Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Ideile sunt una, atitudinea ta (de respingere ostilă) față de sora căreia i-ai găsit cusur că se urcă de tânără spre Cer, e alta.
|
Vezi, degeaba ti-am dat link -ul ca nu citisti sau daca citisi nu pricepusi mare lucru.
Problema nu este ca,
problema este de ce si cum si de aici deriva de fapt si adevarata directie care poate sa nu fie neaparat Cerul (ba chiar dimpotriva) desi asta vrea sa para.
Citat:
Cât privește ideile puse în discuție, Laura a adus o mulțime de argumente, de diverse feluri. Revezi, te rog, postările ei.
|
Vazut, revazut, raspuns, astept raspunsul ei si chiar al matalutza daca pot purta o
conversatie la subiect si obiect.
Citat:
Problema e că nu i-ai acceptat argumentele și ai făcut ce faci de obicei: ai intrat fără să fii rugat mult prea aproape de sensibilitatea și demnitatea interlocutorului, trecînd ca un buldozer peste argumentație, peste mesaj,
|
Deci problema matalutza n-ar fi ca nu poti focaliza pe un raspuns la obiect, nu poti focaliza nici pe raspunsurile care ti se ofera ca sa poti veni cu un raspuns la obiect.
Citat:
peste întreaga concepție ortodoxă a Laurei.
|
Discutabil ortodoxa.
Sa inteleg ca pana la urma incerci sa aperi o persoana, nu o conceptie?
Citat:
Disprețuiești, ca de obicei, postările care pun în prim plan iubirea.
|
Cand conceptul de iubire e folosita ipocrit si manipulator, categoric.
Citat:
Vei fi avînd, probabil, motive personale pentru această atitudine; știu și eu?...
|
Inca o data, nu e vorba de persoane, e vorba de idei.
Problema dumitale e ca nu poti intelege conceptul si cu matalutza se ajunge inevitabil la "argumente" de tipul "
ad hominem"
Citat:
Îți reamintesc însă că Ortodoxia și religia creștină în ansamblul ei au în centru pe Dumnezeu Iubire, iubire intratreimică. Aceasta e baza dogmaticii noastre, toate desfășurările și comentariile ortodoxe pe tema dogmei Sfintei Treimi fructificînd mereu această notă esențială a Dumnezeirii. E un adevăr revelat, cel mai clar formulat în Evanghelia după Ioan. Cunoști, desigur, totuși ți-am reamintit.
|
Cand de pe platforma asta se lanseaza in ultima instanta atacuri la adresa ortodoxiei astea sunt doar
(pre)texte.
Citat:
P.S. Performanța pe care mi-o dorești am realizat-o deja, altfel nu îți mai răspundeam la postări, în ciuda faptului că m-ai numit, nu fără oarecare grație, ex-psiholog...:) Chiar mă amuză termenul. Chiar așa, ce-o fi însemnînd?....:)) Dacă un doctor se află în vacanță, fie și prelungită (din pricina unor priorități mai însemnate chiar decât profesia), înseamnă că nu mai e doctor? Cel care se odihnește între două creații, de pildă un scriitor/compozitor/pictor, înseamnă că nu mai e scriitor/compozitor/pictor? etc. etc. etc. Una e mersul la serviciu, dragă tovarășe, alta e profesia. Ca să nu mai amintesc de vocație și alte subtilități, că risc iar neînțelegeri.
P.P.S. Uite, îți fac un cadou din puțul gândirii mele: jobul e profesia actualizată, profesia e jobul în potență. Îți place? E o analogie, mi se trage de la nițel studiu al dogmaticii, de curînd...:)
|
Sa trecem mai bine
peste.