![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sau e ceva nou, nu s-a umplut inca sacul..? Eu zic ca deja are varf.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Da. Amin. Pentru cuvintele Sfîntului Ignatie Brancianinov și prin el Duhul Sfînt Dumnezeu. Înseamnă că în facultate am fost învățat greșit. Dar nu acuz pe nimeni, decît lipsa de cunoaștere și a profesorului și a mea. Îmi înclin capul semeț și neștiutor în fața înțelepciunii și credinței creștinești pe care le iubesc și le doresc. Și cu adevărat tîlcuirea Sfîntului Ioan Scărarul din Filocalie, se referă la universalitatea mîntuirii, dar nu înseamnă că păgînii se mîntuiesc dacă nu înțeleg mîntuirea și nu acceptă mîntuirea. Nimeni nu se poate mîntui înafara Adevăratului Hristos, din Bisrica Crestină Ortodoxă. Nu pot fi mai mulți hristoși. Decît Unul, Adevăratul Hristos și restul mincinoși. "Ferice de voi, turmă mică, căci Domnul vă va da vouă Împărația Sa", spune Scriptura. Mă gîndesc însă la Sfîntul Nicolae Velimirovici, a cărui poză de avatar port, că mi-e mai drag de el decît de Sfîntul Ignatie, că îmi amintesc că el a scris, dar uite ca nu mai știu unde, că mîntuirea necreștinilor va fi diferită de a creștinilor, că L-au respins pe Dumnezeu, că vor avea liniștire dar nu vor vedea pe Dumnezeu și nici o taină. Poate mă înșel eu. Îmi voi întreba duhovnicul oricum, că Sfîntul Ignatie a fost limpede. Mi-e cumplit de greu să cred că vor merge mai mulți în iad decît în Rai. Va face ea cumva Iubirea, să nu meargă mai mulți în iad decît în Rai, ci mai mulți în Rai. Dacă-i așa, și dacă merg în Rai, voi cere Domnului să ia pe doi din iad să-i pună-n Rai în locu meu și eu să iau iadul lor. DAR ! Ferească Mîntuitorul să ucideți vreun om, sub ORICE circumstanțe, că aici chiar că nu mai este nici o tîlcuire și Sfînta Scriptură, împlinirea Legii, vorbește cel mai clar despre Iubire. Doar Domnul ia viața unui om, nu un alt om. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 24.06.2013 at 19:42:10. |
|
|||
|
|||
![]()
-in legatura cu uciderile -sunt cazuri in care trebuie sa ne aparam si poate sa ucidem -nu e buna crima sub nici o forma dar sunt si exceptii:
Sfantul Ioan Valahul http://www.crestinortodox.ro/calenda...ul-119062.html "Sfantul Ioan s-a nascut in anul 1644, din parinti crestini. La varsta de 15 ani ajunge rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un pagan pune ochii pe el si-l cumpara cu gandul de a-l sodomiza. "Sunt stapanul tau, te-am cumparat cu aur si fac cu tine ce vreau!". "Ba - raspunde tanarul - stapanul meu este Hristos, Care m-a cumparat cu sangele Lui si face cu mine ce trebuie!". Aparandu-si demnitatea si curatia, Ioan il omoara pe pagan. Agarenii, pazitorii robilor, afland ca Ioan si-a ucis stapanul, l-au legat in lanturi si asa l-au dus spre Constantinopol. Aici a fost dat in stapanirea femeii paganului ucis. Aceasta a fost fermecata de frumusetea lui Ioan si i-a fagaduit ca daca va renunta la credinta in Hristos il va lua de barbat. Dupa 2 ani de refuz, a fost dat pe mana eparhului cetatii si aruncat in temnita. A fost supus la diverse chinuri, iar in cele din urma a fost spanzurat in data de 12 mai 1662. Viata Sfantului Ioan a fost scrisa de Ioan Cariofil si a fost tiparita la Venetia de Sfantul Nicodim Aghioritul. A fost mentionat in Mineiul grecesc pe luna mai, tiparit la Constantinopol in 1843 si in Mineiele romanesti, incepand cu editia de la Manastirea Neamt din 1846. In anul 1950 Sfantul Sinod al Bisericii noastre a hotarat ca acest nou mucenic al lui Hristos sa fie cinstit in intreaga Biserica Ortodoxa Romana." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista chiar de la inceputul Bisericii aceasta invatatura la sfinti. De exemplu Sfantul Ciprian spune "Cine nu are Biserica drept mamă, nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tată" și "In afara Bisericii nu există mantuire." In anul 110 sfantul Ignatiu al Antiohiei scrie: "Nu va inselati, fratilor: daca cineva urmeaza un schismatic, nu va mosteni Imparatia Cerurilor. Daca cineva are o doctrina straina, se impotriveste Patimilor. pentru ca exista o singura Carne a Domnului Nostru si un singur potir pentru impartasania cu Sangele Sau; un altar, un episcop cu preotii si diaconii." (Epistola catre filadelfieni, 3:2-4:1) In legatura cu moartea martirica a unui eterodox, tot Sfantul Ciprian spune: " „asemenea oameni (cei născuți în erezie), chiar dacă au fost uciși în numele credinței lor, nu-și vor spăla nici cu sânge greșelile lor. Vina dezbinării e gravă, de neiertat, și suferința n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot rămâne cu Dumnezeu cei ce nu vor să fie uniți cu Biserica lui Dumnezeu." Acestea din primele secole. Citat:
