa vreau sa-l reinnoiesc atunci si cu siguranta ca va fi doar cel biometric disponibil.

Ma poate lamuri cineva? Dar nu cu ironii si jigniri, daca se poate. Doar daca cineva cunoaste intr-adevar aceste lucruri.
Va multumesc!

Doamne ajuta!
Vechi 21.11.2013, 21:02:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
Sa fi zis asta pe un topic despre ecumenism, sa vezi ce sarea catalin ca ars :)
Dar fiind vorba doar de cipuri, o chestiune minora in opinia lui, fara doar si poate o sa-ti dea dreptate ca in bancul cu inteleptul Solomon: toata lumea are dreptate, inclusiv ala care zice ca nu pot avea toti dreptate atunci cand opiniile lor se bat cap in cap.
Vezi, cam asta e problema, lucrurile importante, ca de exemplu credinta dreapta si erorile dogmatice ti se par neimportante, sau mai putin importante decat lucrurile mai putin importante, ca cipurile si altele. Asta ar putea sa duca la concluzia ca ai valorile putin inversate. De exemplu cei pe care ii critici atat de mult nu am vazut sa sustina evolutionismul teist, care chiar e o greseala mare, nu ca cipurile.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30