![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Da frate Alin, încerc să răspund. Am uitat să vă rog pe toți, să nu mă numiți domn. Domn e Unul singur și Acela e în Ceruri. Cu duhovnicul nu vorbesc toată ziua. E la mănăstire. Cînd se adună mai multe, odată pe lună sau la două luni, merg să vorbesc cu el, bucurîndu-mă cu mila Domnului, de cele două taine mari, Spovedania și de necuprinsele și negrăitele Trup și Sînge al Mîntuitorului. Cu duhovnicul nu se vorbește la telefonul mobil. Poate doar la telefon fix, foarte rar, dar eu nici acolo nu-l sun. Cine vrea să fie monah adevărat, nu are nici telefon mobil, e votul sărăciei. Dar Mireasa lui Hristos, fiind înțelepțită de Duhul Sfînt, are și discrnămînt. Am stat în babilon, în Londra 1 an și 5 luni. Sunt două parohii ortodoxe romînești acolo. În zonele Kingsbury (2 sfințiți slujitori) și Cancery Lane (4 sfințiți slujitori), ambele închiriate de la eretica mișcare anglicană și reorganizate în interior, ortodox. Nu e greu deloc de frecventat Biserica (ortodoxă), Aline frate. În fiecare dumincă sunt arhi pline de romîni, ambele Biserici, mai pline decît foarte multe parohii din țară. De cam o lună de zile am hotarît să nu mai merg în iadul angliei. Iad din punct de vedere al necredinței angliei, care apropo pînă în 1071, Anglia a fost Ortodoxă, sfătuiesc pe toți doritorii de trăirea creștinismului, de o viață curată și plăcută lui Dumnezeu, să nu se ducă decît în țările majoritar ortodoxe. Doar dacă au trimitere de sus, prin propovăduire. Îți recomand cartea "Căderea angliei ortodoxe" de Vladimir Moss. În Londra, ortodocși, romîni, parohiile grecilor sau rușilor, sunt ca familia lui Lot în cetatea sodomei și gomorei. Să nu fiu off-topic, uciderea altor oameni, chiar și în caz de invazie a unei țări, sub orice pretext, este slujirea diavolului, îndepărtarea harului lui Dumnezeu prin încălcarea poruncilor Lui și o posibilitate de sute de ori mai apropiată de iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui, decît de mîntuire și Rai. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 24.06.2013 at 16:07:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sau e ceva nou, nu s-a umplut inca sacul..? Eu zic ca deja are varf.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Da. Amin. Pentru cuvintele Sfîntului Ignatie Brancianinov și prin el Duhul Sfînt Dumnezeu. Înseamnă că în facultate am fost învățat greșit. Dar nu acuz pe nimeni, decît lipsa de cunoaștere și a profesorului și a mea. Îmi înclin capul semeț și neștiutor în fața înțelepciunii și credinței creștinești pe care le iubesc și le doresc. Și cu adevărat tîlcuirea Sfîntului Ioan Scărarul din Filocalie, se referă la universalitatea mîntuirii, dar nu înseamnă că păgînii se mîntuiesc dacă nu înțeleg mîntuirea și nu acceptă mîntuirea. Nimeni nu se poate mîntui înafara Adevăratului Hristos, din Bisrica Crestină Ortodoxă. Nu pot fi mai mulți hristoși. Decît Unul, Adevăratul Hristos și restul mincinoși. "Ferice de voi, turmă mică, căci Domnul vă va da vouă Împărația Sa", spune Scriptura. Mă gîndesc însă la Sfîntul Nicolae Velimirovici, a cărui poză de avatar port, că mi-e mai drag de el decît de Sfîntul Ignatie, că îmi amintesc că el a scris, dar uite ca nu mai știu unde, că mîntuirea necreștinilor va fi diferită de a creștinilor, că L-au respins pe Dumnezeu, că vor avea liniștire dar nu vor vedea pe Dumnezeu și nici o taină. Poate mă înșel eu. Îmi voi întreba duhovnicul oricum, că Sfîntul Ignatie a fost limpede. Mi-e cumplit de greu să cred că vor merge mai mulți în iad decît în Rai. Va face ea cumva Iubirea, să nu meargă mai mulți în iad decît în Rai, ci mai mulți în Rai. Dacă-i așa, și dacă merg în Rai, voi cere Domnului să ia pe doi din iad să-i pună-n Rai în locu meu și eu să iau iadul lor. DAR ! Ferească Mîntuitorul să ucideți vreun om, sub ORICE circumstanțe, că aici chiar că nu mai este nici o tîlcuire și Sfînta Scriptură, împlinirea Legii, vorbește cel mai clar despre Iubire. Doar Domnul ia viața unui om, nu un alt om. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 24.06.2013 at 19:42:10. |
|
|||
|
|||
![]()
