Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2013, 23:00:18
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Hehe, daca se voteaza, sa vedeti ce anticonstitutional o sa devina atunci forumul asta..
Sau materii de seminar/facultate de teologie cum ar fi "Sectologia", probabil va fi inlocuit de "Ecumenologie".

Molitfelnicul am inteles ca a fost aranjat deja cu ani in urma, editiile noi adica, in sensul ca din slujba intoarcerii la ortodoxie au fost scoase referintele la secte.
Mai sunt Molitfelnice vechi si tiparite si pe net. In Molitfelnicul vechi "catolicii" sunt numiti papistasi si Biserica Catolica este numita "adunarea paistasilor" si erau toti primiti prin botez. La Botez am inteles ca s-au scos rugaciunile de exorcizare!?
Reply With Quote
Vechi 09.06.2013, 00:07:38
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
La Botez am inteles ca s-au scos rugaciunile de exorcizare!?
Nu cred...am asistat fara sa vreau, daunazi ,la o convertire a unei surori de la noi din biserica,a trecut de la catolicism la ortodoxie si am auzit ca-i citea un parinte si rugaciuni de exorcizare. La inceput m-am speriat, credeam sa se face exorcizare in adevaratul sens al cuvintului si ma intrebam ce caut acolo dar mai tarziu mi-am dat seama ca e doar un botez.
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 09.06.2013, 02:57:11
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gheorghie Vezi mesajul
Nu cred...am asistat fara sa vreau, daunazi ,la o convertire a unei surori de la noi din biserica,a trecut de la catolicism la ortodoxie si am auzit ca-i citea un parinte si rugaciuni de exorcizare. La inceput m-am speriat, credeam sa se face exorcizare in adevaratul sens al cuvintului si ma intrebam ce caut acolo dar mai tarziu mi-am dat seama ca e doar un botez.
:) Eu una asa am auzit. Ori ca vor sa le scoata ori ca deja preotii snt sfatuiti sa nu le mai faca si/sau sunt scoase din Molitfelnicul nou.
Reply With Quote
Răspunde