Ii numea pe zeii pagani sfinti, e o carte scrisa in 1917 in timp ce tinea conferinte in SUA si Anglia. Dar vedem ca dupa aceea si-a schimbat total conceptia, astfel ca in catehismul scris in 1949 spunea ca nu se poate mantui cineva in afara Bisericii. Sfantul Iustin Popovici marturiseste acelasi lucru, iar Parintele Iustin Parvu spunea: "Dacă nu vom mărturisi Adevărul și Ortodoxia după învățătura Cuviosului Părinte Iustin Popovici, nu ne mântuim." Se referea in principal al cea mai cunoscuta carte a sa, "Biserica ortodoxa si ecumenismul", in care arata invatatura ortodoxa despre Biserica si despre mantuire: http://tineretulortodox.md/wp-conten...cumenismul.pdf Citat:
14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." Si "Multi chemati, putini alesi". Putem sa facem ceva cat traim, sa marturisim adevarul si sa ii aduci pe cei doi in Biserica inca din timpul vietii. Avem chiar obligatia aceasta, ca sa nu fim egoisti si sa ne mantuim doar noi. Sfântul Mucenic Daniil Sisoyev spune că având în vedere această tragedie, cum că mântuirea aproapelui neortodox este în mâinile noastre, trebuie să devenim apostoli ai Ortodoxiei în lume prin toate mijloacele și în felul acesta scoatem de sub robia satanei neamurile și ne mântuim și noi sufletul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum spuneti, in Marea Britanie sunt mai multe manastiri ortodoxe. Am gasit niste informatii pe care le dau in continuare. In Marea Britanie sunt 5 manastiri ortodoxe: Saint Anthony and Saint Cuthbert Monastery St John the Baptist Monastery St Andrew's Monastery St Anne Monastery Saint Edward Brotherhood http://www.orthodox-monasteries.com/uk/ Date despre manastiri ortodoxe in lume: Europa, Orientul Mijlociu si Africa, America de Nord, America Centrala si America de Sud, Asia, Australia gasititi pe: Orthodox Monasteries Directory http://www.orthodox-monasteries.com St John the Baptist Monastery Address: The Old Rectory, Tolleshunt Knights by Maldon, Essex CM9 8EZ United Kingdom Phone: (44.1621) 81 64 71 Divine Liturgy Service: N/A Other: N/A http://www.orthodox-monasteries.com/uk/ Date de contact (detaliat) Manastirea Sf. Ioan Botezatorul, Essex, Marea Britanie Greek Orthodox Archdiocese of Thyateira and Great Britain Thyateira House, 5 Craven Hill London W2 3EN United Kingdom mail@thyateira.org.uk +44 (0) 20 7723 4787 +44 (0) 20 7224 9301 Nearest Tube Stations: Lancaster Gate (Central Line), Paddington (Circle, District, Hammersmith & City, Bakerloo Lines) * Nearest Railway Station: Paddington (also for Heathrow Express, Heathrow Connect) * http://www.thyateira.org.uk/index.ph...373&Itemid=163 <<Obstea a fost intemeiata in anul 1959 de Arhimandritul Sofronie Saharov, sub jurisdictia Inalt Preasfintitului Antonie de Suroj, episcopul rus al Angliei. La inceput, Batranul Sofronie avea in jurul sau un numar de doar sase monahi, de diferite nationalitati. La sase ani de la infiintare, manastirea din Essex trece sub jurisdictia directa a Patriarhiei Ecumenice. Monahii recunosc autoritatea patriarhului ecumenic drept episcop al lor, il pomenesc la Sfintele Slujbe si ii platesc taxa ecclesiala cuvenita. Obstea monahala este alcatuita atat din barbati cat si femei, care provin din mai multe tari: Rusia, Grecia, Romania dar si din Occident. Aici se va calugari si Rafail Noica, fiul filozofului roman Constantin Noica. Obstea mixta este un fenomen rar in ortodoxie, insa nu si unic. Acest lucru se datoreaza neputintei Staretului Sofronie de a calauzi doua obsti separate.>> http://www.crestinortodox.ro/biseric...sex-67742.html Last edited by Nastya; 26.06.2013 at 09:34:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt dar pentru cei care lucreaza in Londra de ex. cam greu sa ajunga in fiecare saptamana la manastire.
Sau nu?
|
||||
|
||||
![]()
Eu stiam ca este o manastire in Anglia: Manastirea Sf. Ioan Botezatorul, Essex, Marea Britanie. Acum Marea Britanie e alcatuita din Iralnda, Wales, Scotia, Anglia.
Din Londra pana in Essex faci aprox 2 ore cu trenul. Daca nu mergi saptamanal, lunar tot poti sa mergi. :) Nici in Romania nu ai manastirea exact langa bloc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie să trăiască. Resursele necesare traiului le sunt asigurate de Patrie, Patria îi hrănește. Să li se ceară să renunțe la Patrie și deci la viață în numele iubirii creștine e un mod abject de a le distruge convingerile religioase și de a-i manipula. Tomescu Ionuț
|
||||
|
||||
![]()
Se mai intampla sa ai si langa bloc, in marile orase. Imi vin in minte doua manastiri din Bucuresti foarte indragite de credinciosi: Manastirea Radu-Voda, unde sunt moastele Sfantului Nectarie si Manastirea Antim.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si se intelege foarte bine ce am vrut sa spun.