-in legatura cu uciderile -sunt cazuri in care trebuie sa ne aparam si poate sa ucidem -nu e buna crima sub nici o forma dar sunt si exceptii:
Sfantul Ioan Valahul http://www.crestinortodox.ro/calenda...ul-119062.html "Sfantul Ioan s-a nascut in anul 1644, din parinti crestini. La varsta de 15 ani ajunge rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un pagan pune ochii pe el si-l cumpara cu gandul de a-l sodomiza. "Sunt stapanul tau, te-am cumparat cu aur si fac cu tine ce vreau!". "Ba - raspunde tanarul - stapanul meu este Hristos, Care m-a cumparat cu sangele Lui si face cu mine ce trebuie!". Aparandu-si demnitatea si curatia, Ioan il omoara pe pagan. Agarenii, pazitorii robilor, afland ca Ioan si-a ucis stapanul, l-au legat in lanturi si asa l-au dus spre Constantinopol. Aici a fost dat in stapanirea femeii paganului ucis. Aceasta a fost fermecata de frumusetea lui Ioan si i-a fagaduit ca daca va renunta la credinta in Hristos il va lua de barbat. Dupa 2 ani de refuz, a fost dat pe mana eparhului cetatii si aruncat in temnita. A fost supus la diverse chinuri, iar in cele din urma a fost spanzurat in data de 12 mai 1662. Viata Sfantului Ioan a fost scrisa de Ioan Cariofil si a fost tiparita la Venetia de Sfantul Nicodim Aghioritul. A fost mentionat in Mineiul grecesc pe luna mai, tiparit la Constantinopol in 1843 si in Mineiele romanesti, incepand cu editia de la Manastirea Neamt din 1846. In anul 1950 Sfantul Sinod al Bisericii noastre a hotarat ca acest nou mucenic al lui Hristos sa fie cinstit in intreaga Biserica Ortodoxa Romana." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista chiar de la inceputul Bisericii aceasta invatatura la sfinti. De exemplu Sfantul Ciprian spune "Cine nu are Biserica drept mamă, nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tată" și "In afara Bisericii nu există mantuire." In anul 110 sfantul Ignatiu al Antiohiei scrie: "Nu va inselati, fratilor: daca cineva urmeaza un schismatic, nu va mosteni Imparatia Cerurilor. Daca cineva are o doctrina straina, se impotriveste Patimilor. pentru ca exista o singura Carne a Domnului Nostru si un singur potir pentru impartasania cu Sangele Sau; un altar, un episcop cu preotii si diaconii." (Epistola catre filadelfieni, 3:2-4:1) In legatura cu moartea martirica a unui eterodox, tot Sfantul Ciprian spune: " „asemenea oameni (cei născuți în erezie), chiar dacă au fost uciși în numele credinței lor, nu-și vor spăla nici cu sânge greșelile lor. Vina dezbinării e gravă, de neiertat, și suferința n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot rămâne cu Dumnezeu cei ce nu vor să fie uniți cu Biserica lui Dumnezeu." Acestea din primele secole. Citat:
Ii numea pe zeii pagani sfinti, e o carte scrisa in 1917 in timp ce tinea conferinte in SUA si Anglia. Dar vedem ca dupa aceea si-a schimbat total conceptia, astfel ca in catehismul scris in 1949 spunea ca nu se poate mantui cineva in afara Bisericii. Sfantul Iustin Popovici marturiseste acelasi lucru, iar Parintele Iustin Parvu spunea: "Dacă nu vom mărturisi Adevărul și Ortodoxia după învățătura Cuviosului Părinte Iustin Popovici, nu ne mântuim." Se referea in principal al cea mai cunoscuta carte a sa, "Biserica ortodoxa si ecumenismul", in care arata invatatura ortodoxa despre Biserica si despre mantuire: http://tineretulortodox.md/wp-conten...cumenismul.pdf Citat:
14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." Si "Multi chemati, putini alesi". Putem sa facem ceva cat traim, sa marturisim adevarul si sa ii aduci pe cei doi in Biserica inca din timpul vietii. Avem chiar obligatia aceasta, ca sa nu fim egoisti si sa ne mantuim doar noi. Sfântul Mucenic Daniil Sisoyev spune că având în vedere această tragedie, cum că mântuirea aproapelui neortodox este în mâinile noastre, trebuie să devenim apostoli ai Ortodoxiei în lume prin toate mijloacele și în felul acesta scoatem de sub robia satanei neamurile și ne mântuim și noi sufletul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie să trăiască. Resursele necesare traiului le sunt asigurate de Patrie, Patria îi hrănește. Să li se ceară să renunțe la Patrie și deci la viață în numele iubirii creștine e un mod abject de a le distruge convingerile religioase și de a-i manipula. Tomescu Ionuț
