Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2013, 15:31:20
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
In Suedia si in unele state din SUA deja se intampla asta?! (Suedia are si ea trecuta in Constitutie treaba cu discriminarea si unele state din SUA)
Nu cunosc legislatia tarilor respective cu privire la discriminare, dar nu cred ca o organizatie religioasa este obligata sa oficieze o casatorie gay impotriva propriilor dogme si traditii.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 15:36:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Intre tradiție (perimată) si corectitudinea politică a nediscriminării cine crezi că e mai tare?
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 15:41:26
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Intre tradiție (perimată) si corectitudinea politică a nediscriminării cine crezi că e mai tare?
Buna intrebare. Cu raspuns, din pacate, evident.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 15:42:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu cunosc legislatia tarilor respective cu privire la discriminare, dar nu cred ca o organizatie religioasa este obligata sa oficieze o casatorie gay impotriva propriilor dogme si traditii.
Corect: NU INCA.

Mai trebuie sa convinga, pardon, sa indobitoceasca masele ca asa este corect.
Iar proiectul asta este in derulare.

Cu prevederea in cauza, trecuta in Constitutie, se asigura ca vor reduce la tacere orice eventuala opozitie.

Adica vor putea introduce spalarea creerelor in acest sens, de la gradinita pana la facultate.

Cand toti, de la copil la batran au sa zica ca asa e normal, macar din gura, si fara sa fie foarte convinsi, vor face si pasul care tie ti se pare atat de improbabil acum.
Poate macar atunci, cei ca tine se vor trezi.

Last edited by AlinB; 10.06.2013 at 15:46:28.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 17:44:33
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Corect: NU INCA.

Mai trebuie sa convinga, pardon, sa indobitoceasca masele ca asa este corect.
Iar proiectul asta este in derulare.

Cu prevederea in cauza, trecuta in Constitutie, se asigura ca vor reduce la tacere orice eventuala opozitie.

Adica vor putea introduce spalarea creerelor in acest sens, de la gradinita pana la facultate.

Cand toti, de la copil la batran au sa zica ca asa e normal, macar din gura, si fara sa fie foarte convinsi, vor face si pasul care tie ti se pare atat de improbabil acum.
Poate macar atunci, cei ca tine se vor trezi.
acest lucru nu se va intampla, decât dacă Biserica însăși va accepta așa ceva.
nici daca ar fi 80% atei.
mai ales că există biserici care nu doar acceptă astfel de căsătorii, ci au preoti/preotese gay. nu la noi. dar faci o excursie în Norvegia și s-a rezolvat.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 17:50:27
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Cei care propun violarea copiilor trebuie redusi la tacere. Daca nu, inseamna ca traim intr-o lume care este o etapa tranzitorie intre balamuc si Iadul-pe-Pamint. Fara gluma.
si cum in iadul din inchisorile comuniste , doar credinta in Dumnezeu si rugaciunea, fie ea cat de putina, i-a aparat pe cei inchisi sa nu ajunga la Balamuc, la fel si acum va fi .De pelegrinarea intre balamuc si iad ne salveaza numai Hristos. Tot fara gluma.
Vechi 10.06.2013, 17:50:51
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit căsătorie gay

eu văd o altă problema.
vă aduceți aminte de Gheorghe Gheorghiu, care făcuse o cununie la o capela din Vegas?
a crezut că e la mișto. pana când i-a intentat femeia proces de partaj.
instanță din România a constatat legalitatea acelei cununii.
întreb eu,
dacă în cuplu gay se căsătorește în Franța, se despart și se cere partajul în România, vă recunoaște instanța căsătoria? va judeca partajul?
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 18:16:53
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

scenarii... concrete?
Unui politician, sustinator al institutiei familiei i-a fost retrasa invitatia de a vorbi tinerilor de la un liceul despre un subiect cu tema stiintei si a artei conducerii.
Si toate acestea, datorita orientarilor sale "periculoase". Cand dupa proteste vehemente, s-a obtinut acceptul conducerii, acesta a fost conditionat de un acord scris, din partea fiecarui parinte avand in vedere ca opiniile acestuia ar putea avea un caracter jignitor și posibil dăunător pentru tineri.

Sursa http://vremurivechisinoi.blogspot.ro...ionale-un.html

E drept, nu se intampla inca la noi, dar sub influenta vantului, norii pot avea o viteza uimitoare...
Vechi 10.06.2013, 18:49:21
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
eu văd o altă problema.
vă aduceți aminte de Gheorghe Gheorghiu, care făcuse o cununie la o capela din Vegas?
a crezut că e la mișto. pana când i-a intentat femeia proces de partaj.
instanță din România a constatat legalitatea acelei cununii.
întreb eu,
dacă în cuplu gay se căsătorește în Franța, se despart și se cere partajul în România, vă recunoaște instanța căsătoria? va judeca partajul?
Da. Este lege europeana. Tarile din UE care nu au legalizat casatoriile gay, au obligatia sa recunoasca casatoriile facute in UE. Deci se casatoresc doi gay romani in Franta si vin in Romania si sunt considerati casatoriti. Seful miscarii homosexuale din Romania s-a casatorit in alta tara din UE si ii sunt recunoscute actele.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 18:51:42
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
si cum in iadul din inchisorile comuniste , doar credinta in Dumnezeu si rugaciunea, fie ea cat de putina, i-a aparat pe cei inchisi sa nu ajunga la Balamuc, la fel si acum va fi .De pelegrinarea intre balamuc si iad ne salveaza numai Hristos. Tot fara gluma.
Ne salveaza numai Hristos, dar sa nu uitam ca este de datoria noastra sa ne aparam tara asa cum putem. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista. Cum sa ne ajute Dumnezeu sa ne ridicam ca neam, daca noi stam si asteptam sa pice din cer?
Reply With Quote
Răspunde