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Greșit, suflete. Tu manipulezi, și ești la rîndul tău manipulat de cei care au ca interes războiul, cea mai puternică sursă de îmbogățire a tuturor timpurilor, e fost este și va rămîne războiul. Da, trebuie să trăiască! Bine spui, nu să moară în războaiele altora, care sunt de fapt înțeleși. Trebuie! Prin Hristos vor trăi. Ce facem? Suntem ca în blestemata inchiziție a ereticilor romano-catolici? Ucidem în numele lui Hristos? Oare? Da, a lui hristos, cu h mic, al unui diavol hristos, hristos mincinos, cum am fost anunțați că vor veni. Greșit. Resursele nu sunt asigurate de patrie. Niciodată nu vor fi resursele asigurate de vreo patrie. Ci întotdeauna de Dumnezeu. Cine hrănea pe Ilie în pustie? Patria? Nu. Un corb, trimis de Dumnezeu. Cine hrănește pustnicii? Patria? Nici în veacul de acum, nici în cel ce va să vină. Ci Dumnezeu. Cine a hrănit pe poporul Israel în pustie cu mană cerească? Patria? Vai de ea patrie, care își schimbă hotarele de la un război la altul, și mor atația oameni în zadar. Patria e în Împărăția Cerurilor. Aia e Patria adevărată. Nicidecum niște granițe teritoriale, puse de oameni. Ci Dumnezeu ne hrănește. Doamne ferește-ne de nebunia patriotismului și naționalismului. "Nu purtați grija zilei de mîine, căci la fel cum păsările nu se îngrijesc ce vor bea sau ce vor mînca și Dumnezeu le hrănește, la fel veți fi hrăniți și voi". Deci NU patria, suflete. Trezește-te ! Ai amorțit. Și duci și pe alții în nebunia minții tale. Da, să renunțe la patria mincinoasă a unui petec de pămînt, pentru care să mori (?!). Să renunțe la ideile astea anticreștinești, sataniste. Și să dorească să aibe Patria Divină, care este numai Împărăția Cerurilor. Pentru aia să mori. Să mori apărînd Adevărul de a nu ucide nici un om niciodată. Cînd un om te obligă să mergi să omori alt om, și tu refuzi și ești ucis, atunci ai murit pentru Patria Cerească. Aceia sunt adevărații eroi. Mucenicii. Nu oamenii ce au murit pentru o delimitare teritorială de pămînt. Manipulați de stindarde, slogane, mottouri, susținute întotdeauna de interese ale celor bogași și puternici, ce vor plînge cu amar la Judecată. Oh, vai sufletelor care urmează ideologiei sataniste a patriotismului și naționalismului (!!!) Închei, creștinește: "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6, 12.) Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca orice roman adevarat este de acord ca participarea Romaniei la: razboiul de independenta (1877-1878), razboaiele balcanice (1912-1913), primul razboi mondial (1916-1918), razboiul impotriva regimului agresiv a lui Bela Kun din Ungaria (1919-1920) si al doilea razboi mondial- cel putin campania pana la Nistru si luptele purtate dupa 23 august pentru eliberarea nord-vestului Transilvaniei- au fost perfect legitime si normale, vizand atingerea unor drepturi istorice a poporului roman!
Atunci cand Ion Antonescu a dat ordinul ""Ostasi, va ordon , treceti Prutul"", sau cand in august 1968 Nicolae Ceausescu condamna invazia tratatului de la Varsovia pentru reprimarea "primaverii de la Praga"" si spunea ca ""intreg poporul roman este gata sa lupte cu arma in mana impotriva oricarui agresor si sa apere independenta si suveranitatea tarii""", intreg poporul roman a fost alaturi de acestia in acele momente! |
|
|||
|
|||
![]()
De-a lungul istoriei, si alte state sau popoare au purtat razboaie drepte, de aparare:
luptele purtate de popoarele din Asia , Africa sau America pentru eliberare nationala si sociala impotriva puterilor colonialiste, razboiul purtat de poporul turc sub conducerea lui Mustafa Kemal Ätaturk"", razboiul din 1939-1940 purtat de Finlanda impotriva agresiunii sovietice, luptele purtate de poporul italian si cel german pentru constituirea statelor lor nationale in secolul 19, lupta de eliberare nationale a popoarelor din monarhia austro-ungara sau cea tarista, etc! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Preoți, cu cruce-n frunte! căci oastea e creștină, Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt. Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost'pământ! |
|